akcesoria do uprawy roślin
nasiona marihuany

kilka pytan do fachowcow o partyzancki outdoor

Wyszukiwarka Forumowa:

kato-faszysta

Member
Buchów
0
witam. bardzo prosze o konkretne odpowiedzi, bez pie****ingu i trollowania.

czy jest szansa ze posadzona roslina dotrwa do harvestu bez opiekowania sie nia. zakladajac oczywiscie ze nikt jej nie zapie****i lub nie zje, nie zdepta, nie wykopie i ze psiarnia nie wbije na spot, ani nikt inny. po prostu czy ona sama sobie wyrosnie i zakwitnie. zalozmy ze ziemia na spot bedzie odpowiednio przygotowana czyli pH itd... plus sporo hydrozelu, do tego w ch*j antybissanu w poblizu. i na tym koniec.

drugie pytanie to jak szacunkowo wyjdzie wagowo w porownaniu do takiej samej rosliny ale pielegnowanej, trenowanej itd.

prosze o nie pisanie ze to nie ma sensu itp, tylko konkretne informacje ze np roslina bedzie mniejsza o 80% od takiej ktora pielegnujemy.

dla ulatwienia dodam ze chodzi o passion1. gdzies tu czytalem ze kolo posadzil, nic nie robil a ona se urosla do 3m i zbiory mial przyzwoite, ale ch*j wie czy to prawda :)

pozdro i dzieki za ewentualne rady

Tabakus

Well-known member
Buchów
0
no to jak bd miała warunki dobre to urośnie do końca , a co do trenowania to zawsze lepiej jakiś trening wyprowadzić zawsze więcej g będzie do spalenia

D

delete

Guest
czy jest szansa ze posadzona roslina dotrwa do harvestu bez opiekowania sie nia. zakladajac oczywiscie ze nikt jej nie zapie****i lub nie zje, nie zdepta, nie wykopie i ze psiarnia nie wbije na spot, ani nikt inny. po prostu czy ona sama sobie wyrosnie i zakwitnie. zalozmy ze ziemia na spot bedzie odpowiednio przygotowana czyli pH itd... plus sporo hydrozelu, do tego w ch*j antybissanu w poblizu. i na tym koniec.
tak jest szansa nazywa się to "metoda trzech odwiedzin" przygotuj porządną glebę z tym hydrożelem i jakimiś nawozami i będzie rosła
drugie pytanie to jak szacunkowo wyjdzie wagowo w porownaniu do takiej samej rosliny ale pielegnowanej, trenowanej itd.
nie potrafię oszacować,ale wiem że roślinka odpowiednio wytrenowana może dać sporo sortu.
Załóżmy tak na oko,że bez treningu roślina da 100 gram,a z konkretnym treningiem ta sama roślina może dać i pół kilo
dla ulatwienia dodam ze chodzi o passion1
to bardzo dobra odmiana na out i taką metodę

kato-faszysta

Member
Buchów
0
dzieki za odpowiedzi. czyli dobrze kminilem ze jest to wykonalne. trzy odwiedziny niestety nie sa mozliwe. miala by to byc metoda dwoch odwiedzin.
zastanawiam sie ile tematu taki passion moze dac przy takich warunkach. 100g w pelni by mnie zadowolilo :)

PunkGrass

Well-known member
Buchów
0
każda roślina żyje i rozmnaża się sama, dlaczego więc ta jedna miala by nie zakwitnąć i dać plonu? szukaj miejsca gdzie inne rosliny są dorodne, polecam pobliże jakiejś rzeczki - ziemia wilgotniejsza i podlewać nie trzeba. Wczoraj byłem na miejscówce 1 raz od 2 miesiecy i sie milo zaskoczylem :)
Oczywiscie pytasz żeby miec wiedze na przyszly rok :>

jarak

Well-known member
Buchów
1
Witam, rownież mam pytanie odnośnie - przesadzania roslinek.

Czy można przesadzać rośliny które są już w około 2 tygodniu flo? Panienki rosną praktycznie od początku (maj) na obecnym spocie, maja odpowiednią ziemie, zostały zaszczepione mikoryzą. Ogólnie rosną bardzo dobrze i maja już około 2m. Z treningów to jedynie średnio udane LST. Chodzi o easy sative i Purple maroca.

Niestety grasuje złodziej, ja wyjeżdżam i jak wrócę to mogę już nic nie zostać. Dodam jeszcze, ze roslinki w tym miejscu zostały posadzone eksperymentalnie i liczyłem sie z takim scenariuszem.
Okazało sie, ze reszta roslinek z rożnych przyczyn nie dotrwala albo ma marne szanse; a te roslinki maja potencjał na duży plon i mogą dać mi zabezpieczenie na zimę ;)

Możecie sie wypowiedzieć?
Z góry dziękuje :)

Z kodem HASZYSZ dostajesz 20% zniżki w sprawdzonym sklepie Growbox.pl na wszystko! akcesoria do uprawy roślin

Sklep z nasionami marihuany

Polecana klinika konopna GreenDoctor.pl

Sklep z growkitami grzybów Z kodem HASZYSZ dostajesz 10% zniżki

Góra Dół