akcesoria do uprawy roślin
nasiona marihuany

kiełkowanie

Wyszukiwarka Forumowa:
G

greenlife

Guest
BiaLy_MiS ma racje, nasiona wykiełkują a napewno te silne, mi z 10 tylko 2 nie wykiełkowały. Dobrym i często stosowanym sposobem jest namoczenie nasion w wodzie przez 24 godziny i do ziemi.

Kazdy ma swoje sposoby kielkowania ktorych sie trzyma wiec gadanie typu: dajcie spokoj jest troche nie namiejscu jednemu bedzie sie chcialo przykryc folia to przykryje dlaczego mu to odradzac moze lubi taka zabwa ja np lubie utrudniac sobie zycie przy konopiach i jezeli cos robie to wymyslam sposob zeby trwalo to jak najdluzej poprostu uwielbiam przy nich "grzebac" :) moge np 4 godzinu robic rozne mieszanki ziemi
wiec jak ktos lubi sie pobawic to czemu mu to odradzac skoro w zaden negatywny sposob niewplynie to na roline (w tym przypadku kielkowanie) a moze zauwazy ze akurat ten sposob daje bdb efekty
pozdr.

J

justynka

Guest
a mam pytanko czy to prawda ze nasionka feminizowane inaczej i dluzej kielkuja??? :D

koyot

Well-known member
Weteran
Buchów
2
justynka napisał:
a mam pytanko czy to prawda ze nasionka feminizowane inaczej i dluzej kielkuja???

...watpie..skad amsz takie info...????

bialy_mis

Well-known member
Weteran
Buchów
11
Nie moga inaczej kielkowac :p W koncu to ciagle ta sama roslina... tylko inna odmiana. Kazda odmiana inaczej rosnie to oczywiste... ja np. zauwazylem ze LR ma na poczatku cienkie listki nie jak np. skunk grube.

growmen

Well-known member
Buchów
0
nasionka feminizowane kiełkuja tak samo jak niefeminizowane tej samej odmiany, a co do lisci to jest naprawde róznie ja w LR miałem bardzo grube liscie

bialy_mis

Well-known member
Weteran
Buchów
11
To niewiem... moja LR ma cienkie dlugie listeczki.

adinek

Active member
Buchów
0
wychodzi na to ze ktos z was pie****i glupoty albo moze byc i tak i i tak ^^ ;[ heh

bialy_mis

Well-known member
Weteran
Buchów
11
Ja na pewno nie pie***le bo przeciez widze co rosnie ;)

sk8bb

Active member
Buchów
1
Moim zdanie najlepiej jest kiełkować nasiona w ten sposób:harvest::
- na 3-5godzin do wody
- nadgryzanie itp. nasiona tak by sie lekko otworzyło
- na wacik ( po wykonaniu powyższych czynności kiełek powinien się pokazać po około 6-12 godzinach )
- jak już się pokarze kiełek nie czekajcie aż urośnie około 1-2 cm odrazu ziarko do ziemi na głębokość około 1/1,5 cm i lekko podlać żeby błota nie zrobić.

W ten sposób wyszło mi z 10 nasion 10 krzaków:)<lol>

Pozdrawiam.

kubasn

Active member
Buchów
0
moj sposob jest taki: wsadzam nasionka na husteczke pozniej przykrywam druga warstwa polewam woda przy czym uwazam zeby nie przesadzic tzn zeby nie plywaly nastepnie przykrywam czyms zeby mialy niewielki dostep powietrza i do szafeczki. oczywiscie caly czas dbam o to aby mialy wilgoc. z wrzuceniem do ziemi czekam az kielek bedzie mial kilka centymetrow. tym sposobem ok 90% pestek okazuje sie udanych.

adamols5

New member
Buchów
0
ja mam pytanie bo kupiłem 3 nasionka lr#2 z seed.pl i odrazu po przesłaniu paczki na mój adres wsadziłem je na 24 godziny do do wody i wrzuciłem je na wacik i spryskałem mam je przykryc drugim wacikiem czy zostawic??

Makaveli

Well-known member
Weteran
Buchów
2
ja mam pytanie bo kupiłem 3 nasionka lr#2 z seed.pl i odrazu po przesłaniu paczki na mój adres wsadziłem je na 24 godziny do do wody i wrzuciłem je na wacik i spryskałem mam je przykryc drugim wacikiem czy zostawic??

Nie musisz ich niczym przykrywać... poza tym jestem ciekaw czy to co wyrośnie z tych pestek będzie miało coś wspólnego z LR#2 :freak2:

Z kodem HASZYSZ dostajesz 20% zniżki w sprawdzonym sklepie Growbox.pl na wszystko! akcesoria do uprawy roślin

Sklep z nasionami marihuany

Polecana klinika konopna GreenDoctor.pl

Sklep z growkitami grzybów Z kodem HASZYSZ dostajesz 10% zniżki

Góra Dół