• Chcesz pomóc w rozwijaniu forum i naszej pasji? Zamieść link do Forum.Haszysz.com na swojej stronie, blogu, powiadom znajomych na forach lub w komentarzach
akcesoria do uprawy roślin
nasiona marihuany

Lampa Rtęciowa 125w Wysokopreżna w boxie

Wyszukiwarka Forumowa:

Master Zgon

Member
Buchów
0
Posiadam boxa 50/50/50 mam w nim zamontowaną lampe wysokopreżna 125w (taka jak w ulicznych latarnich ) 11k lumenów czy nie zadużo ?

Zdjecie0152.jpg

Po 1 dniu testow . Temp. noc 22C temp. dzień 29C. Doklejiłem odblaski z koca ratunkwego . Poprawka lampa posiada 7000 lumenów dlatego dołożyłem 2 żarówki energo-oszczedne 60w po
2300 lumenów każda . Łacznie zestaw posiada 11600 lumenów ale martwi mnie barwa głownej lampy. (Wg. to sadzonki jeszcze nie mam to dopiero zamiary :> ) Wentylacja 12W wentylator biurkowy u góry samego boxa . Jakieś podpowiedzi ?

Ostatnia edycja:

leniwiec

Nick Kompostow
Weteran
Buchów
7
wydaje mi się zbyt niski. chyba, że klosz jest zimny i planty się nie poparzą.
rzekomo rtęciówki mają widmo niezdatne dla roślin, ale nie widziałem żadnego porównania - jedynie same stwierdzenia.
myślę, że CFL były by lepsze.

wyklej ściany mylarem/nrc/pomaluj na biało.

Ofy

Well-known member
Buchów
0
Na serio ta lampa ma 11k lumenów? Aż mi się wierzyć nie chce, coś za ciemno w tym boxie. Za dużo to na pewno nie będzie. Jesteś pewien że to zwykła rtęciówka? Jaki ma symbol? A może to lampa rtęciowo-żarowa? Ma statecznik?
Ogólnie rzecz biorąc te lampy niezbyt nadają się do uprawy ze względu na ich niewielką wydajność...

Master Zgon

Member
Buchów
0
wydaje mi się zbyt niski. chyba, że klosz jest zimny i planty się nie poparzą.
rzekomo rtęciówki mają widmo niezdatne dla roślin, ale nie widziałem żadnego porównania - jedynie same stwierdzenia.
myślę, że CFL były by lepsze.

wyklej ściany mylarem/nrc/pomaluj na biało.
Nie sam klosz jest zimny . Nienagrzewa sie .

---------- Aktualizacja posta 22:14 ---------- Czas poprzedniego posta 22:12 ----------

Na serio ta lampa ma 11k lumenów? Aż mi się wierzyć nie chce, coś za ciemno w tym boxie. Za dużo to na pewno nie będzie. Jesteś pewien że to zwykła rtęciówka? Jaki ma symbol? A może to lampa rtęciowo-żarowa? Ma statecznik?
Ogólnie rzecz biorąc te lampy niezbyt nadają się do uprawy ze względu na ich niewielką wydajność...

To tylko złudrzenie tego typu lampy potrzebuja dużo czasu na start(60/90min ) , foto robione na szybko i odpalona była 5 min Wg. jak sie przyjżysz to na zdjęciu są paski xD że niby za jasno i apatar mi nieogarniał .

Ostatnia edycja:

Z kodem HASZYSZ dostajesz 20% zniżki w sprawdzonym sklepie Growbox.pl na wszystko! akcesoria do uprawy roślin

Sklep z nasionami marihuany

Polecana klinika konopna GreenDoctor.pl

Sklep z growkitami grzybów Z kodem HASZYSZ dostajesz 10% zniżki

Góra Dół