nasiona marihuany

Kilka pytan od początkujacego.

Wyszukiwarka Forumowa:

Zielon

Member
Buchów
0
Witam wszystkich, otóż mam pewien problem ponieważ tak

Zamówiłem 3x Dutch Pasion Autoblubbery
do tego kupilemupilem
3x orava ef77 30w(z informacji od producenta wynika ze jedna taka żarówka ma 1500lm). niebawem dokupię jeszcze 2 albo zmienię na hps
nawozy resztę sprzętu kupie/załatwię dziś po pracy

teraz moje pytanie jakich rozmiarów powinien być box optymalny dla 2 max 3 roślin

mam nadzieje ze mi odpowiecie a w niedalekiej przyszłości będziecie pomagać w poprowadzeniu roślin<joint>

Papasmerf

Well-known member
Buchów
3
polecam HPS może 150 lub 250 sprawdz sobie doniczki zeby miały przynajmniej 7l i to ci sie musi zmiescic na dole potem troche zalezy od treningu. ja mysle ze na 05,m na 0,5m byś sie zmieścił (dno boxa) wysokość to przynajmniej koło (1,2m ale dałbym więcej).

Poszukaj sobie fotorelacji i pooglądaj jak co gdzie rośnie, z HPSem z Świetlówkami itd... decyzje musisz sam podjąć:) jak cie miejsce nie ogranicza to w większym będzie ci łatwiej.

Pamiętaj że HPS to jest grzałka i wentylacje już lepszą potrzebuje.

Zielon

Member
Buchów
0
polecam HPS może 150 lub 250 sprawdz sobie doniczki zeby miały przynajmniej 7l i to ci sie musi zmiescic na dole potem troche zalezy od treningu. ja mysle ze na 05,m na 0,5m byś sie zmieścił (dno boxa) wysokość to przynajmniej koło (1,2m ale dałbym więcej).

Poszukaj sobie fotorelacji i pooglądaj jak co gdzie rośnie, z HPSem z Świetlówkami itd... decyzje musisz sam podjąć:) jak cie miejsce nie ogranicza to w większym będzie ci łatwiej.

Pamiętaj że HPS to jest grzałka i wentylacje już lepszą potrzebuje.

Zadzwonił do mnie pan z cannabis.fr.pl i powiedział że niestety nie mają autoblubbery i poleca mi +speed coś takiego więc zgodziłem się na to.

Dokupilem philipsa 30w

i dostałem od kolegi jakieś tam jeszcze ale nie sprawdzałem jakie to są jeszcze i on tez mi tego nie powiedział hah:bongo4:

Dziękuje ci za podpowiedzi na pewno mi się przydadzą w przyszłości.

Zapomniałem tez dodać ze roślinki będą trenowane metodą lst za co przepraszam.

Aha jeśli chodzi o miejsce to mam go pod dostatkiem ale to moja pierwsza uprawa i chcę zobaczyć jak jak to 'działa' a potem pomyślimy mam u kolegi hps 600w ale moim zdaniem za duży jak na pierwszy raz.

Więc tak myślałem nad wymiarami boxa

40x30 wysokoscwysokosc 50cm nada sie na 6000 lm ?

proszę o szybką odpowiedz bo pestki już w drodze a ja w 'rozsypce' xD

bialy0

Well-known member
Buchów
0
liczac 40x50 to 0.2cm[] czyli

Powieszchnia 0.2 m2

Minimalnie: 6000 Lumenów
Srednio: 8000 Lumenów
Optymalnie: 10000 Lumenów

Wlasne: 10000 Lumenów

to takie minimalne wymaganie 6k l.

Z kodem HASZYSZ dostajesz 20% zniżki w sklepie Growbox.pl na wszystko!

nasiona marihuany

Polecana klinika konopna GreenDoctor.pl

Góra Dół