akcesoria do uprawy roślin
nasiona marihuany

Kilka pytan nowego

Wyszukiwarka Forumowa:

bobol

New member
Buchów
0
Witam.
1-wszy temat, pierwszy post...
Wiec witam wszystkich ;-)

Mam kilka stawiajac sie na miejscu doswiadczonych lamerskich pytan, ale coz...

Mam roslinke outdoora z palonka (wiec nie wiem czy automat czy co, jaka odmiana itd...) I tak...
- krzaczek zostal wysadzony 20 czerwca, na dzisiaj sprawa wyglada tak:

Nie byl nawozony, trenowany ani nic w tym stylu...

Jest maly (ok. 30-40 Cm)

Nic go nie podjadalo, nie mial zadnych problemow...

Ale teraz moje pytanie...
1. Czy jak na taki czas nie jest za male to cus :p? wg. mnie jest duzo za male ale sie nie znam, wiec sie wole zapytac...

2. Po czym poznac ze zacznie kwitnac, szukalem ale nie znalazlem nic po czym moglbym sam do tego dojsc... Na razie widze ze przy rozgalezienach pajawiaja sie "kolce" nie wiem ani co to ani po co to...

3. czy jest teraz sens dawac jakis nawoz?? Jesli tak to prosze doradzic jaki...

4. Czy da sie jakos poznac czy to jest automat? Oraz czy sa jakies cechy po ktorych mozna wywnioskowac jaka to odmiana?

+ stoi na dworzu, od wschodu do zachodu ma sloneczko, i jest hmm... w dosyc malej doniczce... na moje oko mniej wiecej 5-7L, w niej ziemia "swojska" nie ze sklepu...

Z gory dzieki za odpowiedzi. Pozdrawiam.<shiza>

PS: sorq, za brak polskich znakow, ale mam eng. system :/ i na ta chwile nie moge spolonizowac go...

Monti

Well-known member
Buchów
0
Tego, że są to pytania, na które odpowiedź na forum można znaleźć w kilka minut nie muszę pisać.Tu masz racje jest sporo za mała, ale coś z niej zawsze będzie. Możesz podlewać biohumusem i jak już zacznie kwitnąć dodaj planton k. Na to, że jest mała składa się jeszcze na pewno rozmiar donicy i zapewne nie odpowiednie ph, więc zmienienie donicy i sypanie dolomitem też zapewne pomoże. Jak zacznie kwitnąć pojawią się na niej białe włoski lub coś w rodzaju małych jajek. Jeżeli będą to "jajka" nie nadaje się do palenia gdyż będzie to męski krzak który nie produkuje topów. Nie da się stwierdzić jaka to odmiana, i nie jest to automat.

G

Gość

Guest
Powiem Ci ze wina jeje karłowatości moze byc PH gleby i ta "swojska ziemia" wrzuć moze jakaś fotke nawet z telefonu to wiecej bede w stanie Ci powiedziec :D
:spalony:

bobol

New member
Buchów
0
Heh, jestem mile zaskoczony... Oczekiwalem bezwartosciowych z***ek od gimbusow, a tu prosze... Hmm, PH ziemi raczej dobre jest, ale ok sprobuje z tym dolomitem... Jutro postaram sie jakies fot zarzucic.

tedmozbi

Member
Buchów
0
Trochę późno wysadzona ale nic, zawsze swojskie palonko lepsze :) moim zdaniem może być to wina donniczki, trochę mała. Nie chce się madrzyc bo to moj 1 out. Ja wsadziłem planta w ziemię i ma 2 m teraz :) nawozy to jak wyżej biohumus i planton k

bobol

New member
Buchów
0
Kurde, nie mialem czasu wczesniej wybrac sie na spota, dopiero wczoraj cos ogarnalem...

calosc, dla porownania zapalara.

czubek, nie wiem czy cos z niego sie pozna ale na zas wrazucam

I jeszcze tak na srodku, troche nieostre ale nie mialem mozliwosci zrobic nic lepszego, jakosc wszystkich tez nie najlepsza bo fonem robione :/

---------- Aktualizacja posta 22-08-2012 22:49 ---------- Czas poprzedniego posta 17-08-2012 11:33 ----------

No i co chlopaki, nic nie mowicie? Chlopak, herma dziewucha? podsypalem dolomitem, troche pomoglo, i jeszcze chcialem sie dowiedziec co to za kolce? niektore sa brazowe a inne takie zielone... to sa pojedyncze sztuki tych kolcow.

oleander

Well-known member
Buchów
0
Zajrzyj do selekcji tam porownaj sobie tam u roslin zenskich tez sa takie "kolce ".. Albo poprostu chodzi ci o przyliscia nie moge na tych fotkach dojrzec tych "kolcow".Pozdro

LoneRanger

Well-known member
Buchów
0
jeśli to noname to może zakwitnąć bardzo późno i zwyczajnie nie mieć szansy dojść,

po tych fotkach nie widać jakiej jest płci, - dowiedz się na wiki jak się to określa i obserwuj kwiat,

jeśli jeszcze zakwitnie w sensownym momencie to daj mu nawóz na flo,

bobol

New member
Buchów
0
Sensowny moment... to znaczy?
Oglądałem mniej więcej po czym poznać płeć, ale to jest my 1st time ;p nie potrafię jeszcze tego dobrze zrobić...

Dzisiaj zerkne na spota, moze jakies foto zarzuce... Jaki nawóz na flo proponujesz?

btw. to że na dole małe listki robią się żółte i odpadają to normalka?

oleander

Well-known member
Buchów
0
Wez na flo planton k i bedziesz zadowolony chyba ze cie stac mozesz wziasc cos drozszego. Roslina gubi z wiekiem najstarsze wiatraki kiedy uzna ze sa jej niepotrzebne (i tak jest pewnie w tym wypadku ale obserwuj czy nie traci ich zbyt wiele )Pozdro

LoneRanger

Well-known member
Buchów
0
jeśli kwitnienie miałoby wypadać w listopadzie to znaczy, że ten sensowny moment już minął

Sensowny moment... to znaczy?
Oglądałem mniej więcej po czym poznać płeć, ale to jest my 1st time ;p nie potrafię jeszcze tego dobrze zrobić...

Z kodem HASZYSZ dostajesz 20% zniżki w sprawdzonym sklepie Growbox.pl na wszystko! akcesoria do uprawy roślin

Sklep z nasionami marihuany

Polecana klinika konopna GreenDoctor.pl

Sklep z growkitami grzybów Z kodem HASZYSZ dostajesz 10% zniżki

Góra Dół