akcesoria do uprawy roślin
nasiona marihuany

KtóryśtamInDoor [BigBug x NothernLight][AF][CFL/HPS] [0,45m2]

Wyszukiwarka Forumowa:

banner_hulk

Well-known member
Buchów
18
Witam!

Nie dawno zakończyłem pierwszego indoorka który doszedł do końca i byłem mniej/więcej z niego zadowolony, nie prowadziłem z niego fotorelacji ponieważ box, jak i rośliny nie nadawały się do pokazywania światu. :)

Zaczynam na nowo, po raz drugi, z nowym boxem, lecz ze starym oświetleniem ale tylko na veg, na tygodniu zamawiam HPS 150W tylko poproszę was o jakieś namiary na coś dobrego w rodzaju Cena/Jakość, do rzeczy:

Pestki: 1x BigBud x Nothernlight + 3x Grapefruit(zamówie na tygodniu i wysieje, będzie tygodniowa albo nawet i dwu tygodniowa różnica w roślinkach ale niestety nie mogę nic na to poradzić a jak już jedna rośnie to jej nie wyrzuce )

Nawozy - Do tej pory używałem Biohumusa tylko i wyłącznie, ale na ten grow chce to zmienić.

Donice - 5.5l (ziemia uniwersalna)

Oświetlenie - 6x CFL 23W na VEG/ HPS 150W na FLO

Wentylacja - Wlot pasywny (chyba?) oraz wentylator kanałowy jak przyjdzie HPS z filtrem)

Trening - LST

Growbox
- 60x60x125 x125mm
Temp - Jeszcze nie sprawdzana

Wilgotność - J/W (ale po miejscu gdzie jest box stwierdzam, że będzie OK :)

Na początek trochę zdjęć:
71.jpg

72.jpg

73.jpg

74.jpg

75.jpg

Następny UP jak dojdą 3 pechy lub jak bigbud troche podrośnie, za odpowiedzi do moich pytan bylbym wdzieczny, nie znam się az tak na tym zeby nie zadawac pytan... :) Jutro mierze PH gleby oraz wody którą będę podlewać, pozdrawiam!

Danio93

Well-known member
Buchów
1
Ma to jakaś wentylację? Box raczej nie dokończony.

M

mlodygru

Guest
Albo mylarem albo po prostu pomaluj na biało i też bedziebgitara

banner_hulk

Well-known member
Buchów
18
Zamierzam jeszcze dzisiaj kupić białą farbę, na mylar chwilowo mi szkoda ostatnich funduszy wolę zainwestować w pechy, co do wentylacji wlot pasywny a wylot dzisiaj podłącze narazie komputerowy i zobaczę jak będzie z temperaturą to Tylko CFL i w miarę duża przestrzeń zobaczymy proszę o rady jeszcze :)

spor

Heeeeeee
Weteran
Buchów
6,535
Odznaki
3
Weź przed uruchomieniem boxa sprawdź temp, ja miałem kiedyś 6 takich CFL i były problemy z temp, ale może dlatego, że pomieszczenie w którym stał box było dosyć małe.
Jak będzie problem, to daj też wtłaczający, będzie wtedy lepsza cyrkulacja. :D No i mieszający ofc. :D

Będę odwiedział, pozdro!

banner_hulk

Well-known member
Buchów
18
#UpDate Dzień 5 BBxNL

Myślę, że biała farba będzie się dobrze komponować z białym wentylatorem kanałowym :spalony:

Dodałem wentylatorek wtłaczający (12v) oraz kanałowy 18W niestety tani przez co generuje zbyt dużo dB i czeka na zmianę, ale to z czasem, na razie pomalowałem farbą białą bo nie mam ochoty użerać się z kolejnymi kurierami kiedy nie ma mnie w domu (sam robiłem w kurierce i dlatego znam ten ból :crazy: )

Jutro zamawiam pechy, zdecydowałem się na Grapefruit i coś z rodziny Kush, jeszcze zobaczymy co wyjdzie

I zastanawiam się jeszcze nad wentylatorem mieszającym, zdjęcie temperatury i wilgotności po godzinie od włożenia termometra (chińskiego zresztą) jak będę w jakimś sklepie to kupie stacje pogody.

Więc parę fotek:

76.jpg

77.jpg

78.jpg

79.jpg

80.jpg

81.jpg

Zastanawia mnie jedno, czy przypadkiem się jakoś nie zablokowała? Patrząc na fotorelki innych użytkowników, dzień 5 sióstr wygląda zupełnie inaczej niż u mnie, zobaczymy jak będzie po paru dniach, jutro jeszcze planuje zmienić jej doniczkę wraz z ziemią, kupie od razu wszystko x4 tak by inne miały od razu swoje łoża, jeszcze tylko czeka mnie lektura na temat pH i ziemi <wodna>

Ostatnia edycja:

DcichygrowJ

Well-known member
Buchów
2
Wszystko jak najbardziej okey.
Widziałem fotki gdzie niby po 14 dniach ludzie mieli takie monstrum, że głowa mała... coś średnio wierzę :D

banner_hulk

Well-known member
Buchów
18
Zastanawiam się tylko nad jedynym jeszcze, głośność wentylatorów. Strasznie denerwujące a w takim stopniu aż przypalowe, dziś wepne potencjometr i zobaczymy czy pomoże, jeżeli nie to chyba pomyśle nad tłumikiem z wykładziny i styropianu :(

Pytanko mam tylko, do 12v potrzebuje innego potencjometru niż do 220v?

Danio93

Well-known member
Buchów
1
Podepnij regulator obrotów i zmniejsz obroty przy cfl nie ma aż takiej temp.

I jeśli masz zamiar trenować to lepiej jakbyś posadził ją z boku doniczki

Calak

Well-known member
Buchów
0
Cześć, potencjometr liniowy 100 omów 4-5w żeby się nie grzał zbytnio, dajesz go na kabel zasilający

banner_hulk

Well-known member
Buchów
18
Dzięki za podpowiedz po pracy pokminie i dam znać jak efekty

Ostatnia edycja:

spor

Heeeeeee
Weteran
Buchów
6,535
Odznaki
3
Możesz też zrobić tłumik akustyczny, albo kupić taki. :D
Ja zrobiłem tłumik wg tutka z forum. Tylko podejrzewam, że Twój went jest trochę głośniejszy od mojego.

banner_hulk

Well-known member
Buchów
18
Możesz też zrobić tłumik akustyczny, albo kupić taki. :D
Ja zrobiłem tłumik wg tutka z forum. Tylko podejrzewam, że Twój went jest trochę głośniejszy od mojego.

Z tego co czytałem to masz wentylator tej samej firmy VTO czy jakoś tak, tyle że wersja turbo a ja tą podstawową. (Teoretycznie bardziej cichą) do domu wrócę to napiszę model dokładny pozdro :)

spor

Heeeeeee
Weteran
Buchów
6,535
Odznaki
3
Czyli jest sens zrobić ten tłumik. Mój z tłumikiem chodzi ciszej niż moja karta graficzna podczas grania. :D
Rozumiem, że filtr masz do tego, tak ? :D Zrób tak jak koledzy piszą, przylutuj potencjometr i za*** tłumik, powinno być git!

Z kodem HASZYSZ dostajesz 20% zniżki w sprawdzonym sklepie Growbox.pl na wszystko! akcesoria do uprawy roślin

Sklep z nasionami marihuany

Polecana klinika konopna GreenDoctor.pl

Sklep z growkitami grzybów Z kodem HASZYSZ dostajesz 10% zniżki

Góra Dół