akcesoria do uprawy roślin
nasiona marihuany

Kilka pytań początkującego. - LST, Nawożenie, Flush

Wyszukiwarka Forumowa:

kierus

Member
Buchów
0
Witam.
Pytanie nr 1.
Jak długo zaleca się wykonywanie LST na automatach? Szukałem info na ten temat i jest wiele sprzecznych informacji. O ile wszyscy są zgodni co do momentu rozpoczęcia LST (ok. 4 pięter liści) o tyle opinie na temat długości treningu są różne. Jedni piszą, że powinno się robić LST do momentu aż roślina zacznie kwitnąć (co w przypadku automatów nie trwa długo), inni, że powinno się robić LST do momentu tworzenia się topów, a jeszcze inni, że aż do zbiorów. Znalazłem też opinię, że duża ilość LST na automacie może mieć odwrotny skutek i zmniejszyć plony. Czy ktoś z doświadczeniem w trenowaniu automatów mógłby się do tego ustosunkować?

Pytanie nr 2.
Jak prawidłowo powinno wyglądać nawożenie z użyciem hesi bloom complex i hesi fosfor+? W fazie kwitnienia leci hesi bloom, a później jak się tworzą topy dodaje się hesi fosor+ i teraz: czy miesza się je razem czy odstawia się hesi bloom?

Pytanie nr 3.
Czy po nawożeniu hesi bloom i fosfor + powinno się zrobić flusha na tydzień/dwa przed zbiorami?

Z góry dzięki za odp.

P

Piję Mleko

Guest
Kończysz lst kiedy roślina jest uformowana.

Bloom mieszasz z resztą, ok 3 tyg dodajesz pk potem boost. Sprawdż sobie tabele dawkowania hesi

Flusza robisz dla lepszego smaku

Honza

Well-known member
Weteran
Buchów
5,415
Odznaki
2
Siema,
Ad 1. Lst robisz az roslina przestanie rosnac albo krocej, twoja brocha. Jak sama nazwa wskazuje, nie jest to ciezka przeprawa dla rosliny i nie zmniejszysz plonu naginajac "za dlugo". W tym tren8ngu chodzi tylko o to, zeby szczyty byly na jednym poziomie. Ja proponuje naginac calego wega, lekko "popuscic"wyprowadzone szczyty podczas indukcji i jak juz roslina nie rosnie - wyrownac wszystkie szczyty do jednego poziomu i zostawic.
Ad 2 i 3. Nie uzywalem tych nawozow, ale na 100% znajdziesz w necie tabele stosowania - na poczatku proponuje sie jej trzymac, o.

Total Kozak

Buja taka muza!
Weteran
Buchów
7,385
Odznaki
2
1. Lst, moim zdaniem, można robić w każdym momencie życia rośliny. Krzak ma rosnąć tak jak sobie tego życzysz :)

2. Ja stosuję nawozy w dawkach "na oko", ale ja mam dobre oko. Ogólnie, jeśli roślina wygląda zdrowo to spokojnie przyjmie większe dawki nawozów i supli. Dobrze z wolna i ostrożna lać i obserwować co się dzieje.

pozdro

Z kodem HASZYSZ dostajesz 20% zniżki w sprawdzonym sklepie Growbox.pl na wszystko! akcesoria do uprawy roślin

Sklep z nasionami marihuany

Polecana klinika konopna GreenDoctor.pl

Sklep z growkitami grzybów Z kodem HASZYSZ dostajesz 10% zniżki

Góra Dół