• Chcesz pomóc w rozwijaniu forum i naszej pasji? Zamieść link do Forum.Haszysz.com na swojej stronie, blogu, powiadom znajomych na forach lub w komentarzach

nasiona marihuany

Kilka ważnych pytań!

Wyszukiwarka Forumowa:

grower2009

Well-known member
Buchów
0
posiadam nawóz we azot 18% fosfor 18% potas 18% magnez 1% nada sie na vega dla auto zamiast biohumusa?
czy saletra wapniowa moge stosować zamiast dolomitu?

Posiadam 3l asashi sl czy pryskac nim gdy rosliny sa zdrowe?
Sory za pomylenie działow z tela pisałem..

RośnijMaleńka

Active member
Buchów
0
Zamiast tego nawozu co masz kup lepiej florovit :)
A co do asahi to raz możesz im pie****nąć oprysk :p Nie zaszkodzi im a wręcz przeciwnie :) A tak to rób opryski tylko po jakimś ostrym treningu, albo po obcinaniu liści (wtedy gdy roślinę coś stresuje) :)

Kwiatek_Ban

Well-known member
Buchów
0
Ten nawóz jest wręcz idealny dla automatów. Stosuj go aż roślina przestanie rosnąć wegetatywnie czyli do ok. 25 dnia od pierwszego kwiatu. No i należy dodać do tego mikroelementy.

Saletra wapniowa to inna nazwa dolomitu a więc glanc e gal.

Asahi ? U mnie rośliny popryskane asahi dały 2x mniej plonu niż nie popryskane więc stanowczo odradzam. Nie wiem skąd takie dobre opinie o tym preparacie. Mam wrażenie, że polecają go tylko Ci co dopiero zaczęli swoją pierwszą uprawę i gówno wiedzą jak działa.

RośnijMaleńka

Active member
Buchów
0
Może dało Tobie mniej zbioru, bo nie potrafisz odpowiednio nawozić i używać nawozów!
A po drugie Kwiatek_Ban, nawóz jest (we azot 18% fosfor 18% potas 18% magnez 1%) do dupy, po co mu tyle azotu? Żeby automat mu dochodził 4miesiące ;-/

Po pierwszym użyciu asahi widać znaczącą różnicą w rozwoju (moje krzaki powyrywały haczyki z ziemi). Potem używa się tego nawozu np: po kilku dniach złej pogody (burze, wiatry), po obcinaniu liści, treningach itp. Robisz oprysk tylko wtedy gdy roślina jest narażona na niepożądany stres.

---------- Aktualizacja posta 14:57 ---------- Czas poprzedniego posta 14:52 ----------

Chciałbym jeszcze dodać, że "Kwiatek_Ban" jesteś jedyną osobą na forum która napisała, ze asahi sl jest nieskuteczne i ma skutek odwrotny do zamierzanego :]

---------- Aktualizacja posta 15:09 ---------- Czas poprzedniego posta 14:57 ----------

Kwiatek_Ban - Mało tego, widzę, że dostałeś negatywa dwa dni temu, za brak jakiejkolwiek wiedzy w używaniu podstawowych składników nawozowych.

Kwiatek_Ban

Well-known member
Buchów
0
Może dało Tobie mniej zbioru, bo nie potrafisz odpowiednio nawozić i używać nawozów!
A po drugie Kwiatek_Ban, nawóz jest (we azot 18% fosfor 18% potas 18% magnez 1%) do dupy, po co mu tyle azotu? Żeby automat mu dochodził 4miesiące ;-/

Po pierwszym użyciu asahi widać znaczącą różnicą w rozwoju (moje krzaki powyrywały haczyki z ziemi). Potem używa się tego nawozu np: po kilku dniach złej pogody (burze, wiatry), po obcinaniu liści, treningach itp. Robisz oprysk tylko wtedy gdy roślina jest narażona na niepożądany stres.

---------- Aktualizacja posta 14:57 ---------- Czas poprzedniego posta 14:52 ----------

Chciałbym jeszcze dodać, że "Kwiatek_Ban" jesteś jedyną osobą na forum która napisała, ze asahi sl jest nieskuteczne i ma skutek odwrotny do zamierzanego :]

---------- Aktualizacja posta 15:09 ---------- Czas poprzedniego posta 14:57 ----------

Kwiatek_Ban - Mało tego, widzę, że dostałeś negatywa dwa dni temu, za brak jakiejkolwiek wiedzy w używaniu podstawowych składników nawozowych.

Co do asahi to owszem. Jestem jedyną osobą na forum. Nie wiem w jakim kontekscie to napisałeś czyli to dobrze czy to źle. Tak mi się ułożyło, że asahi wpłynął negatywnie na rozwój. Być może to wina roślin a być może jestem jedyną osobą na forum, która przeprowadziła analizę porównawczą na klonach, od kiełka aż do żniw. Proponuję, żeby ktoś jeszcze to sprawdził bo być może wszyscy ucierpią na stosowaniu asahi. Tak czy inaczej proponuję ostrożność w stosowaniu.

