nasiona marihuany

Kreda

Wyszukiwarka Forumowa:

hbsh

Well-known member
Weteran
Buchów
2
Jak duzo kredy szkolnej trzeba dodac do 1l ziemi aby podniesc jej ph z 5 do 7 ??????

Orion

Well-known member
Weteran
Buchów
11
yhyhyhy nie lepiej Ci kupić 10KG dolomitu za 4 zł ? 1 łyżka na 1L .
Dolomit jest dostępny praktycznie w każdym sklepie ogrodniczym.

H

haszyszekk

Guest
hbsh napisał:
kredy szkolnej
Dolomit jest chyba tańszy :pr: Nikt ci nie poda dokładnych proporcji, bo żadko sie tego używa i nikt nie bawi sie przy kredzie w dokładne dozowanie. pzdr

hbsh

Well-known member
Weteran
Buchów
2
Problem w tym ze tego dolomitu nigdzie nie ma!

H

haszyszekk

Guest
W każdym większym sklepie ogrodniczym go znajdziesz... nie ma opcji żeby go nie było. Jak nie masz dolomitu to mozesz tez użyć skorupek od jaj :)
Ich dajesz jak najwięcej... bez umiaru. pzdr

Lubo

Well-known member
Weteran
Buchów
3
AtomBoy napisał:
Dolomit jest dostępny praktycznie w każdym sklepie ogrodniczym.
bogusik2 napisał:
W każdym większym sklepie ogrodniczym go znajdziesz... nie ma opcji żeby go nie było.

W Warszawie b. długo nie mogłem znaleźć.

H

haszyszekk

Guest
lubo napisał:
W Warszawie
Bo warszawa to wioska polska ;)
A tak serio to ja mieszkam w podwarszawskiej małej miejscowości i w pierwszym lepszym ogrodniczym było wszystko... pzdr

Lewi

Well-known member
Weteran
Buchów
3
hbsh napisał:
Jak duzo kredy szkolnej trzeba dodac do 1l ziemi aby podniesc jej ph z 5 do 7 ??????

Jedną dużą kredę.

T

TigeRM

Guest
Ja też mam duży worek kredy. Jaką ilość powiniem dać na 45l. ziemi by pH z 5-5,5 podskoczyło mi o 1 stopień do 6-6,5 ??...

Lewi

Well-known member
Weteran
Buchów
3
A nie możesz kupić ziemi z ph 6.0-6.5 wtedy byś mógł dodać z 4-5 kred i by stykło. Ale uwaga wiadomości moje nie są potwierdzone także jak roślinka umrze prosze nie mieć do mnie jakiś wątów...

hbsh

Well-known member
Weteran
Buchów
2
Mysle ze od za niskiego ph jeszcze zadna nie umarla tylko po prostu slabiej rosla...

Orion

Well-known member
Weteran
Buchów
11
Jak to nie? za niskie za wysokie.. różne rzeczy dzieją się z liściami począwszy od przebarwień żółto, jasno zielone aż do brązowienia i plam .. w rezultacie liście się skręcą i usychają. Wzrost zachamowany, łodyga marnieje roślina pomimo tego próbuje puszczać nowe liście która po jakimś czasie i tak zdychają.. może nie umrze ale pożytku z takiego planta nie ma.

Lewi

Well-known member
Weteran
Buchów
3
AtomBoy napisał:
Jak to nie? za niskie za wysokie.. różne rzeczy dzieją się z liściami począwszy od przebarwień żółto, jasno zielone aż do brązowienia i plam .. w rezultacie liście się skręcą i usychają. Wzrost zachamowany, łodyga marnieje roślina pomimo tego próbuje puszczać nowe liście która po jakimś czasie i tak zdychają.. może nie umrze ale pożytku z takiego planta nie ma.

Dokładnie... W tamtym roku wsadziłem nasionko do za niskiego ph i jakoś rosło, ale roślince od dołu usychały liście, na górnych partiach były brązowe plamki, a łodyga była brązowa...

Z kodem HASZYSZ dostajesz 20% zniżki w sklepie Growbox.pl na wszystko!

nasiona marihuany

Polecana klinika konopna GreenDoctor.pl

Góra Dół