• Chcesz pomóc w rozwijaniu forum i naszej pasji? Zamieść link do Forum.Haszysz.com na swojej stronie, blogu, powiadom znajomych na forach lub w komentarzach
akcesoria do uprawy roślin
nasiona marihuany

Lampa HPS a robienie nasion

Wyszukiwarka Forumowa:

fazogastor

Balcerowicz rulez
Weteran
Buchów
981
Mam swoje powody.

Jeżeli kiedyś dożyjemy legalizacji to bardzo chętnie będę wysyłał, a może nawet zrealizuje marzenie o własnej komercyjnej uprawie, mało powierzchniowej, nastawionej na niszowe odmiany / specjalne zamówienia.

Eko

997
Weteran
Buchów
22,781
Odznaki
13
Mam swoje powody.

Jeżeli kiedyś dożyjemy legalizacji to bardzo chętnie będę wysyłał, a może nawet zrealizuje marzenie o własnej komercyjnej uprawie, mało powierzchniowej, nastawionej na niszowe odmiany / specjalne zamówienia.
To ci powiem że jak będzie legalizacja nie licz że zarobisz :) i że będziesz się utrzymywać z tego

fazogastor

Balcerowicz rulez
Weteran
Buchów
981
Nie liczę specjalnie na to, bo wiem, że tysiące ludzi rzucą się jak łysy na grzebień żeby uprawiać.

Chociaż wszystko zależy od tego jak ta legalizacja będzie wyglądać.

Edit: chyba najwięcej wtedy zarobią właściciele growshopów / producenci sprzętu etc.

Eko

997
Weteran
Buchów
22,781
Odznaki
13
Nie liczę specjalnie na to, bo wiem, że tysiące ludzi rzucą się jak łysy na grzebień żeby uprawiać.

Chociaż wszystko zależy od tego jak ta legalizacja będzie wyglądać.

Edit: chyba najwięcej wtedy zarobią właściciele growshopów / producenci sprzętu etc.
Chyba nie myślisz że państwo da ci zarobić legalnie na tym? To tu o to chodzi, masz chyba trochę inne rozumowanie na czym to polega, papierosy wiesz czemu są drogie? Wiesz ile zarabia rolnik który sadzi tytoń? Ale to będzie ci ciężko wytłumacz patrząc na podejście i czym się kierujesz czytając posty, bez obrazy ale na samym myśleniu jeszcze nikt niczego nie zbudował:)

fazogastor

Balcerowicz rulez
Weteran
Buchów
981
Ja wiem co ja myślę, a tym za dużo sobie wymyślasz na mój temat w głowie.

Nic o mnie nie wiesz i gadasz głupoty.

Nie traktuj mnie protekcjonalnie, bo raz, to jestem pewnie starszy od Ciebie, a dwa, to od ponad 30-lat siedze w biznesie jako przedsiębiorca, i założe się, że to akurat ja mógłbym w kwestii ekonomii i biznesu uczyć Ciebie.

I trzy - nie o tym jest ten wątek, więc skończ.

SCuN

Haszzzysz Buuzzz
Obsługa forum
Administrator
Buchów
1,619
Panowie bez przepychanek i trzymajcie się tematu

Green John

Walczę z ostrym cieniem mgły
Weteran
Buchów
1,784
Odznaki
7
Autor sam zaczął temat legalizacji w Polsce więc mu odpowiedziano. Argument wieku jest słaby, bo to żaden argument.

Równie dobrze możesz być starym głupcem z kruchym ego, bo mimo wieku emocjonalnie nie dojrzałeś. Taka jest prawda jak będzie legalizacja zaraz wejdą wielkie firmy z armią prawników i nawet mali nie pierdną bez pozwolenia a co dopiero pozwolą im chociaż trochę uszczknąć tego interesu,

Co do tematu czytałem, że lampa Led lepiej się sprawdza do nasion i dlatego w krajach, gdzie jest legalizacja właśnie wszyscy pro używają ledów.

fazogastor

Balcerowicz rulez
Weteran
Buchów
981
Może raczej ledy już były, bo inaczej by nie radził żeby używać HPS zamiast ledów, ale pewnie jeszcze kiepskie. Pamiętam np. pierwsze panele Mars Hydro - słabe to było.

Eko

997
Weteran
Buchów
22,781
Odznaki
13
Autor sam zaczął temat legalizacji w Polsce więc mu odpowiedziano. Argument wieku jest słaby, bo to żaden argument.

