nasiona marihuany

Kiszona marihuana

Wyszukiwarka Forumowa:

karaska

Well-known member
Buchów
0
Siema
Raz jak robiłem water curring to zapomniałem wymienić wodę jednego dnia i po dwóch dniach czuć było zapach kiszonego.
Jak by ją tak specjalnie ukisić, dodać trochę soli. Może klepała by jeszcze lepiej niż po water curringu? heheh

Ktoś spróbuje w tym sezonie?

t0tenham0n

Well-known member
Buchów
0
niewiem o co ci dokladnie chodsi ziomek ma ziolo muwil ze bedie "kisisc" jak zetnie do wora i niech lezy na smieci puzniej chasz ale niekminie tego jak mi tlumaczyl :zjarany: a brod drugiego mam ziolo dobre ciekawe jak mu wyjdzie jego:d

karaska

Well-known member
Buchów
0
podczas kiszenia bakterie odpowiedzialne za ten proces powinny dodatkowo zredukować wszystkie niepożądane substancje - dlatego kiszone ogórki są zdrowsze od surowych.
Byle tylko nie zredukowały thc

Phnom

#support
Weteran
Buchów
1,688
Odznaki
3
A czy thc rozpuszcza się w wodzie? Masz odpowiedź.

karaska

Well-known member
Buchów
0
A czy thc rozpuszcza się w wodzie? Masz odpowiedź.

No ale co ma piernik do wiatraka?
Tu chodzi o bakterie dzięki którym zachodzą procesy kiszenia, a nie o rozpuszczalność w wodzie.

Jake the Dick

Well-known member
Weteran
Buchów
6
kiszone ogorki sa zdrowsze bo maja wit. C. swieże ogóry poprostu nie mają w sobie nic praktycznie... bakterie ktore wg Ciebie zredukuja substancje niepozadane w zielsku zredukuja tez THC ... i napewno nie bedzie tego zdrowo palic, zamiast chlorofilu zgniliznę :D dawno tak z***anego tematu nie widzialem :)

t0tenham0n

Well-known member
Buchów
0
to ja zeby niewiem no z klockiem na glowie bym niesmigal sprubuje fermentki :D ziomek miec bedzie z slabego raczej ziolo co do tych co tu ale bede wiedziec o co zapier jak niepitolil:D:D:zjarany:

karaska

Well-known member
Buchów
0
kiszone ogorki sa zdrowsze bo maja wit. C. swieże ogóry poprostu nie mają w sobie nic praktycznie... bakterie ktore wg Ciebie zredukuja substancje niepozadane w zielsku zredukuja tez THC ... i napewno nie bedzie tego zdrowo palic, zamiast chlorofilu zgniliznę

Skąd masz pewność, że bakterie zredukują THC? W trakcie fermentacji zostają usunięte niepożądane substancje, takie jak: cyjanki, hemaglutyniany i substancje gazotwórcze - ale nie THC.

Sam sobie zaprzeczasz swoimi wypocinami - jaką "ZGNILIZNĘ"? Po to ludzie kiszą żeby właśnie nie doszło do procesów gnilnych.

oleander

Well-known member
Buchów
0
ziomek miec bedzie z slabego raczej ziolo co do tych co tu ale bede wiedziec o co zapier jak niepitolil:D:D:zjarany:

Chyba jestem za bardzo za***any bo nie rozumiem tego zdania . Co do kiszenia to troche ekstremalny pomysl przeciez to bedzie ***alo ze hej i w smaku tez nie bedzie lepsze . Jakby mi nie ogolili spota to ze 2 gramy bym poswiecil dla dobra nauki i zdalbym raport jak to poszlo ale mam troszke i musze oszczedzac . Pozdro

t0tenham0n

Well-known member
Buchów
0
moim zdaniem skisic i hasz :D a jak nie to trohe zgnilak pewno :/

Jake the Dick

Well-known member
Weteran
Buchów
6
a coś skiśnięte to niedaleko od zgniłe wiesz :) wiem ze sie rozlozy thc bo thc tak ma, nie jest trwale, nie przezywa takich spraw.

t0tenham0n

Well-known member
Buchów
0
hm okej wiec co do kiszenia to chyba w worku zawiozanym foliowym kisi sie ost palilem ze znajomym robil tak robi czy tam bedzie ma cos z nasion z wloszech niewiem ile to ma lezec w worze hm niepamietam za***any bylem a puzniej z tego hasz robi wiec kiszenie niewiem jak by smak byl przy paleniu "kiszonki" (najlepsze3 dla kozeni sa kamionki"):zjarany:

karaska

Well-known member
Buchów
0
a coś skiśnięte to niedaleko od zgniłe wiesz :)

No właśnie to są 2 przeciwieństwa. Jak ogień i woda. Jedno wyklucza drugie. Jak coś jest ukiszone to znaczy, że nie ma tam bakterii gnilnych, które występują w świeżych owocach i warzywach. Lepiej już by było jak byś napisał, że "skiśnięte niedaleko od świeże".

wiem ze sie rozlozy thc bo thc tak ma, nie jest trwale, nie przezywa takich spraw.
To tylko gdybanie - dlatego zbieram chętnych do przeprowadzenia eksperymentu, będzie większa grupa kontrolna. Sam oczywiście też zakiszę topa hehe.

t0tenham0n

Well-known member
Buchów
0
thc sie rozlozy kiszenie nie jest niezabija tego bakterje hm thc bakterja chyba nie wiec wydaje mi sie ze dobre poswiece sam jakiego boba aby plesc go niebrala to co zeby plesni niebylo zrobic?
:zjarany::zjarany:

Z kodem HASZYSZ dostajesz 20% zniżki w sklepie Growbox.pl na wszystko!

nasiona marihuany

Polecana klinika konopna GreenDoctor.pl

Góra Dół