akcesoria do uprawy roślin
nasiona marihuany

Kleszcze!

Wyszukiwarka Forumowa:

Tryndamere

Well-known member
Buchów
115
Mleko ma rację, stosuję takie plasitkowe urządzenie, spryskiwania się truciznami o których wszyscy piszą jest nie dla mnie dlatego dokładnie zeszyłem spodnie ze skarpetkami tak by nie było nigdzie żadnej szczeliny przez którą się te k***y przecisną, wypróbujcie sami u mnie zredukowałem do 0 wbite kleszcze.

U

Usunięty 81037

Guest
dzis przy szukaniu spota juz jedna ku**a była u mnie na spodniach, ale wlozylem spodnie w skarpety. Gdyby nie to to pewnie i by się wbiła. Miejcie się na bacznosci i sprawdzajcie sie po kazdym powrocie;p zdrowie jest najwazniejsze

dru

Well-known member
Buchów
19
Ja zawsze miejsce po wyjętym kleszczu dezynfekuje spirytusem 99%, po prostu przecieram nasączonym wacikiem. - Ale nie mówie że to polecam, po prostu nie znam innego sposobu. jak ktoś uważa że czym innym powinno się smarować to niech napisze.

Mleko, kupie tą łapke tylko powiec mi jak to jest z rozmiarem tych łapek, bo jak wiadomo kleszcze są mniejsze i większe. Czy tą łapką da rade wyjąć małego mikroskopijnego kleszcza?

U

Usunięty 79633

Guest
Są sprzedawane w zestawach po 2-3 rozmiary. Można dobrać wielkość do kleszcza.

szermi

Well-known member
Weteran
Buchów
165
kupne środki gówno warte. mój sposób to roślina która rośnie wszędzie, czeremucha lub kruszyna różnie nazywana. birze się korę lub gałązki, trzeba to gotować z wodą jakieś pół godziny , otrzymujemy taki czerwony wywar. pryskać tym spodnie , dłonie, skarpety co tam chcecie. odstrasza kleszcze i zabija w każdym stadium rozoju. można pryskać spota, można trawnik koło domu żeby dzieci nic nie złapały. polecam.

Szevo

Outdoor 4 ever
Weteran
Buchów
6,065
Odznaki
13
Panowie, ja tam od 4 lat biegam po spotach z obrożą przeciw pchłom i innym badziewiom, zawijam na kolano i łatane, jedna obroża starcza na cały sezon, skuteczność 100%

BZK

Konopny Świr!
Weteran
Buchów
6,082
Odznaki
12
Na boreliozę polecam KAMBO :)
Na nie boreliozę też polecam..
:tiphat:

dru

Well-known member
Buchów
19
Dzisiaj byłem na spacerze w plenerze i złapałem około 30 kleszczy, w jednym momencie jak się zatrzymałem to miałem na spodniach 9 sztuk a przeszedłem tylko pare metrów. Zaobserwowałem takie coś: wzdłuż ścieżki po której chodzą ludzie było ich cała masa na trawie, a pare metrów za ścieżką prawie w ogóle ich nie widziałem.
To jest prawdziwa pandemia!
Uważajcie na siebie!

U

Usunięty 81037

Guest
Dzisiaj byłem na spacerze w plenerze i złapałem około 30 kleszczy, w jednym momencie jak się zatrzymałem to miałem na spodniach 9 sztuk a przeszedłem tylko pare metrów. Zaobserwowałem takie coś: wzdłuż ścieżki po której chodzą ludzie było ich cała masa na trawie, a pare metrów za ścieżką prawie w ogóle ich nie widziałem.
Uważajcie na siebie!
u mnie ostatnio 5-7 kleszczy, coś w tym stylu w jakieś 10 minut, nie więcej... pomyśleć, że będzie coraz gorzej z roku na rok

Phanta Rei

🅸🅻🅻🅴🅶🅰🅻
Buchów
132
Odznaki
1
Naturalny sposób na kleszcze to spirytus mrowczany lub kwas mrówkowy.

yashtschurr

Member
Buchów
2
Uważajcie na siebie!
Kleszcze są na ścieżkach gdzie chodzi zwierzyna, dlatego powinno się ich unikać.

Bombaclat Guru

Jamajski wojownik
Weteran
Buchów
2,813
Odznaki
4
A ja wam powiem, że jak kleszcz będzie chciał to i tak was upie****i. Niejednokrotnie byłem zamaskowany w 100% spryskany jakimś Deet, a i tak się jakiś sk***iel czasem przyczaił i upie****ił nawet po kilku dniach, dlatego warto jak się wraca z łona przyrody wziąć prysznic i ubrania uprać. One czekają tylko na swoją okazję pasożyty *****e. Nie raz miałem rumień i z tego co widzę RSO świetnie sobie z tym radzi, nie wspominając o wizycie u lekarza jak takie coś się zacznie robić.

simba

Well-known member
Weteran
Buchów
2,322
Odznaki
2
A ja wam powiem, że jak kleszcz będzie chciał to i tak was upie****i. Niejednokrotnie byłem zamaskowany w 100% spryskany jakimś Deet, a i tak się jakiś sk***iel czasem przyczaił i upie****ił nawet po kilku dniach, dlatego warto jak się wraca z łona przyrody wziąć prysznic i ubrania uprać. One czekają tylko na swoją okazję pasożyty *****e. Nie raz miałem rumień i z tego co widzę RSO świetnie sobie z tym radzi, nie wspominając o wizycie u lekarza jak takie coś się zacznie robić.
Zgadzam się z Tobą.Mi nie raz po 2-3 dniach się wpie****ił a zawsze się pryskam przed wyjściem na spota + prysznic po powrocie.3 dni później patrze a on np.na nodze przy kostce siedzi,a jest to nie możliwe żebym wcześniej go nie zauważył.Nawet jak zrobisz pranie w 30-40 stopniach to ***ance potrafią przetrwać.

Z kodem HASZYSZ dostajesz 20% zniżki w sprawdzonym sklepie Growbox.pl na wszystko! akcesoria do uprawy roślin

Sklep z nasionami marihuany

Sklep z growkitami grzybów Z kodem HASZYSZ dostajesz 10% zniżki

Góra Dół