akcesoria do uprawy roślin
nasiona marihuany

Kiełkowanie a światło

Wyszukiwarka Forumowa:

Damian1990

Member
Buchów
0
Chodzi o to że dawałem do kiełkowania 4 nasiona, wszystko ładnie wyszło już wczoraj rano, ale czy jak wyrosły już na ok 5cm to mogą być jeszcze ze 2 dni w cieniu-muszę to ogarnąć tak żeby rodzice nie połapali się, a trzymam w wersalce :O? Liście nie rozwinęły się, są tak jakby w trakcie.

Autoflowering

Well-known member
Buchów
0
Nie możesz wywalić gdzieś na spota? Ja zanim na spota wywaliłem to na dachu trzymałem :) słoneczko od rana do nocy :D

Kwiatek_Ban

Well-known member
Buchów
0
Co ma 5 cm ? Nasiono dajesz na chusteczkę aż pojawi się korzonek. Kiedy będzie miał 0k. 0,5 cm przekładasz go do gleby o dajesz światło 18/6.

Napisałeś tak, że nic nie wiadomo. Zauważ że piszesz do innych a nie do siebie i to inni a nie ty muszą zrozumieć Twoją wypowiedź.

Damian1990

Member
Buchów
0
Napisałem że wyrosły na 5 cm, nad ziemie- logiczne prawda?

---------- Aktualizacja posta 22:42 ---------- Czas poprzedniego posta 22:41 ----------

Na spota właśnie nie bardzo bo są deszcze a w dodatku 2 dni calutkie w robocie teraz bede.

nynlok

Well-known member
Buchów
0
nielogiczne. ja tez nie wiedzialem czy chodzi ci ze masz 5cm kielki czy 5cm nad ziemie wyszly :p

Zoom

Member
Buchów
0
W cieniu czyli że co na spocie w cieniu czy w wersalce że światło nie dochodzi ? Jeśli w całkowitej ciemni a już ci wyszły ponad ziemie to nie mogą być bo strasznie się wyciągną...<peace>

gomez69

Well-known member
Buchów
0
Jak bym na Twoim miejscu wyniósł to na dwór i postawił w jakiejś trwawie,nic im nie będzie. Jednak jak się o nie boisz to weź np 2l butelkę po napoju, odetnij dno, zrób w niej dziurki po bokach żeby rośliny miały jak oddychać i nasadź taką butelkę na doniczkę. - to jest najlepsze rozwiązanie.

Jeśli jednak jesteś leniwy to możesz je nawet zostawić w wersalce, łodyga się wtedy bardzo wyciągnie może nawet i do 12cm więc nie będzie miała siły otrzymać listków i może opaść na ziemie. W takim przypadku będziesz musiał przesadzić w większe doniczki i/lub podsypać ziemią ta łodygę aż pod same listki (ok 3cm wys łodygi zostaw). łodyga pod ziemią zamieni się w korzeń i też będzie dobrze.

Masz 2 wyjścia, chcesz zadbać to wystaw pod butelkę na OUT albo jak ci się nie chce to zostaw, przeżyje z dwudniowym opóźnieniem w porównaniu do tej która by była wystawiona na OUT.

Mam nadzieje że pomogłem i jasno wyjaśniłem :D

Echo vol.2

Well-known member
Buchów
0
O! Chciałem pomóc ale widzę że kolega wyżej wszystko wyjaśnił ... obydwie opcje są dobre , aczkolwiek mam cichą nadzieję że nie zostawisz ich na 2 dni w ciemni ... Bo jeszcze wyrosną z nich potwory :lol3:

Z kodem HASZYSZ dostajesz 20% zniżki w sprawdzonym sklepie Growbox.pl na wszystko! akcesoria do uprawy roślin

Sklep z nasionami marihuany

Polecana klinika konopna GreenDoctor.pl

Sklep z growkitami grzybów Z kodem HASZYSZ dostajesz 10% zniżki

Góra Dół