nasiona marihuany

Klony, fim i może cośtam jeszcze jak mi się przypomni

Wyszukiwarka Forumowa:

Lubo

Well-known member
Weteran
Buchów
3
Klony robi się z gałązek, ale czy można zrobić klona ze szczytu, który został wcześniej obcięty w celu zrobienia fim matki?

P

pxr

Guest
proste że można, tylko szczyt do ukorzenienia nie powinien mieć 0,5 cm

Lubo

Well-known member
Weteran
Buchów
3
pxr napisał:
tylko szczyt do ukorzenienia nie powinien mieć 0,5 cm

wiem, chcę zciąć 2 pięterka z taką ok. 2cm łodyżką za kilka dni.

[ Dodano: 2006-05-26, 00:59 ]
tzn łodyżka pod listkami ma 2cm, cały klon pewnie ze 4-5cm.

quakemind

Partner forum.haszysz.com
Weteran
Buchów
436
jakich preparatow urzywacie do ukorzeniania? jak one sie nazywaja?

Lubo

Well-known member
Weteran
Buchów
3
AtomBoy napisał:
z tego co wiem większość growerów zaleca klony nie mniejsze niż 10cm

czemu?
AtomBoy napisał:
mam nadzieje, że Ci się uda .

okaże się jak dojdą kostki z wełny mineralnej z hemp.pl. zrobię kilka klonów z różnych odmian, różnej wielkośći.

R

Rider

Guest
Lepiej zeby miały mniejsze liscie bo wtedy wkładaja wiecej energii w rozwój korzeni

Lubo

Well-known member
Weteran
Buchów
3
urban napisał:
poprostu mniejsze odgałezienie , mniej roboty ;]

też tak myślę, więc zdziwiło mnie ze atomboy napisał o tych 10cm odgałęzieniach. Wybiorę takie po 3-5 cm.

Jeszcze jedna sprawa, żeby nie zakładać nowego tematu: czy planty mogą cały flow przejść na świetlówkach? Wiem że hps jest wskazany, ale chyba kompakty też dadzą radę, prawda?

[ Dodano: 2006-05-29, 19:01 ]
wpłynie to jakoś negatywnie na plon?

R

Rider

Guest
lubo napisał:
Jeszcze jedna sprawa, żeby nie zakładać nowego tematu: czy planty mogą cały flow przejść na świetlówkach? Wiem że hps jest wskazany, ale chyba kompakty też dadzą radę, prawda?

[ Dodano: 2006-05-29, 19:01 ]
wpłynie to jakoś negatywnie na plon?
Mozesz jechac na kompaktach , ale plon bedzie mniejszy , ogólnie topy beda mniejsze , roslina bardziej wyciagnieta i patykowata ;]

Orion

Well-known member
Weteran
Buchów
11
na jednym z filmów o mj jak koleś robił klony to wspominał żeby robić 10cm długości klony bo mniejsze wolniej się ukorzeniają , nie wiem czy to prawda ale skądś się to musiało wziąć.

urban napisał:
roslina bardziej wyciagnieta i patykowata ;]
nawet jeśli źródła światła będą odpowienio nisko? mam teraz dwa klony (testuje) pod kompaktami już ukorzenione i przycięte ale nie wyciągają się, też odrazu na flov. Mają po 12 dni od wsadzenia w Ziemie jutro lądują w Boxie pod Hpsami.
Testowałem ukorzenianie, bez ukorzeniacza i wyszło.

R

Rider

Guest
Rosliny pod kompaktami zawsze sie troche wyciagna , jednak to nienajlepsze swiatło na flo dlatego tez plon taki a nie inny.

R

rasta

Guest
lubo napisał:
AtomBoy napisał/a:
z tego co wiem większość growerów zaleca klony nie mniejsze niż 10cm

czemu?

pobrane szczepki powinny mieć dlugość ok.7-10 cm z jednej podstawowej przyczyny aby mialy wystarczająco duzo energi na wykrztalcenie korzeni. przez ten czas są narażone na wyschnięcie i śmierć. jednocześnie czym są większe tym mają więcej sil i energii, którą mogą wykorzystać. jak już AtomBoy napisal mniejsze kloniki wolniej będą się ukorzeniać albo też w ogóle nie zdolają się ukorzenić.
większe lepsze mam na myśli ok.10cm bo za duże to też niedobrze.

ale decyzja zawsze należy do eksperymentującego. albo się powiedzie albo też nie.

Z kodem HASZYSZ dostajesz 20% zniżki w sklepie Growbox.pl na wszystko!

nasiona marihuany

Polecana klinika konopna GreenDoctor.pl

Góra Dół