Co do nawozu. Przez cały okres wzrostu, tj mniej więcej do 25 dnia od pierwszego kwiatu należy stosować nawóz zrównoważony. Dopiero od zaprzestania wzrostu zmniejsza się ilość azotu.

To, że na nawożeniu się nie znam, to oczywiste i wszyscy o tym wiedzą. Tak sobie piszę radośnie. Tego negatywa odszukam i skomentuję.

Azot jest potrzebny na wzrost. Bez azotu roślina będzie zbyt wolno rosnąć. To po prostu strata w plonach. Oczywiście doskonale wiesz w jakim stężeniu taki nawóz należy dawkować ?! Używa się taki nawóz w stężeniu 3ml/ 1000 ml wody. Napisz proszę jaki to test procent. Sprawdzimy Twoją wiedzę.

Ostatnia edycja:
D

delete

Guest
Asahi ? U mnie rośliny popryskane asahi dały 2x mniej plonu niż nie popryskane więc stanowczo odradzam. Nie wiem skąd takie dobre opinie o tym preparacie. Mam wrażenie, że polecają go tylko Ci co dopiero zaczęli swoją pierwszą uprawę i gówno wiedzą jak działa.
To powiedź mądralo jak działa te Asashi?
Saletra wapniowa to inna nazwa dolomitu a więc glanc e gal.
Co Ty mmi tutaj pie****isz! Warn za wprowadzanie ludzi w błąd!

Nawóz jako taki ma trochę dużo fosforu i azotu. Zastosowałbym duże rozcieńczenie ;)

Kwiatek_Ban

Well-known member
Buchów
0
To powiedź mądralo jak działa te Asashi?

Co Ty mmi tutaj pie****isz! Warn za wprowadzanie ludzi w błąd!

Nawóz jako taki ma trochę dużo fosforu i azotu. Zastosowałbym duże rozcieńczenie ;)

Napisałem jakie miałem doświadczenie. Ponieważ nie wierzyłem powtórzyłem je 3 x. Raz na roślinach z nasion i 2 x na klonach po 5 sztuk porównawczych i opryskanych. Słowo "pie****isz" jest chamskie. Normalnie wiocha ! I Ty jesteś moderatorem ? A i czy sam sobie postawiłeś sobie te 2 karne kut*sy za wprowadzenie w błąd ? Czy też są równi i prześladowani ?

Mam pytanie: czy ktoś oprócz mnie prowadził uprawę porównawczą na klonach.

Prawidłowe stężenie w czasie wzrostu wegetatywnego to 7:6:8. Zupełnie dobrze sprawdziłby się też nawóz zrównoważony, który sam czasami z konieczności korzystam np. 6:6:6 mołby też być 7:7:7. Czyli nawóż jest OK. Można by było nieco lepszy ale wg mnie nie miałoby to sensu jak jest ten. Stężenie jakie zaproponowałem daje właśnie odpowiednie rozcieńczenie. Ani mniej ani więcej. 3 ml/ 1000 ml wody. Czy których z fachowców potrafi to przeliczyć na procenty ?

Z saletrą pomyliłem się. Myślałem o zupełnie innym nawozie. Moim zdaniem wystarczyło po prostu zwrócić mi uwagę. Napisałem to w dobrej wierze !

Jak działa asahi. 1 oprysk po 14 dniach i dalej co 12 dni jeszcze dwa opryski. Przez pierwsze 3 tygodnie roślina rozkrzewiała się wręcz ww oczach ale stanęła wzwyrz. Po mniej więcej 35 dniach w ogóle zatrzymała się w rozwoju. Ponieważ przestawiłem na indukcję w 60 dniu to miałem stratę gdyż roślina nie urosła.

D

delete

Guest
3 ml/ 1000 ml wody. Czy których z fachowców potrafi to przeliczyć na procenty ?
No chłopie...rzeczywiście 'normalnie wiocha'. Podstawówka się kłania i zwykła proporcja ;)
0,3%
Ty jesteś moderatorem ?
Moderator też człowiek i jak się podirytuje błędnymi radami to i mięsem rzuci bo musi! :)
Tak poza tym to stosunek NPK to nie wszystko w dozowaniu nawozów liczą się też formy danych pierwiastków jak i ich skłonności do zasalania gleby (podwyższania EC).

Tyle z mojej strony. Temat kosz!

Z kodem HASZYSZ dostajesz 20% zniżki w sklepie Growbox.pl na wszystko!

nasiona marihuany

Polecana klinika konopna GreenDoctor.pl

Polecany sklep z growkitami grzybów

Góra Dół