• Chcesz pomóc w rozwijaniu forum i naszej pasji? Zamieść link do Forum.Haszysz.com na swojej stronie, blogu, powiadom znajomych na forach lub w komentarzach

nasiona marihuany

Kiedy harveścimy?

Wyszukiwarka Forumowa:

Kazalkon

Well-known member
Buchów
0
Jest to Auto White Russian reg z f2seeds, roślina kwitnie od ok 4tyg.

Foty planta 1, kwitnie ok. 4 tydzień

Foty planta 2, kwitnie ok. 4 tydzień

Nie mam możliwości wystawienia lepszych fot, nie mam mikroskopu ani odpowiedniej soczewki - jedynie aparat z wysoką czułością.

Ile? Tydzień? Dwa?
I obcinać ją z wiatraków? Bo na spota moge jechać w każdej chwili i obciąć ją z wiatrakowych o ile jej to zbytnio nie zestresuje.

FYAH

Well-known member
Buchów
0
Nie mam możliwości wystawienia lepszych fot, nie mam mikroskopu ani odpowiedniej soczewki - jedynie aparat z wysoką czułością.

Ile? Tydzień? Dwa?
I obcinać ją z wiatraków? Bo na spota moge jechać w każdej chwili i obciąć ją z wiatrakowych o ile jej to zbytnio nie zestresuje.

Jeśli masz aparat z wysoką czułością to możesz zrobić lepsze zdjęcia :freak:
Jeśli nie to nikt inny nie powie Ci kiedy plant jest gotowy - to będą strzały.
Ja strzelam, że co najmniej ok 4 tyg jeszcze.
Nic nie obcinaj tylko ewentualnie poodsłaniaj jak to możliwe kwiaty.

Kazalkon

Well-known member
Buchów
0
Dużo już brązowych włosków jest a wiatraki powoli żółkną, ciągle leje plantonem.
Na pewno 4 tyg? Napuchną jeszcze ? W ogóle ten topek na drugiej focie był spleśniały więc go zerwałem.

rudy10218

Well-known member
Buchów
0
3 tyg przynajmniej to jeszcze ci napuchna ja sciolem 2 dni temu 1x bb bo mi plesn atakowala i bd mial cos kolo 15-20g a reszta bd gotowa za jakies 3-4 tyg

Kazalkon

Well-known member
Buchów
0
Jest mały problem gdyż za tydzień musze wyjeżdżać a roślinki same się nie zetną. Czy w przeciągu tygodnia nabiorą dużo na masie?

G

Gość

Guest
po co takie pytania zadajesz, jak wyjezdzasz to i tak zetniesz chocby wszyscy pisali zebys nie scinał wiec sam zobaczysz jak napuchnie przez tydzien skad ludzie mają to wiedzieć ?

Kazalkon

Well-known member
Buchów
0
Dzisiaj poszła pod kose - tyle wyszło.

Ważyć będę jutro jak to wystrzyże troche i wysusze.
Jakieś wróżby co do ilości suszu które z tego wyjdzie?

FYAH

Well-known member
Buchów
0
Na oko ok 10-15g
Jeśli miałeś pleśń to tym bardziej uważaj przy suszeniu, aby się nie rozwinęła bo wystarczy mała cyrkulacja powietrza i w 1 dzień zalepi się wszystko pleśnią. Po trymowaniu powieś do suszenia na ok 4-6 dni w ciemnym miejscu i wtedy poznasz prawdziwą wagę. Ewentualnie zrób curring jak chcesz palić coś smaczniejszego :bongo4:

To jeden plant czy te 2?

Kazalkon

Well-known member
Buchów
0
To były 2 planty. Jeden był w ogóle mniejszy i marniejszy.
Są teraz w kartonie z wentylatorem i suszą się calutki czas. Troche przyśpieszona opcja suszenia, ale lepsze to niż mikrofala czy coś bardzo szybkiego.

Mokrego było 80g, już obciętego z dużych liści, zostawiłem tylko te na których było dosyć dużo żywicy, reszta pójdzie na masło, ale dużo i tak tego nie ma.

Pleśni sie pozbywałem już na plancie, ale zawsze znajdzie się jakiś malutki kielich który jest w połowie zapleśniały, a potem tylk osie rozrasta.

Następny sezon to nie ma chyba opcji aby postawić 2 planty, cisne od razu 10 sztuk żeby mieć chociaż na zime coś :D

Z kodem HASZYSZ dostajesz 20% zniżki w sklepie Growbox.pl na wszystko!

nasiona marihuany

Polecana klinika konopna GreenDoctor.pl

Polecany sklep z growkitami grzybów

Góra Dół