nasiona marihuany

Koszty upraw...

Wyszukiwarka Forumowa:

Ile zapłaciłeś średnio za uprawe 1 rośliny? (całkowity koszt podzielony przez ilość rośłin)

• Łącznie głosujących
    82
H

haszyszekk

Guest
Jak juz ktoś skończył uprawe to niech obliczy i napisze:
1. Ile zapłacił za całą uprawe
-Lampa
-Box
-Ziemia, Doniczki, Nawozy itp.
-Energia elektryczna
-Dodatkowe koszty
2. Ile miał rośłinek
3. Krótki opis jego hodowli
4. Plon jaki zebrał z uprawy
5. Czy sie opłaciło ;)
6. Jak ocenia efekt końcowy ;)

P

pxr

Guest
1.[center:ce1378fffe]OUTDOOR[/center:ce1378fffe]
- Lampa :arrow: 0,00 zł
- Box :arrow: 0,00 zł
- Ziemia, doniczki, nawozy :arrow: 8,50 zł
- Energia elektryczna :arrow: 0,00 zł
- Dodatkowe koszty :arrow: 0,00 zł
- Doświadczenie, które zdobyłem :arrow: Bezcenne. Są rzeczy których kupić nie można. Za wszystkie inne zapłacisz pieniędzmi wiernych radiosłuchaczy :sunny:
2. 10 (z czego 3 samce = 7)
3. Kurs na poletko podlać rośliny co 2 dni
4. 80g :sunny:
5. No liczyłem na dużo dużo dużo wiecej :p ale w ostateczności może być :thumright:
6. Zły curring :arrow: Palenie troche gryzło. Ale i tak sie latało ;)

pozdro :bigsmurf:

MAJTOHA

Well-known member
Weteran
Buchów
3
Szkoda że nie opisałeś więcej szczegółow np.jaka odmiana, z jakiego banku ,ceny nasion,czasu uprawy itd.Jednak pomysł uważam za dobry.

H

haszyszekk

Guest
Takie rzeczy to do growloga raczej pasują... a tu tylko tak orientacyjnie żeby nowi plantatorzy sie orientowali ile będzie kosztować ich uprawa... pzdr

ziołolek

Well-known member
Buchów
1
pxr, niezły biznes zrobiłeś, wyszło ci że za 10 gram wydałeś 1 zł :D Też bym tak chciał :)

d3StRuCtOR

Well-known member
Buchów
0
1. z nasionami ze wszystkim ok. 75zl
-nasiona 100 za 10 czego posadzilismy tylko 5
- lampa 0zl
- box 0zl
- ziemia - 10zl doniczki - 0zl nawozy ok. 10zl
-Energia elektryczna 0zl
-Dodatkowe koszty: folia aluminiowa, tasma - ok 15zl i wylacznik czasowy 15zl
2. 5 roslinek na wspolke z kumplem z czego 3 okazaly sie meskie czyli zostala mi 1 zenska
3. przycinanie, podlewanie, nawozenie
4. 30g z jednej roslinki
5. tak
6. Zle lampy ale nie wyszlo najgorzej te wszystkie ceny podzielic na 2 :) bo skladalem sie z kumplem ,koszt zwrocil sie ponad 5 krotnie i zostalo jeszcze troche palonka :)

P

predator

Guest
- Lampa 90zł HPS 400w
- Box 0,00 zł
- Ziemia, doniczki, nawozy 15 zł
- Energia elektryczna 0,00 zł
- Dodatkowe koszty 0,00 zł
- Doświadczenie, które zdobyłem Bezcenne. Są rzeczy których kupić nie można. Za wszystkie inne zapłacisz pieniędzmi wiernych sasiadów
2. jeszcze nie wiem
3. podlewam co dwa dni

