akcesoria do uprawy roślin
nasiona marihuany

Lampy boczne w growboxie

Wyszukiwarka Forumowa:

Bardock91PL

New member
Buchów
0
Hej, jestem nowy na forum Witam wszystkich.
Kupiłem gotowy set growboxa 70x70x160 z lampą LED 100W z diodami samsunga. Dużo czytałem o tym i owym, że to może być za mało. Więc pod wpływem chwili dokupiłem razem z setem 4x panel boczny 4x8W = 32W do zamontowania na słupkach (gdzieś w połowie boxa, podobne diody). Nie zdecydowałem się po prostu na mocniejszą lampę bo nie miałem kasy, a całe zamówienie mogłem wziąć na raty.

I teraz zastanawiam się czy ma to wgl sens czy dać sobie spokój z tymi bocznymi panelami, dodam że sadzę 1 większą roślinę w donicy 20l, więc ma ona sporo miejsca. Panele boczne bym odpalił pewnie pod koniec wega/początek flow żeby roślina "nie zgłupiała".

Teraz po dłuższym czasie od zakupu zastanawiam się czy te 32W po bokach zrobią jakąś zauważalną różnicę, czy lepiej sobie darować to Montowanie itd. i w przyszłości kupić po prostu 150W?

Dziękuję za porady i pozdrawiam (Kiełek powoli zaczyna się przebijać z ziemii)

punisher_

Well-known member
Buchów
710
Mam takiego samego boxa, i 150W zamieniłem na 250W bo po rogach mi słabo świeciło. Mam także te same boczne panele 4x8 W. Przy lampie 150W używałem tych paneli jako undercanopy i dawało radę. W moich fotorelacjach znajdziesz, jak to wyglądało. 100W+32W na tę powierzchnię, z mojego doświadczenia, to za mało.

Chociaż jak jeden nieduży krzak, który nie pokryje całości boxa, to może być ok.

neurofan

Well-known grower
Weteran
Buchów
5,483
Odznaki
4
Na jednego krzaka starczy, zrób jak piszesz na koniec indukcji odpal te paski, będzie dobrze. Jak to tylko dla siebie to nie ma już sensu zmieniać na więcej wat

Z kodem HASZYSZ dostajesz 20% zniżki w sprawdzonym sklepie Growbox.pl na wszystko! akcesoria do uprawy roślin

Sklep z nasionami marihuany

Sklep z growkitami grzybów Z kodem HASZYSZ dostajesz 10% zniżki

Góra Dół