akcesoria do uprawy roślin
nasiona marihuany

Kiełkowanie nasion - kieliszek z wodą - jakie miejsce z dostepem do swiatla czy moze byc zaciemnione

• Autor wątku Usunięty 88999
  • Data rozpoczęcia
Wyszukiwarka Forumowa:
U

Usunięty 88999

Guest
Siema wszystkim. zapoznalem sie z metodami kielkowania ale nigdzie konkretnie nie moglem znalesc gdzie przy metodzie kieliszka z woda owy kieliszek trzymac. jakie miejsce jest najlpsze ? zeby swiatlo dochodzilo normalnie czy moze byc w szafce np zamkniete.

pytam tez dlatego bo mam kota w domu ktory moze mi te kieliszki z parapetu pozwalac.

czy moge trzymać te kieliszki w szafce gdzie nie dochodzi swiatło ?

U

Usunięty 88999

Guest
W szafce daj gdzie ciemno i cieplo
dzieki. jest jeszcze jedna rzecz ktora mnie zastanawia. czy czujnik w boxie powinien byc jakos osloniety . czy swiatlo lampy led 450W Mars bedzie ogrzewalo czujnik i przez to odczyt bedzie zawyzony ?

Zie-lony

Well-known member
Weteran
Buchów
4,429
Odznaki
6
To zależy, gdzie go chcesz zamontować. Z własnego doświadczenia, ja zazwyczaj wrzucałem w którymś kącie boxa montowałem na rurce stelaża.

FrankoFranek

Well-known member
Buchów
1,426
Ja dodatkowo przemieszczam termometr/hydrometr, by był cały czas równo z wysokością rośliny. Wtedy wiem dokładnie co się dzieje na szczytach

arthurmorgan

Member
Buchów
11
Siema wszystkim. zapoznalem sie z metodami kielkowania ale nigdzie konkretnie nie moglem znalesc gdzie przy metodzie kieliszka z woda owy kieliszek trzymac. jakie miejsce jest najlpsze ? zeby swiatlo dochodzilo normalnie czy moze byc w szafce np zamkniete.

pytam tez dlatego bo mam kota w domu ktory moze mi te kieliszki z parapetu pozwalac.

czy moge trzymać te kieliszki w szafce gdzie nie dochodzi swiatło ?
Mordzia, woda pamiętaj żeby była jak najlepsza podczas tego kiełkowania. To znaczy żeby miała odpowiednie ph-jesli oczywiście masz jak to zmierzyć. W innej wykiełkujesz również ale mówię z własnego doświadczenia, że najlepiej pH 6.2

U

Usunięty 88999

Guest
Mordzia, woda pamiętaj żeby była jak najlepsza podczas tego kiełkowania. To znaczy żeby miała odpowiednie ph-jesli oczywiście masz jak to zmierzyć. W innej wykiełkujesz również ale mówię z własnego doświadczenia, że najlepiej pH 6.2
w jednej z porad 100% skutecznosci kieliszka pisalo zeby lac wode z kranu i tak zostalo zrobione. ale dzieki za info.

Ostatnią edycję dokonał moderator:
U

Usunięty 88999

Guest
jest

U

Usunięty 88999

Guest
Ja dodatkowo przemieszczam termometr/hydrometr, by był cały czas równo z wysokością rośliny. Wtedy wiem dokładnie co się dzieje na szczytach
dziei. jest regulowana wysokosc. nasiona sa w kieliszkach od wczoraj i robione sa testy boxa ktory jest w starym budownictwie i mam inny dylemat, w nocy w boxie w pmieszczeniu gdzie to jest temp spadala do 15 stopni . czy jak zamienie cykl zycia i bede wlaczal lape na noc (zeby bylo jej cieplej a w dzien wylacze bo wtedy jest cieplej w piwni) to roslina zorientuje sie ze to noc a nie dzien i bedzie jakos gorzej rosnac ? czy roslina ma jakis swoj naturalny czujnik i zajarzy ??

SworzenWahacza

New member
Buchów
0
Światło jest jej 'czujnikiem'.
Lampa moze walic o godzinie jakiej chcesz, przy regu jest to 18/6-V 12/12-F/ przy AF 24/0 badz 18/6

FrankoFranek

Well-known member
Buchów
1,426
dziei. jest regulowana wysokosc. nasiona sa w kieliszkach od wczoraj i robione sa testy boxa ktory jest w starym budownictwie i mam inny dylemat, w nocy w boxie w pmieszczeniu gdzie to jest temp spadala do 15 stopni . czy jak zamienie cykl zycia i bede wlaczal lape na noc (zeby bylo jej cieplej a w dzien wylacze bo wtedy jest cieplej w piwni) to roslina zorientuje sie ze to noc a nie dzien i bedzie jakos gorzej rosnac ? czy roslina ma jakis swoj naturalny czujnik i zajarzy ??
Ja tak właśnie stosuje w nocy robię jej dzień, w dzień noc bo mam taryfę nocna w lepszej cenie za prąd i nie ma problemów. Rośnie elegancko
E95E1D96-84AD-44DB-A0D5-B50EAA9FE005.jpg

Ostatnia edycja:

Jakiszwierzak

Well-known member
Buchów
549
Odznaki
3
w jednej z porad 100% skutecznosci kieliszka pisalo zeby lac wode z kranu i tak zostalo zrobione. ale dzieki za info.
Jak chcesz najwyższą skuteczność to odstana woda z wyregulowanym ph jak op wyżej pisał, mega istotne o czym sam się przekonałem. Odrobina wody utlenionej to też podobno patent który zwiększa skuteczność ale to już musisz sobie doczytać

Z kodem HASZYSZ dostajesz 20% zniżki w sprawdzonym sklepie Growbox.pl na wszystko! akcesoria do uprawy roślin

Sklep z nasionami marihuany

Polecana klinika konopna GreenDoctor.pl

Sklep z growkitami grzybów Z kodem HASZYSZ dostajesz 10% zniżki

Góra Dół