• Chcesz pomóc w rozwijaniu forum i naszej pasji? Zamieść link do Forum.Haszysz.com na swojej stronie, blogu, powiadom znajomych na forach lub w komentarzach

nasiona marihuany

Lampa Rtęciowa 125w Wysokopreżna w boxie

Wyszukiwarka Forumowa:

Master Zgon

Member
Buchów
0
Posiadam boxa 50/50/50 mam w nim zamontowaną lampe wysokopreżna 125w (taka jak w ulicznych latarnich ) 11k lumenów czy nie zadużo ?

Zdjecie0152.jpg

Ostatnia edycja:

Thefekt

international farmer
Buchów
0
a czy słońce na oucie nie ma czasami więcej lumenów? ; )
Jeżeli nie usmażysz wysoką temperaturą roślinek, to wyjdzie na pewno coś z tego dobrego

Raf_rk

Well-known member
Weteran
Buchów
2
lampa rtęciowa, czy sodowa?

Master Zgon

Member
Buchów
0
Zapomniałem dodać że lampa jest w osobnej obudowie tzn. orginalnej z latarni xD a co do wentylacji u góry boxa 2 wentylatory kuchenne

---------- Aktualizacja posta 14:47 ---------- Czas poprzedniego posta 14:46 ----------

Rtęciowa . Z rodziny sodowych . Wkarzdym badz razie wysokoprężna .

Ostatnia edycja:

Master Zgon

Member
Buchów
0
Jesli z latarni to chyba sodowa a nie rteciowa.

No właśnie że nie sodowa , wielokrotnie przegladałem strony co to jest , i zauważyłem że sa 2 rodzaje montowanych żarówek w latarniach ztęciowe taka jaką ja posiadam i sodowa .

jafia

Well-known member
Buchów
0
owszem w latarniach są i takie i takie ale sądząc po białej barwie światła to rtęciówka która średnio nadaje się do uprawy - kiepska wydajność no i na flo nie dostarczy roślinom odpowiedniej dawki, przepraszam za laicki termin, czerwonego światła.

S

sub

Guest
Master Zgon napisał:
Posiadam boxa 50/50/50 mam w nim zamontowaną lampe wysokopreżna 125w (taka jak w ulicznych latarnich ) 11k lumenów czy nie zadużo ?

Za dużo nie.

Rtęciowa 125W ... raczej 6300 lumenów.
Lampy rtęciowe mają małą sprawność - do tego dodatkowo widmo - takie:

34.jpg

lub takie:

spect-mercury-clear.gif

albo takie.. | to w sumie to samo .. co pierwsze|

4.gif

Można zakładać, że świetlówki o podobnej mocy dały by więcej od niej.

O ile to jest lampa rtęciowa - to należy się spodziewać - plonu nieco gorszego niż na świetlówkach żyrandolowych o podobnej łącznej mocy + roślin o zwartej budowie i rozkrzewionych, ciemnozielonych o nie za dużych ale grubych liściach | czego się i tak nie zmierzy na oko| - nie idących za bardzo up.
[ co będzie na siankach pomieszczenia? ]

cholera jak to w sposób przybliżony przeliczyć na strumień fotonów :)
nie ma gotowca tu:http://www.egc.com/useful_info_lighting.php - zresztą w tym przelicznik dla gro lux wydaje kapkę... się naciągany... chyba
Ręcznie.. nie za dużo roboty...

Możesz pokazać zdjęcie bańki tej lampki? Nie będzie żadnych wątpliwości wtedy co to jest.
Ta moc jest napisana na czym? To mógłby być i metalohalogen. | być może:.. ale nie tej mocy|

jafia napisał:
owszem w latarniach są i takie i takie ale sądząc po białej barwie światła to rtęciówka która średnio nadaje się do uprawy - kiepska wydajność no i na flo nie dostarczy roślinom odpowiedniej dawki, przepraszam za laicki termin, czerwonego światła.

Strumienia fotonów. ....

bo czerwieni jako takiej to i sodówka nie daje za dużo.

35.jpg

tak porównawczo...
hmmm...

5.gif

Ostatnia edycja:

Z kodem HASZYSZ dostajesz 20% zniżki w sklepie Growbox.pl na wszystko!

nasiona marihuany

Polecana klinika konopna GreenDoctor.pl

Polecany sklep z growkitami grzybów

Góra Dół