Witam wszystkich. Dwie sprawy i kilka pytań.
Zacznijmy od panelu jaki chcę zbudowac, mianowicie na powierzchnię 1.2x1.2x1.9m, chcem zarobić 4x clu058 3500k oraz cree 32x red deep na flow tylko teraz pytanie,
1. Jaki bin i czy mógł by ktoś napisać co to jest tak na chłopski rozum
2. Rozmieszczenie diod na radiatorach, będzie metrowa sztanga, żeby dobrze i równo oświetlić powinny być umieszczone 20cm od końca sztangi i 60cm od siebie dobrze rozumiem?
3. Wentylator ma dmuchać w radiator czy zabierać ciepłe powietrze?
4. Jak duży radiator pod cree i jak rozmieszczone
Teraz kolejna sprawa, czytałem troszkę o inicjowaniu czerwonym światłem 15 minut przed i po wyłączeniu głównej lampy, ponoć można zyskać około 10dni.
1. Czy ktoś już to sprawdzał i powie coś na temat z własnych doświadczeń
2. Czy stopniowe zwiększanie mocy lampy lub włączanie co np. 20 minut każdego z trzech modułów ( czerwony, jeden cob i później drugi cob)
Dlaczego mnie to zastanawia?
Słońce nie świeci od rana całą mocą
a kolejna sprawa to namieszanie w diagramach energetyki.
Proszę o porady i zapraszam do dyskusji
Zacznijmy od panelu jaki chcę zbudowac, mianowicie na powierzchnię 1.2x1.2x1.9m, chcem zarobić 4x clu058 3500k oraz cree 32x red deep na flow tylko teraz pytanie,
1. Jaki bin i czy mógł by ktoś napisać co to jest tak na chłopski rozum
2. Rozmieszczenie diod na radiatorach, będzie metrowa sztanga, żeby dobrze i równo oświetlić powinny być umieszczone 20cm od końca sztangi i 60cm od siebie dobrze rozumiem?
3. Wentylator ma dmuchać w radiator czy zabierać ciepłe powietrze?
4. Jak duży radiator pod cree i jak rozmieszczone
Teraz kolejna sprawa, czytałem troszkę o inicjowaniu czerwonym światłem 15 minut przed i po wyłączeniu głównej lampy, ponoć można zyskać około 10dni.
1. Czy ktoś już to sprawdzał i powie coś na temat z własnych doświadczeń
2. Czy stopniowe zwiększanie mocy lampy lub włączanie co np. 20 minut każdego z trzech modułów ( czerwony, jeden cob i później drugi cob)
Dlaczego mnie to zastanawia?
Słońce nie świeci od rana całą mocą
Proszę o porady i zapraszam do dyskusji