• Chcesz pomóc w rozwijaniu forum i naszej pasji? Zamieść link do Forum.Haszysz.com na swojej stronie, blogu, powiadom znajomych na forach lub w komentarzach
akcesoria do uprawy roślin
nasiona marihuany

Ktoś z Was wędkuje?

Wyszukiwarka Forumowa:

Wędkujesz

• tak

Głosów: 553 57.6%
  • nie

Głosów: 136 14.2%
  • czasami

Głosów: 271 28.2%

• Łącznie głosujących
    960

Zacier

Administrator
Obsługa forum
Administrator
Weteran
Rozwiązań
2
Buchów
15,865
Ostatnio takie połapałem, było tego więcej, ale już fotek nie robiłem.

IMG_20241015_181031.jpg

IMG_20241015_181204.jpg

IMG_20241015_182059.jpg

IMG_20241015_182246.jpg

Wiadroman90

Well-known member
Weteran
Buchów
1,699
Odznaki
4
Byłem dzisiaj u mnie na pstrągach na no killu, woda poniesiona trącona, bez żadnych efektów, ale dwa pstrągi widziałem i tylko jednego kormorana więc jest dobrze.

@Samotnik Co do przynęt to ja głównie bazuje na woblerach i mam kilka łownych perełek, ale ich raczej nie dostaniesz w sklepie, po za woblerami łowie na błystki i wahadłówki , od jakiegoś czasu przekonuje się też
do wszelakich gumek i jigów, na starcie dobrze by mieć po kilka przynęt z każdego rodzaju, bo sprawdzają się w różnych warunkach.

Z woblerów łowie głownie na hade made, ale kupisz spoko wobki typu salmo minnow, krakuski, dorado.
Na pewno przyda się jakaś klasyczna błystka DAM ma fajne w kropki, polspin może być czy mepss fajne są też wahadła dedykowane na trout area np madey takie robi, daiwa albo stepanow fishing na jego sklepie znajdziesz też spoko gumki, mi się sprawdzała imitacja białego robaka i tanta. Ale dużo jest łownych gumek, warto też mieć w pudełku kilka riperków takich koło 5 cm o różnej pracy ogonka.

Jak bym miał wybrać jedną przynęte, to byłby to wobler imitujacy pstrąga :)

Buchów
950
Odznaki
5
U mnie otwarcie rzek 1 lutego. To będzie w sumie mój pierwszy poważny sezon😁 wkręciłem się w spinning parę szczupakow wpadło i piękny okoń.Teraz czekam i zabieram się za pstragi😉 macie jakaś swoją najlepszą przynętę na kropki?
Od siebie mogę szczerze polecić Woblery Siek u mnie top 1 w pudełku 🙂 Robotę też robi Engima Baits np. Wobler Brisk 4 cm.
Ja zazwyczaj staram się wybierać kolory naturalne ale jak wiadomo zależy to od miejsca w którym planujemy łowić. (Naturalne woblery - czysta woda / woblery jaskrawe na wodę trąconą mniej przejrzystą)

Ostatnia edycja:

kalixoo

Active member
Buchów
166
Od siebie mogę szczerze polecić Woblery Siek u mnie top 1 w pudełku 🙂 Robotę też robi Engima Baits np. Wobler Brisk 4 cm.
Ja zazwyczaj staram się wybierać kolory naturalne ale jak wiadomo zależy to od miejsca w którym planujemy łowić. (Naturalne woblery - czysta woda / woblery jaskrawe na wodę trąconą mniej przejrzystą)
muchowka i swoje muchy, zagladasz pod kamienie , patrzysz co siedzi na dnie i robisz takie przynety. najwieksze biora ;d

LordKrzaczeK

Well-known member
Buchów
584
Ile dałbym za taki wypad na trotkę lub pstrążka. U mnie nie ma ich wcale w promieniu 100km.

Samotnik

Well-known member
Weteran
Buchów
131
Byłem nad wodą w weekend za pstrągiem ale zero nic brały. Ale spławy ryb były non stop. Także coś tam zerwało ale nie wiem czy to pstragi. I wgl już zauważyłem że rzeka a woda stojąca to dwa inne światy ciężko się łowi że rzece. A u was jak tam wpadły jakieś pstragi?

Wiadroman90

Well-known member
Weteran
Buchów
1,699
Odznaki
4
Byłem w sobotę na dwóch rzekach, na pierwszej ziomek miał wyjście rybki takiej może koło 40 cm. Na drugiej złowiłem dwa małe potoki.

Z kodem HASZYSZ dostajesz 20% zniżki w sprawdzonym sklepie Growbox.pl na wszystko! akcesoria do uprawy roślin

Sklep z nasionami marihuany

Polecana klinika konopna GreenDoctor.pl

Sklep z growkitami grzybów Z kodem HASZYSZ dostajesz 10% zniżki

Góra Dół