• Chcesz pomóc w rozwijaniu forum i naszej pasji? Zamieść link do Forum.Haszysz.com na swojej stronie, blogu, powiadom znajomych na forach lub w komentarzach
akcesoria do uprawy roślin
nasiona marihuany

Kiełkowanie automatów

Wyszukiwarka Forumowa:

Autoflowering

Well-known member
Buchów
0
Witam
Wczoraj o 17 wrzuciłem pesteczki do wody na 8h, po czym wrzuciłem je na chusteczki. Jak myślicie, ile może trwać kiełkowanie, skoro to automaty a one mają twardsze pestki? Po ilu dniach je lekko nadgryźć?

korass123

Well-known member
Buchów
0
Ja robiłem identycznie jak Ty. Najpierw do wody na 8-10h a potem na chusteczki. Kiełek wyszedł mi po około 3 dniach :)

Maryland

Well-known member
Buchów
0
Czy w takim przypadku zawsze trzeba trochę zgnieść nasiono?

saguaro636

Active member
Buchów
0
Nie. Dobrze je dłużej przytrzymać ok 24h w wodzie aż zatoną, ja tak robie i zawsze jest kiełek ;) dopiero jak po kolejnych 24-48h nic sie nie dzieje mozesz lekko nadgryźć.

SensiSensi

Well-known member
Buchów
0
Najlepiej nasionka trzymac w wodzie 12h i nie bawic sie w jakies kielkowanie na chusteczkach czy innych tego typu rzeczach. Duzo lepiej nasionko ,ktore lezalo 12h w wodzie wrzucic odrazu do ziemi i nie masz sie o co martwic. Zalatwiasz sobie jakis pojemniczek , sypiesz ziemi, w ziemi robisz dziurke 1,5-2cm wrzucasz tam nasionko zasypujesz ziemia podlewasz ,aby gleba byla wilgotna i jest elegancko za 2-3 dni masz juz roslinke na powierzchni :) Z fartem mlody :spalony:

EaasyFarmer

Member
Buchów
0
Zależy jakiej jakości nasionka .. kielkowanie powinno trwać do 3 dni . Moje AF po 24 godzinach juz bylo widac kiełek w wodzie :D:zjarany:

Autoflowering

Well-known member
Buchów
0
Dałbym Ci bucha gdybym tylko mógł :)
Mam ponad 10 nasion, to połowę mogę kiełkować a połowę zaraz wrzucę do ziemii :)

---------- Aktualizacja posta 11:30 ---------- Czas poprzedniego posta 11:25 ----------

EDIT: Ile podlać do doniczki? 2 kieliszki 25ml do wódki wystarczą?

P

Phineash

Guest
Przestan sie srac , to roslina nie umierajacy czlowiek ;p.
Nie boj sie , kazda metoda przynosi dobre rezultaty.

Ja swoje 4 af kiełkowałem najpierw w wodzie , potem na chusteczki i jak sie lekko otworzyły od razu do ziemi i jakos leci.

Nie boj sie , kiełkowanie ciezko z***ac ^^ . ja dalem rade , dasz i ty <joint>

Śmiało ! :yeahh:

Autoflowering

Well-known member
Buchów
0
:) a ile podlewałeś jak wsadziłeś do ziemii?
Powiedzmy ile zakrętek od butelki wody?
Na chusteczkach mogą lekko pływać nasionka ?

G

Gość

Guest
Witam
Wczoraj o 17 wrzuciłem pesteczki do wody na 8h, po czym wrzuciłem je na chusteczki. Jak myślicie, ile może trwać kiełkowanie, skoro to automaty a one mają twardsze pestki? Po ilu dniach je lekko nadgryźć?

w wodzie do 12 godzin.
po wyjęciu od razu możesz pomóc w pęknięciu pestce.
po co masz czekać 24 h jak możesz zrobić to w 5 sec
sam osobiście to robię i powiem ci ze na 5 nasion 5 kiełkuje bez problemu <coolpalacz>
Pozdrawiam i życzę powodzonka w uprawie

P

Phineash

Guest
ja ich palcem nie dotykałem ;d. szkoda mi było troche , jak patrzylem na nie i widzialem 27,50 chyba XD.

Chusteczki maja byc wilgotne , nie pływac w wodzie o_O :D

lałem na oko , nie pamietam ile , tam aby miały mokro.

Autoflowering

Well-known member
Buchów
0
Na blueberry pojawiła się biała kropka na nasionku. Może korzeń puszcza powoli :D:D Odlałem im wodę co zalegała xD

Z kodem HASZYSZ dostajesz 20% zniżki w sprawdzonym sklepie Growbox.pl na wszystko! akcesoria do uprawy roślin

Sklep z nasionami marihuany

Polecana klinika konopna GreenDoctor.pl

Sklep z growkitami grzybów Z kodem HASZYSZ dostajesz 10% zniżki

Góra Dół