akcesoria do uprawy roślin
nasiona marihuany

Kiełkowanie

Wyszukiwarka Forumowa:

highfive5

New member
Buchów
0
Siema, wrzuciłem nasionka na chusteczki 48h temu. 3 nasionka maja już duże kiełki (1,5cm) ale reszta jest o wiele mniejsza, a kilka dopiero wyszło. Mogę potrzymać jeszce te większe kiełki 24h i się nic nie stanie? Bo chce wrzucić na spota wszystko na raz, a własnie nie wiem czy to ma jakiś wpływ, że się trzyma tak długo kiełki na chusteczce jak już wyrosły spore.

Friko

Well-known member
Buchów
0
Nic się nie stanie. Równie dobrze możesz wrzucić je do kubeczków z ziemią do kiełkowania a resztę potrzymać na chusteczkach dłużej co by dłuższe kiełki puściły.

Arni nożycoręki

Well-known member
Buchów
0
Pamiętaj że im dłuższy kiełek tym łatwiej go ***ać przy sadzeniu dlatego najlepiej wsadzać do ziemi jak tylko takowy kiełek się pokaże ,...ale co ja tam wiem, ps. nie czekaj aż będą miały 5 cm

Kompletnie_ziel

New member
Buchów
0
Witam mam problem z kielkowaniem mianowicie wrzuciłem pestki do letniej przegotowanej wody po 24h pojawily sie małe kielki lecz nie chcą iść dalej co robic

---------- Post Zaktualizowany 22:16 ---------- Data pierwszego postu 22:14 ----------

Wrzuciłem je do ziemi dwa tygodnie i bez zmian kielek ma taka sama wielkość jak przed wrzuceniem do ziemi.

420000000

Well-known member
Weteran
Buchów
2
[/COLOR]Wrzuciłem je do ziemi dwa tygodnie i bez zmian kielek ma taka sama wielkość jak przed wrzuceniem do ziemi.

Jeśli przez taki czas nie ma żadnych postępów to nic z tego nie będzie.
Do śmietnika, niestety

Kompletnie_ziel

New member
Buchów
0
Czy zrobiłem cos zle czy świadczy to o jakossci pestek?

---------- Post Zaktualizowany 22:56 ---------- Data pierwszego postu 22:55 ----------

Dodam że z 5 sztukami tak się stalo

gość147

Well-known member
Buchów
1
Odznaki
1
Czy zrobiłem cos zle czy świadczy to o jakossci pestek?

---------- Post Zaktualizowany 22:56 ---------- Data pierwszego postu 22:55 ----------

Dodam że z 5 sztukami tak się stalo

To zależy. Kiełek jekiego był koloru? jeśli brązowego to go utopiłeś i zgnił. Polecam metodę opisaną na haszyszowek wikipedi.
Najpierw nasiona wrzucasz do szklanki z wodą na około 5h, tak aby zatonęły, następnie nasiona należy położyć na płaskim naczyniu na kilka warstw chusteczek higienicznych i przykryć jedną, aby wilgoć docierała z każdej strony. Następnie wlej wodę mineralną (niegazowaną, niewysoko mineralizowaną; czytaj - zwykłą) i dolewaj jej co kilka godzin, aby chusteczki pozostawały wilgotne. Nie należy przesadzać z ilością wody, gdyż kiełek po otwarciu skorupki musi złapać pierwszy oddech powietrza. Polecam do tego zraszacz.

Ogólnie jeśli jesteś świeży w uprawie, polecam przeczytać kompedium wiedzy
http://www.wiki.haszysz.com/index.php/Strona_główna

Friko

Well-known member
Buchów
0
Jeśli ten kiełek po 2 tygodniach w ziemi nie wyszedł na powierzchnie to go wyrzuć i kiełkuj nowe nasionka tak jak Ci opisał to gość147

Z kodem HASZYSZ dostajesz 20% zniżki w sprawdzonym sklepie Growbox.pl na wszystko! akcesoria do uprawy roślin

Sklep z nasionami marihuany

Polecana klinika konopna GreenDoctor.pl

Sklep z growkitami grzybów Z kodem HASZYSZ dostajesz 10% zniżki

Góra Dół