• Chcesz pomóc w rozwijaniu forum i naszej pasji? Zamieść link do Forum.Haszysz.com na swojej stronie, blogu, powiadom znajomych na forach lub w komentarzach

nasiona marihuany

Kwitnienie ,a raczej jego brak

Wyszukiwarka Forumowa:

PrawieNarkoman88

Active member
Buchów
0
Witam
Otóż mam problem , mianowicie mam 2 roslinki automaty 60 dni i jeszcze nie ma topow.
Roslinki w zadowalajacym tempie sie rozrastaja i jest duzo miejsc gdzie powinny byc topy lecz jeszcze ich nie ma. Rozumiem ze skoro jeszcze ich nie ma to jeszcze nie przyszedl czas na ich kwitnienie , lecz czy moglem cos z***ac ze jeszcze rosliny nie kwitna ? Czy zaczna kwitnac , czy raczej jest mozliwosc by nie kwitły? Rozumiem ,ze nic nie moge zrobic lecz co do nawozu to podlewac na flo czy weg czy odpuscic sobie nawoz?? Spotkaliscie sie kiedykolwiek z podobnym przypadkiem? Prosze o pomoc :)
pozdrawiam

M

Mr. Edek

Guest
Może jednak to nie są af'y?, raczej przy 60-tym dniu życia, powinny już być na flo i nie wcale takim początkowym. Jakie to odmiany?, co im lałeś na weg?:zjarany:

PrawieNarkoman88

Active member
Buchów
0
Sa afy , pestki z ganjafarmer.pl
odmiana auto blue berry
na wega dostawaly co drugie podlanie biohumusa extra
a teraz na flo planton s do surfini lecz zmniejszona dawke
dokladnie bedzie dzisiaj 58 i 52 dzien i na roslinach jest w ch*j miejsc gdzie beda topy (tak mi mowil znajomy) lecz topow ni ma trudno mi powiedziec jak ona wyglada , pachnie intensywnie i jest wy***ana w kosmos niestety bez topow , nie moge znalesc nic na forum o braku kwitnienia jedyne co to byc moze zaduzo azotu lecz teraz podlewam sama woda by wyplukac ziemie . Jest mozliwosc braku zakwitania w roslinach? Moze poprostu sie spoznia?? Sam nie wiem.. Jest malutka wiec to raczej automat

juzek farmer

Well-known member
Buchów
0
Spokojnie ziomus jesli jeszcze nie kwitna to nie sa af.
Zobaczysz ze w ciagu dwoch tygodni zaczna kwitnac,a co do kitnienia i jego opuzniania to chyba nic nie da sie z***ac;)
Wiec spokojnie czekaj;]
No i podaj co to za odmiana i z jakiego sklepu

M

Mr. Edek

Guest
Bez zbędnego zamartwiania się p. Komisarzu :spalony:

Kwitnąć zaczną na pewno, tylko teraz kiedy i czy zdążą dojść w pełni, czego oczywiście Ci życzę, z fartem <palacz>

czarnybyk

Active member
Buchów
0
Nie lej już nawozów na weg i lada dzień zacznie kwitnąć możesz jej podawać w małych dawkach nawóz na flo. poradzi sobie.:spalony:

PrawieNarkoman88

Active member
Buchów
0
Dzieki panowie.
Nawozu na weg nie leje od 40 dnia a od 50 dnia lalem na flo ten planton s , teraz podlewalem woda , i znowu zaczne co drugie podlanie planton s.

Skoro to nie af , to dlaczego sa male?? zrobilem im lst i maja moze 20 cm do gory z lst :p

Ale mysl ,ze nic nie moglem z***ac mnie uspokaja bo niestety mam tendencje do psucia. W kazdym razie dzieki i z fartem

---------- Aktualizacja posta 17-08-2012 00:10 ---------- Czas poprzedniego posta 16-08-2012 23:59 ----------

A wlasnie , jeszcze jedno.
Skoro przypuszczamy ze rosliny nie sa af-ami (ze wzgledu na brak topow w takim "wieku") to jak mam rozroznic af-a od normalnej?
Nie wiem jak ze swialtem , slyszalem ze z afem to 20/4 do konca a z normalna na czas flo 12/12 . Wiec jak teraz mam zweryfikowac czy rzeczywiscie przyslali mi af??
Macie jakies pomysly?
Moze to afy tylko ze poprostu sie spozniaja , np ze wzgledu na nieregularne wlaczanie i wylaczanie swiatla ,lub zaduzo azotu w ziemi ,itd??

