• Chcesz pomóc w rozwijaniu forum i naszej pasji? Zamieść link do Forum.Haszysz.com na swojej stronie, blogu, powiadom znajomych na forach lub w komentarzach

nasiona marihuany

Lampa sodowa z mieszaniną Peninga 340W

Wyszukiwarka Forumowa:
G

Gość

Guest
to jest taka do latarni ulicznych ale nie wiem czy sie nada. <peace>

G

Gość

Guest
no chyba tak, chce ja tylko po zmierzchu podłaczyc bo w dzien planty wystawiam na słonce...

G

Gość

Guest
kurde tez nic nie moge znalezc zeby sprawdzic ile to moze miec lumenow. a dokladnie ile masz tych pomidorow?

G

Gość

Guest
8 w doniczkach 7litrowych, niedługo zamierzam zakupic żarówki energooszczędne CFL 125w b o zamierzam wychodowac w pomieszczeniu kilka roślin, a ta Lampe co znalazłem chciałem narazie wykorzystac do tego co mam, mam AK47 Auto Femi, dwie mi wyrastaja ok bo maja geny dobre, a reszta w porownaniu do nich jest nieco mniejsza i ma cieńsze łodygi...

G

Gość

Guest
no nie powiem Ci czy sie nada bo nie chce Cie wprowadzac w blad ale pewnie jakby sie nadawaly to by ginely z latarni :crazy:
a jaki duzy ten boks bedzie?

G

Gość

Guest
:) zawsze to jakies rozwiazanie .
chyba tylko pozostalo mi zyczyc powodzenia i bez przypalu<peace>
ps bedziesz robi fotorelacje?

G

Gość

Guest
mialem obczaic ale musze sie zalogowac wiec sobie odpuscilem. jak chcesz to obczaj u mnie. wejdz na profil.mam dwie fotorelacje zakonczone. moze sie kiedys skusisz na taki boks. szybko sie zwraca :)
to powodzenia i czekam na fotorelacje <peace>

Papasmerf

Well-known member
Buchów
4
ogólnie piła to philips.... tak samo jak osram... . ale rzeczywiście cieżko o jakies dane tej zarówki, jak świeci na pomarańczowo na flo sie powinna nadać. A jak bardzo chcesz to dzwoń po tych sklepach internetowych i proś o kartę katalogową lub o namiar skąd to kupują (dojdź do producenta) i tam uderz ... .

Najlepiej przedstaw sie jako jakas firma elektryczna i powiedz że projektujesz oświetlenie uliczne i nie możesz znaleźć danych na temat tych lamp czy żarówek, a macie takich 20 na stanie, moce mają jakieś nie standardowe. Wygląda że to pozostałośc jeszcze z przed philiphsa... .
Producent musi udostępniać dane do projektowania czyli widmo lm itd... .

Myślę, iż to będzie odpowiednik:
http://download.p4c.philips.com/l4bt/3/323223/son_h_323223_ffs_pol.pdf

Ale te 350 W mi nie pasuje.

Tak czy siak WLS oznacza wysokoprężna lampa sodowa (z angielskiego HPS), moce są jakieś ***nięte:) ale na flow powinno być ok.

Jakby nie mieli karty albo kręcili nosem to proś o doradców technicznych, przez philipsa się ciężko przebić wiec się pewnie nadzwonisz...

Powodzenia mam nadzieję iż trochę pomogłem<wodna>

S

sub

Guest
Fryc_87 napisał:
czy ta Lampa nada sie do hodowli w boxie??

Uprawy. To jest zamiennik lamp rtęciowych - pracuje w ich oprawach - bez zewnętrznego zapłonnika - jedynie statecznik. Nie warto - mało trwale : zdecydowanie mniej wydajne niż zwykła sodówka.

tu: --> http://lighting.pl/index.php?s_id=10&akcja=artykul&a_id=9&typ=5

Oprócz nich, od wielu lat, powszechnie produkowane są wysokoprężne lampy sodowe, zamienniki rtęciówek, zwane także lampami z mieszaniną Penninga. Zadaniem tego typu lamp sodowych jest praca w oprawach od rtęciówek bez konieczności dokonywania jakichkolwiek zmian w oprawie. Oznacza to konieczność właściwej współpracy z odbłyśnikiem oprawy rtęciówkowej, a przede wszystkim z obwodem elektrycznym zawierającym statecznik indukcyjny lampy rtęciowej i pozbawionym zapłonnika elektronicznego. Lampy tego typu różnią się od lamp standardowych m.in. tym, że jako gazu zapłonowego w jarzniku użyto mieszaniny neon – argon, tzw. mieszaniny Penninga. Dzięki jej zastosowaniu napięcie zapłonu wyładowania zostaje znacznie obniżone do wartości około 250V, nieco ponad napięcie zasilania. Dalsze obniżenie napięcia zapłonu poniżej napięcia sieci następuje dzięki umieszczeniu wzdłuż ścianki jarznika specjalnej pomocy zapłonowej w formie drutu, zbliżającej potencjały obu elektrod. Po nagrzaniu jarznika drut ten jest odchylany od jego powierzchni za pomocą bimetalowej tasiemki montażowej. Zastosowanie mieszaniny Penninga obniża niestety skuteczność świetlną lamp do poziomu 75–120 lm/W w zależności od mocy lampy. Konieczność dostosowania lamp sodowych do pracy ze statecznikami lamp rtęciowych powoduje, że sodowe zamienniki rtęciówek produkowane są w nieco dziwnym typoszeregu mocy 110, 210 i 350 (lub 330, 340) Watt.

Nawet jak masz oprawę od lampy rtęciowej nie warto.

Najtańsza wysokoprężna sodowa będzie lepsza.

Z kodem HASZYSZ dostajesz 20% zniżki w sklepie Growbox.pl na wszystko!

nasiona marihuany

Polecana klinika konopna GreenDoctor.pl

Polecany sklep z growkitami grzybów

Góra Dół