• Chcesz pomóc w rozwijaniu forum i naszej pasji? Zamieść link do Forum.Haszysz.com na swojej stronie, blogu, powiadom znajomych na forach lub w komentarzach

nasiona marihuany

Lampka biurkowa, odległość i żarówka

Wyszukiwarka Forumowa:
G

Gość

Guest
Sieema :D

Tak więc mam do was pytanie, (jestem początkujący) mam lampke biurkową ale dałem tam żarówkę philips 20V energooszczędna, rośnie mi " quick one af" ma już... hmm no ze 3 dni, ma już 2 listki z 1 cm długości :D Ostatnio nie ma słońca więc postanowiłem jej pomóc lampką, powiedzcie czy ta lampka pomoże jej wgl. ( da jej tego światła ). Już ogólnie od dzisiaj się poprawia pogoda ale czasami chciałbym odpalić lampkę, stoi na parapecie i zrobiłem wokół też takie ścianki i obkleiłem folią aluminiową ( Pewnie to nic nawet nie da XD). Więc jak nie ma pogody to mam zamiar odpalać taką lampkę ale nie wiem jaka ma być odległość od roślinki ( jeżeli jest to na forum to przepraszam ). Ostatnio trochę ją naświetlałem ( tak po prostu myślałem, że jej to choć trochę pomoże ) z zarowka philips 14v. Czekam na wasze wypowiedzi :D

BaxBany

Well-known member
Buchów
0
nie ma sensu go tak naświetlać bo badyla z tej roślinki zrobisz. Jak chcesz to sklep boxa i oblicz jakie oświetlenie będzie potrzebne, albo na out wywal - mniej zachodu.

G

Gość

Guest
po h*j odpowiadasz takiemu blaznowy wogole wystarczyloby zeby wbil w "Szukaj" kilka słow i zaraz bys wszystko wiedzial, sam sie idioto naswietlaj lampka biurkową i oklej folią aluminiową pozdro

G

Gość

Guest
Na out nie ma nawet o czym gadać. Kolega wyhodował ładną roślinkę w 3 miechy nie ta odmiana ale na oknie mu stała... A ta moja odmiana niby rośnie nie ważne ile czasu była naświetlana. Czyli nic z tego nie będzie? Pomyślałem, że po prostu jej pomogę naświetlając "dobrą " żarowką.

---------- Aktualizacja posta 11:51 ---------- Czas poprzedniego posta 11:47 ----------

Sorrka nie mogę edytować postów... Czyli nie ma sensu naświetlać ją tą żarówką, miałem zamiar tak tylko przez np. tydzień, żeby pomóc jej bo jest mała a nie ma słońca, ale teraz będzie ładna pogoda to... :D:D:D:D

R

Richelie

Guest
Jak nie masz wyjścia to nie masz. Daj 24h pod lampki, jak możesz to pod 2-3 CFLki po 1400-1500 lumenów i będzie ok.

-
r.

G

Gość

Guest
Hmmm... Dzięki za rady, ale nie mam możliwości paru lampek, na dodatek 24/7h odpada bo nie ma mnie w domu wcale tylko z rana podlać przychodzę. Boje się, że jakieś spięcie będzie albo coś :p No nic, jak nie będzie pogody to odpalę tą lampkę 20v na cały dzień... To moja pierwsza uprawa, jak jeszcze będę coś uprawiać to już zrobię coś konkretnego. Ehh jestem debilem bo nic nie ogarniam z tymi lampkami... Dobra nie będę się użalać nad sobą. Dzięki za pomoc. :) Fajne forum, szybka odpowiedź.

MacGreen

Well-known member
Buchów
0
Pamiętam te czasy jak w młodości trzymało się takiego badyla na parapecie a w nocy naświetlało lampką biurkową haha :sunny: Tak jak UP`ki wyrzuć go na out bo nawet na parapecie będzie badyl hehe :sunny: Chyba, że masz balkon, to na balkon :D

Z kodem HASZYSZ dostajesz 20% zniżki w sklepie Growbox.pl na wszystko!

nasiona marihuany

Polecana klinika konopna GreenDoctor.pl

Polecany sklep z growkitami grzybów

Góra Dół