nasiona marihuany

Kilka porad dla początkującego farmera

Wyszukiwarka Forumowa:

Silent_Bob

Well-known member
Buchów
0
Powitać wszystkich :)

Chciałbym przedstawić Wam mój MJ'owy plan działania i gdyby doświadczeni ogrodnicy mogli dorzucić fachowe komenty to byłbym wdzięczny. Przeczytałem już bardzo dużo postów na tym forum, ale wiadomo - w każdym przypadku jest troche inaczej :).

Chciałbym założyć małą hodowlę na własne potrzeby :queen: . Ma się to rosnąć w piwnicy bloku.
Właśnie buduję box'a z dużego pudła po TV. Pudło ma +/- wymiary 1m na 80cm. Box ma być izolowany cieplnie za pomocą cienkich warstw styropianu na każdej ściance. Na ten styropian pójdzie folia aluminiowa. Co do oświetlenia to doszedłem do wniosku, że nie ma co kupować badziewia i zdecydowałem się na 400W HPS.
Kwestię gleby pomijamy, bo wystarczy mi wiedza z innych postów.
Wolałbym uniknąć instalacji wentylatorów. Chciałbym umieścić w box'ie dwa kolanka hydrauliczne w celu wentylacji.
Wysokość box'u jest jeszcze nieokreślona, ale chciałbym, aby całość nie wzbudzała podejrzeń :). Myślę, że styknie 140cm.
Zależy mi na tym, żeby hodowla dała mi możliwie dużo niezłego towaru.
Teraz kwestia nasion. Tu mam największe dylematy :thumleft:. Dlaczego 10 nasion White Widow w większości sklepów kosztuje powyżej 120zł a w innym tylko 45zł?
Jeśli już się za to zabieram i poświęcam Marysi czas i chęci to chciałbym kupić dobre nasionka.

Jeśli ktoś ma jakieś rady czy cuś to byłoby miło

Pozdrawiam :jocolor:

hbsh

Well-known member
Weteran
Buchów
2
Silent_Bob napisał:
dużego pudła po TV.

LOL

Silent_Bob napisał:
Dlaczego 10 nasion White Widow w większości sklepów kosztuje powyżej 120zł a w innym tylko 45zł?

Pomysl.

Silent_Bob napisał:
chciałbym kupić dobre nasionka.

slusznie. zamow z cannabis.fr.pl

PEACE

Silent_Bob

Well-known member
Buchów
0
Dzięki za opinię. To ja może inaczej - jaki gatunek MJ polecalibyście do takich warunków jak moje? Może White Rhino?

hbsh

Well-known member
Weteran
Buchów
2
Przede wszystkim nie robilbym kartonowego boksa :ncool:
Jesli chodzi o odmiany to wedle gustu. A na czym Ci bardziej zalezy: na ilosci czy jakosci???
Ile jestes w stanie wydac na pestki?

Silent_Bob

Well-known member
Buchów
0
Co do ceny to kilkadziesiąt zł w tą czy tamtą stronę mnie nie zbawi. Wolałbym nie wydawać więcej niż 140-150zł.
Chciałbym wyhodować tyle, żeby było co najmniej kilkadziesiąt gram. A co do jakości - po prostu chciałbym aby moje zielone maleństwo było jak najszybciej ready for action :queen:

hbsh

Well-known member
Weteran
Buchów
2
To praktycznie mozesz wziac kazda odmiane. Polecalbym feminizowane pestki ale co do odmiany to wedle uznania. W indoorze praktycznie kazda odmiana da sie doprowadzic do zbiorow. Jesli chcesz miec jak najszybciej towar mozesz odrazu dac rosline na flow ale nie polecalbym tego. Zaleznie od wielkosci boxa dalbym im 2 tygodnie do miecha vega. Pamietaj zeby zastosowac jakas technike uprawy a nie poprostu posadzic i niech sobie rosnie. Pestki wez z Dutch Passion albo z Femaleseeds. Poczytaj troche w dziale o odmianach a napewno znajdziesz cos dla siebie! peace

Silent_Bob

Well-known member
Buchów
0
Bardzo wielkie dzięki! :queen: Powinienem dać sobie radę :). Cholera, wydatków będzie sporo, ale powinno się opłacić. Zresztą przyjemność będzie znacznie większa jak się spali własną zieleninkę :) peace!

J

Juri

Guest
przy takiej wielkości boxa i 400W HPSie na bank bedziesz miał problem z nadmiarem ciepła czyli bez dobrej wentylacji bedziesz miał tam piekarnik

Z kodem HASZYSZ dostajesz 20% zniżki w sklepie Growbox.pl na wszystko!

nasiona marihuany

Polecana klinika konopna GreenDoctor.pl

Polecany sklep z growkitami grzybów

Góra Dół