akcesoria do uprawy roślin
nasiona marihuany

Kilka pytań przed pierwszym indoorem

Wyszukiwarka Forumowa:

ZieleAngielskie

New member
Buchów
0
Witam
Posiadam boxa o wymiarach 41x77x120cm. Po zamontowaniu filtra i lampy (hps 250w w cool tube) na wysokości zostało 90 cm do samej lampy bez doniczek. Zamówiłem nasiona:
https://www.seedsman.com/en/cinderella-99
https://www.seedsman.com/en/pure-ak
I moje pytania:
Czy da rade taka Cinderelle tam powyginac?
Ile kwiatów posadzić w takim boxie? Mam po 4 nasiona z każdego i planowałem zacząć od Cindy.
Jak duże doniczki byly by dobre?

Z góry dzięki za rady.

Aerith

Well-known member
Buchów
0
myśle, że upchnąłbyś tam nawet i 4. tylko czy jest sens? z 4 może ci wyjść mniej niż z porządnej jednej. widzę ze to sezonówy to tym bardziej. posadz jedną porób jej treningi i będzie się czuc wspaniale.
no chyba ze chcesz skosztować kilku odmian w jednym czasie to wtedy raczej bez treningu jakiegoś mocnego i z szybkim przejsciem na kwitnienie.
a co do doniczek to postaraj się zapełnić doniczką prawie całą podstawe - przy jednej porządnej roślinie, nie będzie wysoka(doniczka) to bedziesz mieć wiecej miejsca pod lampą tym bardziej ze hpsy mocno grzeją.

ZieleAngielskie

New member
Buchów
0
Dzięki za odpowiedź.
Jedna odpada bo mam boxa połączonego z dwóch 40x40 z czego jeden trochę skrócony i na dole nie jest równo. Poczytałem trochę i zamówiłem 2 donice po 11l wysokie na 27 cm. Zostanie na rośliny 63 cm do samej lampy. Myślicie że wystarczy? Ile od lampy będą mogły być na sam koniec ? Wiatrak wyciągający mam 220m3/h lub 360m3/h, wydaje mi sie ze na słabszym biegu powinien wystarczyć. Jak narazie jeszcze wszystko podłączam i mam zamiar wygłuszyć wentylator. Nie będzie się czasem przegrzewal jak go otule całego wełna szklana i srebrem? Temperatura pracy pisze max 50°C. Jutro może mi się uda to podłączyć i wrzucę może zdjęcie.

Z kodem HASZYSZ dostajesz 20% zniżki w sprawdzonym sklepie Growbox.pl na wszystko! akcesoria do uprawy roślin

Sklep z nasionami marihuany

Polecana klinika konopna GreenDoctor.pl

Sklep z growkitami grzybów Z kodem HASZYSZ dostajesz 10% zniżki

Góra Dół