M

Mr. Edek

Guest
Planton s nie jest nawozem na flo, tylko Planton K, a więc zacznij go lać. Laniem tamtego mogłeś spowolnić roślinie kwitnienie, ale jeżeli jest to normalna odmiana a nie af to mniejsza z tym, lej K.

Przełącz na 12/12, teraz to i tak już nie ma znaczenia, jeżeli mają Veg 60 dni, to zarzucaj im flo poprzez zmienienie fotoperiodu.

PrawieNarkoman88

Active member
Buchów
0
Planton S jest na flo , rozni sie od K tylko zawartoscia azotu i jest jaknajbardziej na flo. A co jesli to automaty ktore jeszcze nie kwitna?

---------- Aktualizacja posta 00:19 ---------- Czas poprzedniego posta 00:17 ----------

Planton K na pelargonie , Planton S na surfinie , a ja i tak hoduje MJ wiec to nie ma zaduzej roznicy

juzek farmer

Well-known member
Buchów
0
Ku..wa cos ty sie tak di***al do tych af??
Jesli byly by to af to kwitly by po okolo 30dniach zycia.
I nie ma takiej opcji zeby byly to opuznione af...
Poczekaj kilka dni,a gwarantuje ze zakwitna

abex

Well-known member
Buchów
0
Masz podobnie jak ja, mam pięknie rozrośnięte krzaki,są wielkie, mają wiele szczytów, są gęste, dużo liści. jednak przy odnogach wyszedł jeden włosek i tyle.
Ja tez mam AF, już 44 dzień, i nic, ale jak do tej pory lałem odżywkę z azotem i wydaje mi się że przez to zahamowałem kwitnienie. Pozostaje chyba tylko odpuścić odżywkę, dać im trochę czasu i powinno się zacząć.

juzek farmer

Well-known member
Buchów
0
Czlowieku jak widze co ty piszesz to az mnie roznosi...
Jak to moze byc af jak ma 44 dni i nie kwitnie?!
A co do azotu to juz gdzies bylo ze nie moze on zachamowac kwitnienia...

abex

Well-known member
Buchów
0
Czlowieku jak widze co ty piszesz to az mnie roznosi...
Jak to moze byc af jak ma 44 dni i nie kwitnie?!
Wyluzuj chłopaku, ciśnienie to nic dobrego :lol3:

To niech cię roznosi, jak się z tym lepiej czujesz, czytałem sporo na tym forum na ten temat, i widzę że są tacy co widzą tylko jedno, i nie pogadasz-spoko masz prawo się niezgadzać i masz prawo być nie doinformowany. Jednak doświadczenie innych growerów pokazuje że są różne mieszanki genetyczne, mają różne cechy, Niektóre Af'y trzeba pobudzać zmianą światła. Pewnie teraz niektórzy znawcy mi powiedzą że są fotoobojętne, jak się okazuje(przypadki na forum), nie wszystkie odmiany takie są.
Ja postanowiłem zmienić światło i zobaczyć co się stanie.

Moje rośliny miały silny stres, co mogło mieć wpływ na to co się dzieje, bo inni growerzy, na tych samych nasionach, mieli prawidłowe wyniki

Nasionka zamawiane z ministry of cannabis, byłem w Holandii, wziąłem kontakt bezpośrednio, rozmawiałem z ludźmi, i mam pewne źródło.

ps. Pomimo że to jest forum o jaraniu, zauważyłem za***iście dużo ludzi na strasznym ciśnieniu :pl: CHILLAX<shiza>

A co do azotu to juz gdzies bylo ze nie moze on zachamowac kwitnienia...
No i znowu, jedni piszą tak, a inni inaczej. Wszystko zależy od odmiany, od warunków itp.

Z kodem HASZYSZ dostajesz 20% zniżki w sklepie Growbox.pl na wszystko!

nasiona marihuany

Polecana klinika konopna GreenDoctor.pl

Polecany sklep z growkitami grzybów

Góra Dół