nasiona marihuany

Kijowe podłoże

Wyszukiwarka Forumowa:

Pasikonik

Well-known member
Weteran
Buchów
1
Można wykopac dół w ziemi wstawić 5l wiadro ktore wypelnione jest uniwersalką+obornik i dolomitlub perlit albo kermazyt jakis tram ch*j i od razu w tym wiadrze wlozonym w dół zasadzic ziolo? ewentualnie poozniej do 10l donicy by sie dalo ... zrabanie beda korzenie rosly jezeli nie bedzie sie przesadzalo hyba co ? zrabany pomysl mi sie zdaje poprawcie mnie lub dajcie jakies porady

M

MILKA

Guest
Postaraj się skołować jak największą donice wiadro albo mini beczne jakoś ja zakryj i bedzie git!!!nie wiem jak jest lepiej czy odrazy na dwór czy pierw w domu pochodować żeby podrosła potem na outa!! moim zdaniem to jest bez różnicy!!! ja bede chciał dać klony z tej rośniki którą teraz choduje !!!

Pasikonik

Well-known member
Weteran
Buchów
1
No ja sobie nie moge pozwolic na hosdowanie w domq.... raz starszy zlokalizowal moja roslinke
nic nie moowil
tylko sie pytal dlaczego hoduje konopie indyjskie jak powiedzielm ze z ciekawosci to sie wkurzył i za 3 dni kazal mi ja spuscic w kiblu a reszta i tak by nic z tego nie bylo roslinka miala moze 3 tyg lub 1 miesiac samiec bardzo chudy i wyciagniety :p 4 pietra lisci i na 5 juz kwiaty były i pyłek sie z nich sypal... hodowalem pod normalna lampka do odrabiania lekcji :D loool ale ja glupoty gadam jeszcze mnie haszysz trzyma

HASZYSZE GÓRĄ !!!

bialy_mis

Well-known member
Weteran
Buchów
11
A nie mozesz normalnei do ziemi? Bo jak na out to 5l bedzie bardzo malo.

B

bobo

Guest
Jaki bedzie optymalny dolek na out :?:
Chodzi mi wszczegolnosci ile mam przekopac ziemi :?: :!:

bialy_mis

Well-known member
Weteran
Buchów
11
Obojetnie jaki zrobisz dolek to korzenie i tak pojda dalej. Kup 5l ziemi i wymieszaj z ta ktora jest w miejscu planowanego zasadzenia. Dodaj dolomitu i powinno byc ok. Mozna jeszcze dodac jakiegos obornika jezeli masz.

B

bobo

Guest
Zamiast obornika udalo mi sie krowi placek dac. Chyba lepsze rozwiazania :?: Czy nie :?:
A obornik mam zamiar dac juz na wiosne pod niowe miejscowki. Mozna jeszcze taki manewr zrobic :?:

Pasikonik

Well-known member
Weteran
Buchów
1
Ale mi się nie chce wozić ziemi do kazdej miejscówki 5 litrów ja wole wkopac 10l lub 5l wiadro w ziemie i nasypac tam ziemi ze sklepu+obornika+dolomitu np... lub jak bedzie ziemia gdzie rosna pokrzywy to tylko przekopac saperką dodac troche obornika i dolomitu i styka ;)_

koyot

Well-known member
Weteran
Buchów
1
no dokladnie ja chce zrobic tak samo jak ty kaczor...jeszcze troche perlitu tam chce dac...

myslalem zeby wykopac dziure, dac folie na spod taka zeby miala troche dziur....zeby cały ten obornik, dolomit zeby sie to nie zaszybko nie przeplukało...wszytkie kamienie i korzenie powyciagac i mysle ze takie cos bedzie dobre...

Pasikonik

Well-known member
Weteran
Buchów
1
Ja sadze ze to troche zle dla roslinki bo im czesciej sie przesadza z mniejszego do wiekszego to ponoc roslinka lepiej rosnie a pzede wszystkim jej korzenie.... ja dodatkowo we wiadrach prawdopodobnie zrobie kilka dziur moze z pięć takich o srednicy 1 cm zeby po jakims czasie te wszystkie nawozy tam sie nie gromadzily bo ph bedzie straszne nawet dolomit hyba nie pomoze i to wszystko w jakims stopniu bedzie schodzilo z tego wiadra ;) co sądzisz koyot lepiej z dziurkami czy bez :p

koyot

Well-known member
Weteran
Buchów
1
ja mysle ze dziurki sie przydadza...i tez by sie karemzyt przydał na dno...nie sadzisz ze lepsza była by folia? moze nie lepsza ale nie musiz zadnych wiader taszczyc...i to wiadra bys msuiał miec ogromne...na outcie jak dasz 10l wiadro a takie przewaznie sa to zachamujesz jej wzrost prawdopodobnie...

bialy_mis

Well-known member
Weteran
Buchów
11
Myslicie ze te 5l starczy? Na indoor starczy bo rosliny sa male i ogolnie rosna tylko najwyzej miesiac na wegu. A na out rosna ze 3miechy na wegu w zaleznosci od odmiany.

Pasikonik

Well-known member
Weteran
Buchów
1
A tam bede sie pie****ił na kazda miejscowke wezme ziemie do plecaka i obornik i moze dolomit... to tyle... :/ z wiadrami bede sie ***ał.... a folia w czym lepsza by była? i tak korzenie jej nie przebiją tak jak wiadra.... zreszta zaczynam watpic we wiadra i folie komu by sie chcialo tyle ziemi wozic i przyrządzac szczegolnie jak ja mam 2 pewne miejscowy na jednej sadze 2 planty a na drugiej zaluzmy 5 moze inne znaje

Bartoneee

Well-known member
Buchów
0
Ej mam pytanie jak bym chcial roslinke w jednym miejscu posadzic to jak gleboki dolek wykopac i ile dac ziemii??? Dzieki z gory z odpowiedz!

Z kodem HASZYSZ dostajesz 20% zniżki w sklepie Growbox.pl na wszystko!

nasiona marihuany

Polecana klinika konopna GreenDoctor.pl

Góra Dół