- Buchów
- 0
Cześć mam parę pytań do mojego krzaczka jest to no name wyciągnięty z palenia.
Jest w ok 16 dniu od przełączenia na 12/12 więc pewnie jakimś 8 dniu flo
Słońce: HPS 150w
BOX: nie chce mi sie mierzyć na pewno nie więcej niż 0.2m2
Medium: BioBizz ligt mix/Ziemia z ogrodniczego na rogu 50/50
Nawozy:BioBizz indoor try pack+ Acti-Vera+melasa i mikoryza Mycotrex Biotabs
Donica: 5,7L
Podlewana co 2/3 dni zazwyczaj 2xnawóz 1xwoda z melasą
Leje Ph ok6.5 odstanej kranówki
Teraz tak mam parę objawów które mnie niepokoją mianowicie wczoraj jak to w niedziele zrobiłem w "nocy" oprysk na liście z Acti-Vara o stężeniu 3ml/l oraz podlałem w dzień 0.5l do ziemi tak Biogrow 2ml/l topmax 2m/l biobloom 3ml/l pół łyżki melasy ph wyszło 6,6Ph i dzisiaj zajrzałem do boxa i liście na wyższych topach były skierowane w dół
Podejrzewam że lampa była za blisko (20cm nad szczytami) więc odniosłem jądo jakiś 40 cm
Druga sprawa pojawiła sie po poryskach tydzień temu podejrzewam krople która sie osadziła i popażyła albo niechcianego współlokatora ale więcej jak na tym liściu sie nie pokazało
I trzeci liść podejrzewam niedobór cal-magu niestety bardzo słabo to widać na zdjęciu
Żółte plamki na długości całego liścia nie zauwarzyłem żeby sie roznosiło na inne liście.
Z góry dzięki za pomoc
Jest w ok 16 dniu od przełączenia na 12/12 więc pewnie jakimś 8 dniu flo
Słońce: HPS 150w
BOX: nie chce mi sie mierzyć na pewno nie więcej niż 0.2m2
Medium: BioBizz ligt mix/Ziemia z ogrodniczego na rogu 50/50
Nawozy:BioBizz indoor try pack+ Acti-Vera+melasa i mikoryza Mycotrex Biotabs
Donica: 5,7L
Podlewana co 2/3 dni zazwyczaj 2xnawóz 1xwoda z melasą
Leje Ph ok6.5 odstanej kranówki
Teraz tak mam parę objawów które mnie niepokoją mianowicie wczoraj jak to w niedziele zrobiłem w "nocy" oprysk na liście z Acti-Vara o stężeniu 3ml/l oraz podlałem w dzień 0.5l do ziemi tak Biogrow 2ml/l topmax 2m/l biobloom 3ml/l pół łyżki melasy ph wyszło 6,6Ph i dzisiaj zajrzałem do boxa i liście na wyższych topach były skierowane w dół

Podejrzewam że lampa była za blisko (20cm nad szczytami) więc odniosłem jądo jakiś 40 cm
Druga sprawa pojawiła sie po poryskach tydzień temu podejrzewam krople która sie osadziła i popażyła albo niechcianego współlokatora ale więcej jak na tym liściu sie nie pokazało

I trzeci liść podejrzewam niedobór cal-magu niestety bardzo słabo to widać na zdjęciu

Żółte plamki na długości całego liścia nie zauwarzyłem żeby sie roznosiło na inne liście.
Z góry dzięki za pomoc