LED 2X Luckygrow modular660 660W Shackzilla, Og kush, Shiva Skunk, Super Skunk Kush

Wyszukiwarka Forumowa:

bud_devil

Member
Buchów
0
Cześć wszystkim !

Zdecydowałem się na swoja pierwsza fotorelacje, Odkąd pamietam forum bardzo mi pomogło wiec i ja dorzuce swoje 5 groszy :)

Na tego growa lecą:
-Shackzilla od Sanniego
-Og kush od Dinafem
-Super Skunk Kush od garden of green
-Shiva Skunk od Sensi seeds

W sumie 20 sztuk (o ile wszystkie wyjdą)

Sprzęt:
2X Luckygrow modular 660 (z modułami na kwitnienie)
2X Luckygrow modular 110 (z modułami na wzrost oraz kwitnienie)
Nawilżacz - żaba :)
Namiot 240x120 - na bloom
Namiot 100x100 - na vega
Doniczki mix 9 i 11 litrów
stacja pogody
2X wiatrak mieszajacy
Filtr odwróconej osmozy

Nawozy od Biobizza:
-Bioheaven
-Root juice
-Bio grow
-Bio bloom
-Top max
-ALg-a-mic
-Activera
-Mikoryza od bioponu

Ziemia lightmix od biobizz'a

Na vega odpalam 2X Luckygrow 110 z modułami na wzrost w namiocie 1x1m
Dam kolejnego upa jak coś sie zacznie dziac :)

Wszystkie komentarze mile widziane !

No to lecimy !

thumb_3.jpg
thumb_2.jpg
thumb_1.jpg

normal_4.jpg

duzytop

Well-known member
Buchów
2
Cześć. Widzę że kolega ma niezły sprzęt. Pogratulować! Szkoda że zdjęć nie można powiększyć :( Sporo roślin w boxie planujesz LST albo HST ? Tłoczno będzie. Ledy też nie tanie ciekaw jestem jak będą działać. Planujesz jakiś filtr węglowy? nie wspomniałeś o tym. Z niecierpliwością czekam na kolejny update. Pozdrawiam i powodzenia!!!!

D

DarkMessiah

Guest
lubie takie projekty. zasiadam na widowni i powodzenia :)

bud_devil

Member
Buchów
0
Odp dla "duzytop"
Boks w którym są teraz faktycznie byłby malutki jako docelowy box :)
Dziewczyny na okres kwitnienia wjeżdżają do growbox'a 240x120, nie planuje zadnego treningu w 240x120 powinny
mieć wystarczajaco dużo miejsca na swobodny rozwój.

W kwestii wentylacji mam wentylator kanałowy do 520m^3/h do tego Filtr węglowy
Prima klima Eco Line 150mm 475 - 620m3/H który chodzi cały czas.
Przy intensywny flo odpalam jeszcze dodatkowo jeden zestaw wentylator 187m^3/h z
"Prima Klima Eco Line 160 - 240m3/H" żeby dodatkowo zneutralizowac zapaszek.

---------- Post Zaktualizowany 13:40 ---------- Data pierwszego postu 13:31 ----------

Dzisiaj dzień 10-15(+/- nie wszystkie wyszły w równym czasie) odkad roœlinki wyszły jak barazie wszytskie mają się dobrze :)

normal_IMAG0146.jpg

Kolejny upik już wkrótce

bud_devil

Member
Buchów
0
Dzień 17

Dziewczyny świerzo po prysznicu :)
Jak widać już rozkrzaczone, planuje dać im jeszcze z 10 dni i przełaczyć je na bloom.
Co myślicie, nie za wcześnie ?
normal_IMAG0157.jpg

normal_IMAG0159.jpg

Honza

Well-known member
Weteran
Buchów
5,262
Odznaki
2
4 tygodnie wega powinny wystarczyc - 7-10 dni moze zajac przejscie na kwitnienie, powinny porosnac spore krzuny - no ale na flo masz sporo miejsca to pomiescisz ;)

