akcesoria do uprawy roślin
nasiona marihuany

Lampa HPS a robienie nasion

• Autor wątku Usunięty 73170
  • Data rozpoczęcia
Wyszukiwarka Forumowa:
U

Usunięty 73170

Guest
Siema,

mam takie pytanie - robiłem już dwukrotnie pestki, wszystko fajnie wychodzi.

Obydwa razy robiłem to świecąc HPSem, bo gdzieś kiedyś przeczytałem (chyba u Cervantesa), że to najlepesze światło do robienia pestek i LEDy są tutaj gorsze.

Nie mogę już tego znaleźć w necie (wyjaśnienia dlaczego HPS), a chcę robić kolejne pestki, i w sumie wolałbym LEDa teraz użyć.

Ma ktoś może jakieś doświadczenie i robił pod obydwoma rodzajami światła? Są jakieś różnice?

#

Obsługa forum
Administrator
Weteran
Rozwiązań
1
Buchów
18,727
Odznaki
1
Jako najstarszy i najmądrzejszy mówię jeden ch*j, a Cervantes to byl autorytet 30 lat temu.

U

Usunięty 73170

Guest
Skoro jeden ch*j, to niech będzie, zrobię pod LEDem, żeby mniej prądu zeżarło.

Może nawet z tego jakaś relacja będzie.

Tym razem ojcem będzie automat zapylający inne automaty, czyli coś co pierwszy raz robię, ciekawę czy z tego też wyjdą automaty, czy nie, bo się nie znam na tym.

Eko

997
Weteran
Buchów
26,305
Odznaki
13
To nim zaczniesz robić żeby nie robić z siebie ofiary potem, poczytaj czym są sezony, rośliny af, czym jest reg czym feminizacja, pokolenia f1, f2, pokolenia s1, s2, i co powstaje przy krzyżowaniu af x af, af x sezony, sezon x sezon, sezon x pół af, af x pół af, przy okazji o dziedziczeniu cech, i dodatkowo jakie walory najlepiej szukać przy tworzeniu nasion czyli na co zwracać uwagę przede wszystkim

U

Usunięty 73170

Guest
Ofiary na pewno z siebie nie będę robił, to nie w moim stylu.

Nie chce się doktoryzować z tematu, chciałem tylko wiedzieć jaką szansę daje dostanie odmiany AF z krzyżowania AF x AF?

Jeżeli ktoś to robił to proszę o info.

Dotychczas robiłem dwa razy pestki całkowicie na czuja, wyszły mi za*ebiście.

Mam od za*ebania jeszcze pestek niżej zdjęcie.

Gdybym nie podchodził paranoicznie do bezpieczeństwa, to bym robił OS-y i ludziom tutaj wysyłał.

20250108_171443.jpg

Do tego link do jednej z moich upraw tych krzyżówek, RQS Cream Caramel Auto x Dinafem Moby Dick wyszło mi rewelacyjnie, niestety pestki już nie kiełkują, bo mają 8 lat :(

Pare miesięcy temu zrobiłem znowu krzyżówki, ale teraz chciałbym jeszcze swoje AFy.

#

Obsługa forum
Administrator
Weteran
Rozwiązań
1
Buchów
18,727
Odznaki
1
Z dwoch AF bedzie AF.

Trza sie jednak doktoryzowac, bo 8-letnie pestki powinny w 90% kielkowac, chyba ze trzymasz w szufladzie biurka zamiast w zamrazalniku.

U

Usunięty 73170

Guest
Tak, te pestki były trzymane byle gdzie.

Natomiast spróbuję jeszcze zrobić jakąś akcję reanimacyjną tej mojej ulubionej krzyżówki co dałem link do relki.

Wyszedł mi przypadkowo naprawdę niezły mózgoj*b, lepszy od wielu odmian które testowałem.

Może uda się wykiełkować i zostanie wtedy zapylone przez AF.

Ayahuaska

Well-known member
Weteran
Buchów
8,081
Natomiast spróbuję jeszcze zrobić jakąś akcję reanimacyjną tej mojej ulubionej krzyżówki co dałem link do relki.
Włóż je do zamrażarki na noc.
Spróbuj papierem ściernym przeszlifować nasiona, powinno coś ruszyć. Ja kiełkuje na ręcznikach papierowych bez moczenia. Dodatkowo daje matę grzewczą pod spód co by było ciepło.

U

Usunięty 73170

Guest
Spróbuje z tą zamrażarką, jak już nadejdzie czas - rośliny na pestki planuje posadzić gdzieś na wiosnę.

Poza tym mam inkubator razem z kablem grzewczym i termostatem, gdzie przy kiełkowaniu ustawiam deltę na jakieś 23-26 stopni. Wszystko mi kiełkuje, tylko nasiona co zrobiłem te 8 lat temu już nie bardzo chcą.

Postaram się kiełkować te stare dużo wcześniej, może potrzebują np. 2 tygodnie zamiast 4-5 dni.

Żul

Rzeczny
Buchów
23,152
Najlepsze do robienia pestek jest słońce. Change my mind.

BlackMen

Well-known member
Weteran
Buchów
2,789
Odznaki
1
Ofiary na pewno z siebie nie będę robił, to nie w moim stylu.

Nie chce się doktoryzować z tematu, chciałem tylko wiedzieć jaką szansę daje dostanie odmiany AF z krzyżowania AF x AF?

Jeżeli ktoś to robił to proszę o info.

Dotychczas robiłem dwa razy pestki całkowicie na czuja, wyszły mi za*ebiście.

Gdybym nie podchodził paranoicznie do bezpieczeństwa, to bym robił OS-y i ludziom tutaj wysyłał.

20250108_171443.jpg

Do tego link do jednej z moich upraw tych krzyżówek, RQS Cream Caramel Auto x Dinafem Moby Dick wyszło mi rewelacyjnie, niestety pestki już nie kiełkują, bo mają 8 lat :(

Pare miesięcy temu zrobiłem znowu krzyżówki, ale teraz chciałbym jeszcze swoje AFy.

Dostajesz kod do nadania paczki nie gadaj że boisz się wrzucić kilka listów do paczkomatu 😆

Z kodem HASZYSZ dostajesz 20% zniżki w sprawdzonym sklepie Growbox.pl na wszystko! akcesoria do uprawy roślin

Sklep z nasionami marihuany

Sklep z growkitami grzybów Z kodem HASZYSZ dostajesz 10% zniżki

Góra Dół