nasiona marihuany

Lampy!!!

Wyszukiwarka Forumowa:
M

MILKA

Guest
Mam sprawe wiecie może kto sprzedaje lampy HPS 70W bo taka chce zakupić!!! jak by co to prosze pisac albo kto chce sprzedać z tego forum!!!!

L

lechowiec

Guest
po co kupywac?? lampy HPS masz wszedzie :D

wystarczy spojzec w gore :lol:

koyot

Well-known member
Weteran
Buchów
1
no wlasnie, my(podatnicy) placimy za dobra publiczne i kazdy moze sobie zawsze wziac do domu taka jedna lampe :D tylko trzeba miec rekawice elektryczne i znajomego na obczajce :lol:

Dusiek

Well-known member
Buchów
1
ale jak zaj***ć lampe z ulicy skąd mam wyciągnąć ten kondensator statecznik i to wszystko tam potrzebne?nie znam się na budowie lamp na ulicy i nie wiem jak to zaj***ć :?: :alien:

Laska

Well-known member
Weteran
Buchów
1
Zarzuć fote upatrzonej lampy, powiem ci, czego mozesz się spodziewać. :p

Dusiek

Well-known member
Buchów
1
ok pójde dzisiaj jej zrobić fotkę :)

[ Dodano: 2006-01-18, 17:01 ]

orzi, to jest moja upatrzona lampa :twisted: co o niej sądzisz :wink: :?:

Dusiek

Well-known member
Buchów
1
orzi, już się niepokoimy hahah :lol: :alien:

bialy_mis

Well-known member
Weteran
Buchów
11
Ja mam pomysl... wziasc siekiere i u***ac ten drag ktorym lampa jest przymocowana. Cala reszte w plecak i uciec. A w domu na spokojnie ja rozlozyc.

Dusiek

Well-known member
Buchów
1
hm co samego zabiegu za***ania lampy to mam już plan 8) ten drągal trzymie sie na 4 śrubach.. moge wpasc w nocy i je sobie odkręcić a kabel upie****e nożycami w rękawicach elektrycznych..tylko czy to nie zaszkodzi lampie :?: :alien: :arrow: i jak go juz za***ie to nie wiem co dalej dlatego sie niepokoje :mrgreen:

Laska

Well-known member
Weteran
Buchów
1
hehe bezlipowo - wejde do chaty na kompa, to ci pokaze na fotce gdzie co masz i w jakiej kolejności masz wszystko robić :)

[ Dodano: 2006-01-20, 23:28 ]
Będą ci potrzebne gumowe rękawice, ostre cążki z izolowanymi rączkami, najlepiej nożyce do drutu. Srubokręt krzyżakowy średniej wielkośći, i duży płaski(może będzie trzeba coś podważać). Kawałek ręcznika albo szmaty.
Przydaje się czasem komplet kluczy nasadowych. Wielu lamp nie udało mi się teges, ponieważ myślałem, że są na śruby, a tu wałek. Wracałem z pustymi rękoma.
Plecak

Najpierw musisz zdjąć osłonę od osprzętu. W tym celu pociągnij klape na boki,, żeby zeszła z bolców (1)

Następnie odchyl pokrywę (2)

Powinieneś ujrzeć takie cos.
1 - statecznik, 2- kondensator, 3 - zapłonnik.
Powinieneś na początku uciąć główny kabel (czerwony). Jeżeli nie będzie to mozliwe, postaraj się zacząć od tych przy kondensatorze. a potem tnij w dowolnej kolejności.
Nie zabieraj się nigdy najpierw za pomaranczowy kabel od zapłonnika do lampy, ponieważ płynie w nim napięcie ok 4 - 4,5 tys. woltów :)
Fioletowe kropki to śrubki, na których będzie przymocowany osprzęt.
Kondensator jest na zatrzaski, można go wyrwać po prostu.
Niebieski kabel to "zero", a zielony "faza"

Żeby dobrac się do żarówy musisz odkręcic wszystkie śrubki zaznaczone na zielono.
Powinna juz troche ostygnąć, ale mimo wszystko odkręcaj ja przez jakiś materiał i nie kładź jej na śniegu ! !.

Teraz w zasadzie mogłbys sie spakować i wracac z łupem, ale jeżeli masz czas i jest bezprzypałowo, możesz odkręcić odbłyśnik (żółte kółka) i oprawkę.
Sruby do oprawki znajduja sie w środku, na dnie. Utnij 2 kable odchodzące od niej i ciesz sie kompletna HPS :p :p :p

P.S.
Za moim pierwszym razem tak mnie ***ło ze łooohooo :lol: :lol:

M

MILKA

Guest
Widze że wszystko ładnie zaplanowałeś twój plan jest anbitny!!!

MaoVi

Well-known member
Buchów
0
ziom trzeba sobie jakos radzic, jak sie nie ma pieniedzy, to sie kradnie albo zalatwia, nie widze w tym nic dziwnego!! a pozatym to po czesci ta lampa jest moja bo "place podatki" 8)

sleja

Well-known member
Weteran
Buchów
0
Jak kogoś nie stać na lampę, to niech nie uprawia. ku**a, lampy z ulicy kraść....

Dusiek

Well-known member
Buchów
1
sleja napisał:
Jak kogoś nie stać na lampę, to niech nie uprawia. ku**a, lampy z ulicy kraść....
wcześniej mieszkałem w tym bloku więc po części jest moja :twisted: orzi, dzięki za celująco informujący opis jakbym wiedział jak dać pomógł to bym to zrobił :twisted: jak sobie z tym już poradze to dam znać :alien:

Z kodem HASZYSZ dostajesz 20% zniżki w sklepie Growbox.pl na wszystko!

nasiona marihuany

Polecana klinika konopna GreenDoctor.pl

Góra Dół