akcesoria do uprawy roślin
nasiona marihuany

Lampa hps na wegu i kwitnieniu ?

Wyszukiwarka Forumowa:

djczacha

New member
Buchów
0
Witam czy polecacie oto lampe hps 400w
Czy moge ja uzyc na wegu i na kwitnieniu czy musze na wegu z mniejsza moca kupic prosze o jakies porady z gory dzieki

Ostatnią edycję dokonał moderator:

Matilda

Well-known member
Buchów
93
odpowiednio duża odległość i wszystko da rade, IMO szkoda prądu na młode siewki, nie wiem ile sztuk chcesz mieć ale ja np stosuje świetlówki dużej mocy 40W barwa zimna spokojnie 2 tyg. chyba że masz to w pompie

djczacha

New member
Buchów
0
Mam pytanko czy filter powietrza nie bedzie za glosno bo miszkam obok sasiadow sciana w sciane i czy do lampy musze jakies ochlodzenie przeciez to hps to grzeje ? co jeszcze musze dokupic zeby bylo git i czy 1 lampa na 1x1m namiot bd ok ?

Matilda

Well-known member
Buchów
93
po 1. poczytaj forum różne aspekty to i tamto różne Growlogi jak ludzie mają na 400w po to to jest i nikt cie za rękę nie będzie prowadził a na to się zanosi że z każdą pierdołą będziesz zaśmiecał dział "początkujący" ale niech ci będzie żebys nie gadał że tu sami nie mili to ci ostatni raz odpowiem:
- na 1m2 spokojnie 400 wystarczy,
- jeśli grow prowadzone teraz latem to na pewno grzeje i możesz mieć problemy z temp. ale wróżka nie jestem, do zbijania temp z lampy służu cooltobe (poczytaj co to, ile kosztuje, jaka potrzebujesz)
- do wyciszania wentylacji służą takie tłumiki akustyczne (specjalne przewody wentylacyjne) również do kupienia/ do zaznajomienia się z tematem
- a czy sąsiedzi będą słyszeć to skąd mam to wiedzieć, jak odpalisz wichurę to w nocy może być szum, możesz ich zapytać <lol>

Z kodem HASZYSZ dostajesz 20% zniżki w sprawdzonym sklepie Growbox.pl na wszystko! akcesoria do uprawy roślin

Sklep z nasionami marihuany

Polecana klinika konopna GreenDoctor.pl

Sklep z growkitami grzybów Z kodem HASZYSZ dostajesz 10% zniżki

Góra Dół