Ogolnie bardzo fajny grow - zarowno pestki jak i namioty. Ciekaw jestem og od dinafemu, lada dzien rowniez wsadzam te pestki do ziemi. Ile ich masz? Rosna male , geste, krepe i rozkrzaczone? Wrzuc prosze w wolnej chwili jakies fotki pojedynczych roslin ;)

R

ruski wentylator

Guest
jak ci się to wszystko rozrośnie uważaj na pleśń, szczególnie w miejscu styku krzakow ze sciankami bocznymi pionowymi namiotu...

kup biobizza oprysk na gzyba i plesn - leafcoat, kup więcej niż 1litr, i pryskaj tak średnio porządnie raz na tydzień ,

ja polecam i stosuje i jakos jest super, polecam

bud_devil

Member
Buchów
0
Dzisiaj tylko szybki up'ik,

Dziewczyny przetransportowałem do większego boksa i odpaliłem oswietlenie na kwitnienie.
Ogolnie zostawiłem dziewczyny na jakiś czas pod opieką niedoświadczonej osoby i niesty powychodziły braki...
żółte liscie od dołu, wydaje mi się że to przez używanie filtra odwróconej osmozy, co myślicie ?

w tym tygodniu wrzuce extra zdjecia, na których będzie wiecej widać (to dzisiejsze tylko tak na szybko).

normal_1~0.jpg

Midnight Flower

Well-known member
Buchów
0
Jak uzywasz wodY RO to dodawaj cal maga :) nic nie widac na rozowo hehe :p ale jak lal ten ktos sama wode to napewno glodne sa :) dobrze te ledy ci sie sprawuja? Chyba nie 1 uprawa na nich? Pozdro

duzytop

Well-known member
Buchów
2
jak ci się to wszystko rozrośnie uważaj na pleśń, szczególnie w miejscu styku krzakow ze sciankami bocznymi pionowymi namiotu...

kup biobizza oprysk na gzyba i plesn - leafcoat, kup więcej niż 1litr, i pryskaj tak średnio porządnie raz na tydzień ,

ja polecam i stosuje i jakos jest super, polecam

ja leaf coata nie polecam bo zawiera duzo azotu i jak spryskasz to roślina od razu ciemno zielona się robi i zawija. No chyba ze za dużo pryskałem.

---------- Post Zaktualizowany 17:38 ---------- Data pierwszego postu 17:30 ----------

Z tego co czytałem przy ledach wymagane jest troche więcej cal-mag. Z drugiej strony po ilu dniach przełączenia zaczęły żółknąć ?

bud_devil

Member
Buchów
0
odp do Midnight Flower
Podlanie cal magiem oraz oprysk z boom boom spray to były pierwsze rzeczy które zrobiłem, aktualnie sytuacja dała się
opanować jednak pewnie będzie odczuwalna w końcowym zbiorze...
Troche załuje że nie używałem fish mixa, jak ostatnim razem go używałem z wodą RO nie miałem tego problemu.

Już troche oświetlenia przerobiłem :D
Na samym początku dawno dawno temu miałem LED'a chinczyka (ogólnie tragedia) którego potem zmieniłem na 2X HPS 600W. HPS'y były spoko
ale nie dość ze rachunek za prąd to jeszcze ta przej***na temperatura.

Swoje LEDy mam od około 6 miesięcy i sczerze powiem że nie zamienił bym na nic innego zazwyczaj jak wszystko
idzie po mojej myśli to mam zbiór około 0,9g/W - 1,2g/W.

odp do duzytop
Trudno powiedzieæ dokładnie ile dni ale nie mniej niż 3 a nie więcej niż 7, jesli chodzi o nawożenie to już podałem 1/4 dawki
top-max'a, alg-a-mic'a i bio-bloom'a
normal_IMAG0162.jpg

normal_IMAG0163.jpg

normal_IMAG0164.jpg

normal_IMAG0165.jpg

Z kodem HASZYSZ dostajesz 20% zniżki w sklepie Growbox.pl na wszystko!

Góra Dół