• Chcesz pomóc w rozwijaniu forum i naszej pasji? Zamieść link do Forum.Haszysz.com na swojej stronie, blogu, powiadom znajomych na forach lub w komentarzach

nasiona marihuany

Kiełek nie chce wyjść

Wyszukiwarka Forumowa:

Pali-kot

Well-known member
Buchów
0
A więc tak,zakupiłem 3 ziarenka White snow af Fem ze strony www.f2seeds.fr.pl + dostałem 2 gratisiki LR regular

Pierwszy krok:wrzuciłem nasionka do kieliszków na 20h
ziarenka ładnie opadły na dół.
Drugi krok:ziarenka umieściłem na chusteczce,która leżała na płytkim
talerzyku ,ziarenka puściły kiełki po około 1,5dnia
Trzeci krok:zakupiłem 5 kubeczków plastikowych,zrobiłem 3 dziurki
Czwarty krok: nasypałem ziemi do około 80% wysokości kubeczka,podlałem wodą,zrobiłem dziurkę na około 2cm i wrzuciłem ziarenka,oczywiście kiełkiem do dołu,podsypałem trochę ziemią.

I teraz problem dzisiaj jest 3 dzień a roślinki jak nie widać tak nie widać,zrobiłem coś źle?? A może macie jakąś poradę,która mi pomoże:)

---------- Aktualizacja posta 11:32 ---------- Czas poprzedniego posta 11:30 ----------

Ps. Nie kiełek,lecz roślinka:)

wilczyduch

Well-known member
Buchów
0
z tego co napisałeś zrobiłeś wszystko tak jak należy. Czekaj cierpliwie, na pewno lada dzień wykiełkuje z ziemi. Zakładam, że kubeczki stoją w ciepłym miejscu i nie mieszkasz na Grenlandii ;) Tylko nie rozgrzebuj ziemi i nie zaglądaj do nich
z fartm

SuF

New member
Buchów
0
Jak do tygodnia nie wyjda to zgnily niekoniecznie z przelania woda poprostu tak moze sie stac

Pali-kot

Well-known member
Buchów
0
Jeszcze mam 2 pytania

Przez te 2 dni leżały one na parapecie,może w tym tkwi problem,że miały
za zimno może??Temp. W pokoju wynosi 20-22 stopnie.
Postanowiłem teraz wrzucić do boxu,lecz nie zapalam lamp,ani nie włączam światła,po prostu tam jest cieplej aniżeli na parapecie.
A drugie pytanko,jedni piszą,że ma być jasno,drudzy,że ma być ciemno,a co wy na ten temat sądzicie??

wilczyduch

Well-known member
Buchów
0
Jeszcze mam 2 pytania

Przez te 2 dni leżały one na parapecie,może w tym tkwi problem,że miały
za zimno może??Temp. W pokoju wynosi 20-22 stopnie.
Postanowiłem teraz wrzucić do boxu,lecz nie zapalam lamp,ani nie włączam światła,po prostu tam jest cieplej aniżeli na parapecie.
20*C to temperatura bardzo dobra. Gdybyś miał przymrozki to wtedy dopiero byłby problem. Ja osobiście kiedyś miałem sytuacje, że po kilku dniach nadal nie chciały wykluć się z ziemi. Postawiłem je na expresie do kawy (lekko się nagrzewał), przykryłem dziurawym pudełkiem plastikowym , dla utrzymania wilgotności i po dwóch dniach wyskoczyły żwawo z ziemi.
Tylko nie podlewaj wodą tych biednych pestek bo na bank pogniją

A drugie pytanko,jedni piszą,że ma być jasno,drudzy,że ma być ciemno,a co wy na ten temat sądzicie??

jak sam zauważyłeś jedni trzymają w ciemni inni nie. Dla mnie osobiście nie ma to znaczenia, bo pestka i tak jest w ziemi, gdzie promienie słoneczne nie dochodzą.

Musisz uzbroić się w cierpliwość i spokojnie czekaj. 3 dni w ziemi to jeszcze zbyt krótko aby się zamartwiać

wyjewilk

Member
Buchów
0
osobiscie co do chusteczek to uzywam waty mniejsza o to a co do sadzenia to gdy widze listki okragle sie rodwajaja sadam juz badyl w ziemie pul do pul poza ziemia oczywiscie z liscmi na górze niemoga zgnic robactwo raczej juz nieopie****i i tak mi wygodniej od razu rosnie :D
a co do twoich moze wyleza:D:zjarany:

GreenGrass

Active member
Buchów
0
może masz złą ziemie lub za głęboko je wsadziłeś i muszą trochę dłużej postać:zombi:

kiedy_zbiory

Well-known member
Buchów
1
Jeszcze jest szansa że ziemia jest za mocno ubita i kiełek nie ma siły przedostać się. Na początku tak miałem ale znalazłem na to myk.
jak wsadzam nasionko do donicy zawsze wbijam wykałaczkę obok żeby wiedzieć gdzie jest i wtedy jak nie wychodzi trzeba pobawić się w archeologa tzn. Bardzo delikatnie warstwa po warstwie znad kiełka odsówam ziemię "ALE BARDZO DELIKATNIE" i "tyko w momencie jak czujesz że może być coś nie tak z kiełkiem i nie w pełnym słońcu. Jak już go znajdziesz to będziesz widział co się dzieje i zasypujesz albo sadzisz nowe :) :jaraczz:
Powodzenia

Pali-kot

Well-known member
Buchów
0
Roślinki ładnie dzisiaj wyszły lecz nie wszystkie,to jak,do boxu teraz??:)

Gumis_

Well-known member
Buchów
0
.

Wszystko ok tylko pamiętaj,żeby za jakiś czas przesadzić do większych doniczek roślinki,badź docelowych.W tym czasie korzenie bardzo szybko sie rozrastają,a tak poza tym to jak wygląda u Ciebie sprawa z wentylacją,ja widzę tylko jeden wentylator wtłaczajacy powietrze ?

Pali-kot

Well-known member
Buchów
0
wentylacja jest jak najbardziej na zdjęciu widać jeden wentylator,która wtłacza powietrze,a drugi znajduję się po przekątnej u góry,który wyciąga powiętrze:) Oświetlenie mam 4x żarówki energo,75vat jedna:)

wilczyduch

Well-known member
Buchów
0
a czemu tak mało ziemi dałeś do tych kubeczków??? trzeba było zapełnić je do końca przed włożeniem pestek. Za 2 dni korzenie będą już opierać się o dno.

Z kodem HASZYSZ dostajesz 20% zniżki w sklepie Growbox.pl na wszystko!

nasiona marihuany

Polecana klinika konopna GreenDoctor.pl

Polecany sklep z growkitami grzybów

Góra Dół