• Chcesz pomóc w rozwijaniu forum i naszej pasji? Zamieść link do Forum.Haszysz.com na swojej stronie, blogu, powiadom znajomych na forach lub w komentarzach
akcesoria do uprawy roślin
nasiona marihuany

Kielkowanie?

• Autor wątku sidewalk surfer
  • Data rozpoczęcia
Wyszukiwarka Forumowa:
Status
Ten wątek został zamknięty.
S

sidewalk surfer

Guest
Jaka jest lepsza metoda:
1.kilkowanie na wacie potem wzucenie do pojemnieczka z ziemia i dopiero przesadzenie w planer
2.moczenie w wodzie przez 48h i od razu do ziemi na zewnatrz
??

bialy_mis

Well-known member
Weteran
Buchów
11
Obie sa dobre. Jak je wykielkujesz to zalezy tylko od ciebie.

Ja daje na wacik... ale sa rozne techniki. Jedni daja od razu do ziemi i tez im wysrasta.

Njalepiej sproboj tak i tak.

Jendrol

Well-known member
Buchów
2
ja polecam (jak juz pisalem w jednym temacie) matode z talezykami.
Bierze sie dwa talezyki, mogą tez byc np nakretki od sloikow, pomiedzy nie wate, badź husteczki higieniczne, umieszcza sie tam zaiarenko, nawilża, i odstawia do ciemnego miejsca na dzień-dwa. Jak dla mnei najlepsza metoda.Pozdro

bialy_mis

Well-known member
Weteran
Buchów
11
Wlasnie 12 nasion wysadzilem miedzy miseczki. Jest to na tyle dobre, ze woda tak szybko nie paruje. Wczesniej wysadzalem bez talerzykow i nawilzalem co pol dnia :p

Jendrol

Well-known member
Buchów
2
dokladnie, raz zostawilem nasionko na 6dni i po wyciagnieciu okazalo sie ze ma juz liski i wlasnie odpadly od roslinki łupinki nasionka hehe ale wyrosł z niej piekny plant...

Z

ZioM

Guest
ja osobiscie zastosowalem technike najczesciej spotykana tzn. z wacikiem ale zamiast wacika polozylem rozwalona podpaske na pol i ja nawilzylem skutek za***isty nasionka w jedna nocke puscily kielek :mrgreen:

bialy_mis

Well-known member
Weteran
Buchów
11
Podpaski bardzo dobrze chlona wilgoc bo po to sa stworzone. Wiec jesli wlozysz nasionka w nia to beda mialy sucho. Ale mozliwe ze chu**wa padpaska albo duuuzo wody wlales.

WeedMarlboro

Well-known member
Buchów
3
dobry sposub to faktycznie ten z talezykami ale słyszałem ze przed tym dobrze dac na pare godzin do szklanki z wodą jakies 3-6h zeby nasionkia dobrze napeczniały i mam jedno pytanko czy ktos wie jaka temperatura jest najlepsza do kiełkowania szłyszałem ruzne wersje ze pokojowa inną ze jakies 30pare stopnni co wy zauwarzyliscie ze swojego doswiadczenia ewentualnie lektury czegos bardzo pewnego no i co to chyba na tyle a i jeszcze nie wiem czy napewno ale lepiej kiełkują jak jest im ciemno w sumie to raczej na 99% tak jest bo w koncu nasionko w przyrodzie kiełkuje w glebie .piszcie jak wiecie cos wiecej na ten temat.podaj ktos najlepsza temperature bo sądze ze to dosc warzne ale ja osobiscie obstawiam jakies 28-35 stopni pozdro pisac i poprawiac jezeli sie myle pozdro

M

MILKA

Guest
Moim zdaniem to 25-30C i ja w takiej tem miałem i mi wyrosło po 4 dniach!!!!

Jendrol

Well-known member
Buchów
2
Pokojowa bedzie Si, tzn mysle ze najlepiej troche ponad 20*, ale to tylko z wlasnych obserwacji.
Ciemno raczej i tak beda mialy jak je przykryjesz itd :p ale ogolnie polecam wstawic je do szuflady jakiejs.

BMS

Well-known member
Buchów
0
Co myślicie o tym sposobie kiełkowania?
Bierzemy troche poskaładanego toileta kładiemy na 1 połwce nasiona spryskujemy tak zeby papierbył wilgotny przykrywamy drugim papierem też spryskujemy i do torebki to pakujemy i troche torebke zaklejamy taśmą?

art610

Well-known member
Buchów
0
hmm nie wiem nie próbowałem, może warto, tylko raczej jak problem z wodą ,jak podlewać? i chyba ten kiełek nie może być za długo w torebce z braku--??--powietrza--??-- nie jestem pewnien więc chyba lepiej klasycznymi sposobami?

-=*Rotasila*=-

Well-known member
Weteran
Buchów
1
mozna tak ale poco najlepiej by bylo juz zrobicnetode z dwoma talezykami i wsadzic je w woreczek
ja kiełkuje tak jak juz pisałem w jednym poscie metoda z tuba na płyty cd dlamnie jest dobra ja wszystkie klasyki

Radzio

Active member
Buchów
0
A ja w tym sezonie wyprubuje technike 24-48h do wody a potem w plener jak ktos tak robił to niech napisze swoją opinje na temat tej techniki :geek:

Status
Ten wątek został zamknięty.

Z kodem HASZYSZ dostajesz 20% zniżki w sprawdzonym sklepie Growbox.pl na wszystko! akcesoria do uprawy roślin

Sklep z nasionami marihuany

Polecana klinika konopna GreenDoctor.pl

Sklep z growkitami grzybów Z kodem HASZYSZ dostajesz 10% zniżki

Góra Dół