nasiona marihuany

Lać jeszcze nawóz czy już tylko melasa ?

Wyszukiwarka Forumowa:

Magiczny Urwis

Well-known member
Buchów
0
Siemanko !!

Mam do Was pytanie, bo już sam nie wiem wydaje mi się, że jakieś 2 tygodni i niektóre z tych panienek powinny już iść pod skalpel. Mam wątpliwości dlatego chcę Was zapytać o radę. Panienki +/- żyją od 15-28.06 , bo wysadzałem na 2 razy. Podlewałem je ze 2 razy pk 13/14 a pozniej big budem. Teraz nie wiem czy jeszcze raz je podlać big budem, czy już leciec z samą melasą. Czekam na pomoc pozdro z fartem !

gość147

Well-known member
Buchów
1
Odznaki
1
Potrzymaj jeszcze z miesiąc czasu, przecież one dopiero wytwarzają topy, widać to szczególnie po pierwszym i przedostatnim zdjęciu że topy dopiero się wytwarzają.

Ja wysadziłem automaty jakoś 11 maja i dopiero co je ściąłem, jeden jeszcze puchnie, musisz liczyć się z tym że one potrzebują około 3 miesięcy żeby doszły.

Co do nawozów, to możesz je ze sobą mieszać, tydzień przed ścinką odstaw nawozy i lej wodę z melasą.

R

rolnikdolpasz

Guest
Ja bym dał jeszcze tylko raz MAŁĄ DAWKĘ jakiegoś nawozu chemicznego(mineralnego) z wysoka zawartością fosforu na flo a pózniej już do końca lał samą wodę bez melasy,ponieważ melasy nigdy nie próbowałem.

Magiczny Urwis

Well-known member
Buchów
0
To mam jeszcze jedno pytanie, bo w niedziele już część krzaków podlałem melasą, a teraz jakby za 2-3dni podlał je pk 13/14 (1ml-litr) a po tygodniu big budem (2ml-litr). Następne 2 tygodnie już tylko woda/woda z melsa bym lał to nie powinno się coś popierniczyć w ich flo ?

R

rolnikdolpasz

Guest
-We flo się nic nie popierniczy,tylko nie jestem pewien czy korzenie takie mixy wytrzymają,ale jak dasz rozsądną(małą dawkę)-tych nawozów to powinno być O.K.

H

HCT

Guest
Potrzymaj jeszcze z miesiąc czasu, przecież one dopiero wytwarzają topy, widać to szczególnie po pierwszym i przedostatnim zdjęciu że topy dopiero się wytwarzają.

Ja wysadziłem automaty jakoś 11 maja i dopiero co je ściąłem, jeden jeszcze puchnie, musisz liczyć się z tym że one potrzebują około 3 miesięcy żeby doszły.

Co do nawozów, to możesz je ze sobą mieszać, tydzień przed ścinką odstaw nawozy i lej wodę z melasą.

Dokładnie, oszronione ładnie ale do kosy 3-4 tygodnie więc nawozy jeszcze można śmiało lać.

Magiczny Urwis

Well-known member
Buchów
0
-We flo się nic nie popierniczy,tylko nie jestem pewien czy korzenie takie mixy wytrzymają,ale jak dasz rozsądną(małą dawkę)-tych nawozów to powinno być O.K.

no własnie dlatego chciałbym mieć tą pewność, że nic im nie będzie, bo tak to wolę już lać samą wodę gdyby miało pójść coś nie tak. Jak ktoś kiedyś miał taki przypadek chętnie bym prosił o radę ;)

Pozdro z fartem i dzięki za Waszą pomoc !

Wuja_Ben

Well-known member
Buchów
2
jeżeli żywice masz mleczną to tylko woda ewentualnie melasa + PH up
niech sobie resztę pobierze z liści

Magiczny Urwis

Well-known member
Buchów
0
A jak w niektórych mam przejrzystą żywicę to jeszcze walnąć PK 13/14 czy Big Buda ?

Jeszcze jedno to jak jest już mleczna to nawet big budem nie podlewać ?

Już zamówiłem mikroskop i dokupiłem plargon ph + do mojej melaski :)

Ostatnia edycja:

Z kodem HASZYSZ dostajesz 20% zniżki w sklepie Growbox.pl na wszystko!

nasiona marihuany

Polecana klinika konopna GreenDoctor.pl

Polecany sklep z growkitami grzybów

Góra Dół