M
Mad Kulfon
Guest
Witam, jak w temacie zastanawiam się jaki zestawik sobie przytulić :smokee:
może napisze jakie mam warunki :
Box szafa 60x90 h-120
Oświetlenie 250W w cooltubie
Wentylacja wentylator TD-160 (180m3)+ filtr węglowy (160-240m3)
+ mieszajacy 30W od Pana Chinola
Na flo jak przy każdej uprawie: żarówka rurowa reptiglo 5,0 o mocy hm... chyba 20W ? o ile się nie mylę.
OK, zaczynamy.
Historia mego życia:
Od 2 lat uprawiam konopie w 2 boxach wegowym, flo. W swoim krótkim życiu przeprowadziałem ok 6 upraw w glebie i zawsze była jakaś taka nuda...
Dlatego teraz zdecydowałem się na uprawe hydro w boxie na kwitnienie a wegowy pójdzie do lamusa.
Mam 2 opcje którą waszym zdaniem wybrać ?
System hydro GHE Aqua fam
-pojemność donicy: ok. 25 litrów granulatu cer. -pojemność zbiornika: ok.45 litrów wody / roztworu -tworzywo z barierą przeciwko glonom -system napowietrzająco-dystrybucyjny
Dla mnie duży plus że:
- zmieści się w szafie
- posiada duży zbiornik
- nie jest tani (lubię inwestować w hobby)
- posiada zaletę upchania więcej roślin niż 2
lub mniejsza siostra:
Pojemność = 12 Litrów
Nie mogę znaleść informacji czy to pojemność donicy czy zbiornika, a jeśli donicy to ile Litrów mieści zbiornik....
hm... Tu też możecie pomóc.
Jak myślicie który zestaw zakupić ?
Na fotorelacji "frubela" jest mniejszy zestaw w pomieszczeniu 1mx1m i naświetleniu 600W
Oczywiście nie chce wyhodować aż takiego potwora, moim celem będzie raczej posiadanie 2 roślin mniejszych rozmiarów.
Link do fotorelacji:
https://www.forum.haszysz.com/waterfarm-frubel-1x-delahaze-paradise-seeds-t49586.html
Proszę osoby które działają w temacie hydro i aeroponice o pomoc
Prawdopodobnie przeprowadzę fotorelacje na haszysz.com bo mnie już kawał czasu tutaj nie było (aktualnie nowe konto)
Pozdrawiam Pejcz <shiza>
może napisze jakie mam warunki :
Box szafa 60x90 h-120
Oświetlenie 250W w cooltubie
Wentylacja wentylator TD-160 (180m3)+ filtr węglowy (160-240m3)
+ mieszajacy 30W od Pana Chinola
Na flo jak przy każdej uprawie: żarówka rurowa reptiglo 5,0 o mocy hm... chyba 20W ? o ile się nie mylę.
OK, zaczynamy.
Historia mego życia:
Od 2 lat uprawiam konopie w 2 boxach wegowym, flo. W swoim krótkim życiu przeprowadziałem ok 6 upraw w glebie i zawsze była jakaś taka nuda...
Dlatego teraz zdecydowałem się na uprawe hydro w boxie na kwitnienie a wegowy pójdzie do lamusa.
Mam 2 opcje którą waszym zdaniem wybrać ?
-pojemność donicy: ok. 25 litrów granulatu cer. -pojemność zbiornika: ok.45 litrów wody / roztworu -tworzywo z barierą przeciwko glonom -system napowietrzająco-dystrybucyjny
Dla mnie duży plus że:
- zmieści się w szafie
- posiada duży zbiornik
- nie jest tani (lubię inwestować w hobby)
- posiada zaletę upchania więcej roślin niż 2
lub mniejsza siostra:
Pojemność = 12 Litrów
Nie mogę znaleść informacji czy to pojemność donicy czy zbiornika, a jeśli donicy to ile Litrów mieści zbiornik....
hm... Tu też możecie pomóc.
Jak myślicie który zestaw zakupić ?
Na fotorelacji "frubela" jest mniejszy zestaw w pomieszczeniu 1mx1m i naświetleniu 600W
Oczywiście nie chce wyhodować aż takiego potwora, moim celem będzie raczej posiadanie 2 roślin mniejszych rozmiarów.
Link do fotorelacji:
https://www.forum.haszysz.com/waterfarm-frubel-1x-delahaze-paradise-seeds-t49586.html
Proszę osoby które działają w temacie hydro i aeroponice o pomoc
Prawdopodobnie przeprowadzę fotorelacje na haszysz.com bo mnie już kawał czasu tutaj nie było (aktualnie nowe konto)
Pozdrawiam Pejcz <shiza>