Równie dobrze możesz być starym głupcem z kruchym ego, bo mimo wieku emocjonalnie nie dojrzałeś. Taka jest prawda jak będzie legalizacja zaraz wejdą wielkie firmy z armią prawników i nawet mali nie pierdną bez pozwolenia a co dopiero pozwolą im chociaż trochę uszczknąć tego interesu,

Co do tematu czytałem, że lampa Led lepiej się sprawdza do nasion i dlatego w krajach, gdzie jest legalizacja właśnie wszyscy pro używają ledów.
Dokładnie a budowlaniec z pomocnikiem od czasu do czasu to żaden przedsiębiorca i ekonomista odróżniający małpkę tańsza od droższego piwa i jakości bomby plus męczenia się na kacu, przedsiębiorca prawdziwy umiejący robić cokolwiek ma otwartą głowę i nie zadaje pytań z dupy, chyba że przejmuje się zakład pracy po rodzicu a rodzic dalej żyje :) i jeśli już o ekonomii to czemu nie bierze leda chciaz wcale nie musi to być bardziej ekonomiczne niż hps w niektórych przypadkach ale autor jako ekonomista w własnym mniemaniu też nam nie przybliży tego i nie wyjaśni :)

Może raczej ledy już były, bo inaczej by nie radził żeby używać HPS zamiast ledów, ale pewnie jeszcze kiepskie. Pamiętam np. pierwsze panele Mars Hydro - słabe to było
Znów kolejny raz zaświeciłes informacja na jakiej podstawie twierdzisz ze były gorsze od hps? Czy przybliżyć ci tą durnotę po swojemu?

Prawda jest taka hps ma swoje plusy i ma swoje minusy, świetnie nadaje się do uprawy czy to na nasiona czy dla kwiatu, napewno daje więcej światła które działa na roślinę w ten sposób że musi się bronić a dzięki temu wytwarza związki inne niż przy led

Ledy mają swoje plusy i minus nadają do uprawy i nasion i kwiatów, kwiaty z leda smakują i działają inaczej niż z hps czy chcecie czy nie ale tak jest, osiągają inną moc, są tańsze jeśli chodzi o opłaty za energię

A teraz trochę ekonomi dla specjalistów od przedsiębiorczosci, kupują hps 600w płacisz za niego 1000zl i masz wyższe rachunki około 30precent za prąd niż za leda 600w, led 600w kosztuje 5tys? Teraz sobie oblicz kiedy się to zrównoważy ale weź pod uwagę że przy ledzie trzeba dogrzewać zimą i co? Pewnie nic, należy jeszcze wziąć w tym okres przydatnośc urządzeń do ilości pracy w formie godzin

Moral jest taki że jeden h*j jak umiesz robić na hps czy ledzie, bo wyniki możesz mieć podobne,

Różnica i oszędność i użycie lamp jest sporo już przy klonach i utrzymywaniu rolins matek przy życiu, nie mówię o wegu, wtedy możesz użyć słabego światła.

fazogastor

Balcerowicz rulez
Weteran
Buchów
981
Znów kolejny raz zaświeciłes informacja na jakiej podstawie twierdzisz ze były gorsze od hps? Czy przybliżyć ci tą durnotę po swojemu?

To nie ja twierdze, tylko ktoś inny, naucz się czytać ze zrozumieniem, bo masz chyba z tym problemy. Ja się tutaj pytam i otrzymałem już odpowiedź, więc się uspokój - może jakaś melisa, albo nerwosol. Jak chcesz zobaczyć "durnotę" to proponuję spojrzeć w lustro.

Panowie bez przepychanek i trzymajcie się tematu

Jakby co to ja prosiłem tego osobnika "Eko" żeby już skończył, a cały czas mnie prowokuje.

Mógłbym mu odpowiedzieć dosadniej, ale byście mi zaraz przywalili banem, bo chyba tajemnicą nie jest, że administracja mnie tu nie lubi.

Generalnie nie mam na to czasu i mam to w (_._), więc kolejny raz jak się zaloguje to pewnie za jakieś tydzień żeby coś wrzucić do fotorelki.

BlackMen

Well-known member
Weteran
Buchów
2,601
Odznaki
1
E tam nie przejmuj się @fazogastor koledze eko jaja obrosły i myśli że może każdego dookoła od durniów wyzywać

Z kodem HASZYSZ dostajesz 20% zniżki w sprawdzonym sklepie Growbox.pl na wszystko! akcesoria do uprawy roślin

Sklep z nasionami marihuany

Polecana klinika konopna GreenDoctor.pl

Sklep z growkitami grzybów Z kodem HASZYSZ dostajesz 10% zniżki

Góra Dół