nasiona marihuany

KLONOWANIE

Wyszukiwarka Forumowa:

blobo

Active member
Buchów
0
cześć mam wielki problem bo nie wiem jak klonować roslinki !!!
kiedys tu na forum widziałem obrazek jak trzeba klonowac !
prosze pomuzcie

MoNtAnA

Well-known member
Weteran
Buchów
0
obcinasz odrost ,maczasz w ukorzeniaczu , i do ziemi

depres15

Well-known member
Buchów
0
Albo do wełny minerlanej :) i czekasz :flower: po 2 tyogniach powiiny sie juz ukożenić :D

Orion

Well-known member
Weteran
Buchów
11
tia możesz jeszcze poobcinać co większe listki lub lekko przyciąć coby roślinka skupiła się na korzeniach.

Możesz też wrzucić do podłoża kokosowego są takie mini kostki robisz dziurke i cyk bardzo dobrze w tym korzonki puszczają. Jedna kostka kosztuje około 1 zeta :).

Sweet Bulldog

Well-known member
Buchów
3
Witam!
cześć mam wielki problem bo nie wiem jak klonować roslinki !!!
kiedys tu na forum widziałem obrazek jak trzeba klonowac !
Klonowanie to sprawa bardzo prosta- polecam literature na forum oraz mocne zacięcie do uprawy. Wierze w to, że będzie dobrze gdyż tak na poważnie to czynność banalna nie wymagająca dużego wkładu manualnego.

Klonowanie.JPG

obcinasz odrost ,maczasz w ukorzeniaczu , i do ziemi
Ja polecam metode związaną z najnormalniejszym wsadzeniem odgałęzienia w wodę. Naprościej i skutecznie. Można eksperymentować, ale po co się męczyć gdy doświadczenie Cie wyręczy.
Albo do wełny minerlanej :) i czekasz :flower: po 2 tyogniach powiiny sie juz ukożenić
Hm.. jest pewien problem ponieważ teoretycznie wełny mineralne powinny być przemywane przed użyciem roztworem wodorotlenku potasu w celu usunięcia szkodliwych kwasów powstałych na etapie wytwarzania, lecz często producenci nie stosują się do tego zalecenia. W takim przypadku trzeba prodzić sobie samemu, lub mieć pewnego sprzedawcę.

Rockwool odpada- możesz testować wełnę firmy Grodan lub Oasis, lecz bierz pod uwagę to co napisałem wyżej.

14.jpg

Możesz też wrzucić do podłoża kokosowego są takie mini kostki robisz dziurke i cyk bardzo dobrze w tym korzonki puszczają. Jedna kostka kosztuje około 1 zeta
To akurat dobry pomysł- na pewno to stestuje, ale narazie nie miałem okazji do tego. Słyszałem, że sprawdzają się całkiem niezle, ale słyszeć a praktykować to zupełnie inna sprawa, więc czekam na jakieś fotorelacje.

Pozdrawiam!

MoNtAnA

Well-known member
Weteran
Buchów
0
ukożeniacz zawiera substancje zabezpieczające klona przed chorobami

Z kodem HASZYSZ dostajesz 20% zniżki w sklepie Growbox.pl na wszystko!

nasiona marihuany

Polecana klinika konopna GreenDoctor.pl

Góra Dół