nasiona marihuany

Lampa błyskowa

Wyszukiwarka Forumowa:
R

rav1989

Guest
Witam
Mam starą nie działającą lampe błyskową działa jedynie żarówka (taka przezroczysta tubka ok.5 cm) daje bardzo oślepiające światło. Czy taka lampa nada się do uprawy niestety nie wiem jak bardzo się nagrzewa.

P.S.
Jest do tego jeszcze orginalny odbłyśnik z metalu

Orion

Well-known member
Weteran
Buchów
11
yhyhy :pl: jak słusznie zauważyłeś jest to lampa błyskowa, tj służy do krótkotrwałego działania, z tego co się oriętuję nie masz co nawet próbować.. taka lampa ma X h świecenie żywotności ten X jest to chyba pare godziN :) jeśli się mylę niech mnie ktoś poprawi.

Takiego pomysłu jeszcze nie słyszałem :D a słyszałem nawet o oświetlaniu roślinek świeczkami hiehie.

R

rav1989

Guest
Pogrzebałem trochę we wnętrznościach i żarówka połączona jest z kondensatorem a ten z takim małym transformatorkiem, guzikem i diodą. Niezbyt się znam ta elektronice ale moim zdaniem błyska dlatego bo kondensator się szybko rozładowuje ?? oczywiście podłączyłem samą żarówkę do zasilacza 12V odziwo się zapaliła białym oślepiającym światłem nie zauważyłem żeby coś błyskało zostawiłem ją na godzinę i nic nie zgasła odłączyłem ją i dotknąłem no i trochę się nagrzała.

Orion

Well-known member
Weteran
Buchów
11
pewnie efekt byłby jak po halogenie.. czyli żaden :) kup zwykłe świetlówki jak nie masz kasy na HPS-a chociaż odpuszczasz sobie z 5 gram palenia i masz 250W :)

R

rav1989

Guest
Chyba jednak kupie świetlówki bo ta żarówka od lampy po 4 godzinach się spaliła :D
Można zamkńąć i usunąć ten temat.

Z kodem HASZYSZ dostajesz 20% zniżki w sklepie Growbox.pl na wszystko!

nasiona marihuany

Polecana klinika konopna GreenDoctor.pl

Góra Dół