TNT

Well-known member
Weteran
Buchów
0
Zaznaczyłem Miedzy 120 a 150zł bo jakoś tak wyszła mnie budowa boxu z bajerami i update'ami. Nie dzieliłem tego przez 2(ilość plant) ponieważ jechałem na kompaktach i zbioru wyszło (tego co spaliłem wcześniej i tego ostatecznego) około 15-20g.
1. Ile zapłacił za całą uprawe
-około 70pln za 4 kompakty 20W Philips i 55pln za HPS 70W (hps miałem akurat za hajs z pierwszej uprawy)
-box to około 20pln (taśmy folie alu łańcuchy i inne śmieci)
-max 20pln za nawozy ziemie itp
-12/12 26pln za 2mce i 40pln za 18/6 w skali 2mcy (płaci mama)
-hmm dodatkowe koszty ?
2.roślin 2
3.Za***ista mała uprawa na własne potrzeby
4. między 15-20g
5.Gdzie się kupi 15-20g za 150pln? pozatym licze z 2giej uprawy bo pierwsza przyniosła z 5g i setke nasion
6. Mały box (0.13m2) mnie zadowala w 100%

kombajn

Well-known member
Buchów
0
ja nie bede pisal ci uzywalem, ale koszt moze wyniesc ponad 150 zl. wliczajac nawozy z growshopow, nasiona, ziemie indoor/outdor, i oswietlenie /in . Mnie cos kolo tego wynioslo.. bo uzywalem podczas zimy i troche po kompatkow. Co do nawozow mozna kupowac normalne w ogrodniczym i tez byc szczeliwym..

O

otojai

Guest
Ja już prawie skończyłem - koszty to:
Nasiona = 90zł
Lampa - 18 zł X 2 + 65zł HPS + kable = 130zł
Box - folia + taśma = ok. 30zł
Ziemia i nawozy = ok. 25zł
Energia ??? = ok. 100zł

Plonu jaszcze nie oszacowałem bo na razie wyrosła mi jadna roślina a jeszcze 3 rosną.
Czy się opłaciło - to w 100% TAK, a efekt końcowy będe miał za ok. tydzień jak się dobrze wysuszy zioło.
Razem mnie wyszło ok. 400zł
ale naprawde warto za taką ilość EKO-STUFFU. (ok. 50gram/ 4 rośliny = ok. 200gram)

:)

cHc

Active member
Buchów
0
a mam pytanko ile na maxa udało wam się z jednego planta uzyskać "g" =] ?

Orion

Well-known member
Weteran
Buchów
11
-Lampa najpierw kupiłem 100W 70 zł potem dokupiłem 400W 120pln + 400W 110pln + 2x 18W kompakty 30pln
-Box - 4płyty krtonowo gipsowe około 80 pln profile metalowe 20pln wkręty, śruby itp. 10pln
-Ziemia, 30 pln doniczki 6pln :) nawozy, ukorzeniacze, fitohormony itp 60pln
-Energia elektryczna - free
-Dodatkowe koszty - taśmy, sznurki, wentylatory, szyby itp 100pln
2. Planty 6x BB 6x PS 3xLR
3. Krótki opis jego hodowli - Najpierw wszystko było pod 100W HPS .. ale szybko dokupiłem 400W i wtedy zaczęło rosnąć fajnie all :). Na kwitnienie załatwiłem jesie drugiego 400W
Ogólnie bezproblemowa uprawa, BB musiałem podpierać zwłaszcza po opryskiwaniu śmierdzącym specyfikiem na lepszy wzrost topów (skuteczny). Trening to tylko LST a LR fim + lst.
4. Plon jaki zebrał z uprawy - BB po wysuszeniu 624g (plon raczej średni jak na BB) PS 385g LR ok. 40g (ważone na wadze elektronicznej)
5. Czy sie opłaciło ;) ... całkowity koszt uprawy to mniej więcej 700pln z pestkami
wartość rynkowa zielska przyjmując 20pln za gram to 20.980zł
6. Jak ocenia efekt końcowy - mogłem bardziej trenować BB byłoby sporo więcej zioła - chociaż i tak jest tyle, że do końca zimy styknie jak nic :). Część opyliłem coby koszty się zwróciły. W kolejnej uprawie nastawiam się na różnorodność.. smakosz ze mnie :p

Z kodem HASZYSZ dostajesz 20% zniżki w sklepie Growbox.pl na wszystko!

nasiona marihuany

Polecana klinika konopna GreenDoctor.pl

Polecany sklep z growkitami grzybów

Góra Dół