nasiona marihuany

[LED COB 3200k FULLSPECTRUM 160W MAX 12-230V] [0,26] RQS x 6 odmian medycznych [fem]

Wyszukiwarka Forumowa:

mniamniam

Well-known member
Buchów
0
Dzień Dobry wszystkim.

Tematem Fotorelacja będzie 6 Odmian i 6 roślin medycznych, wykiełkowane po 2 dla pewności.
Reszta krzaczków zostanie przeznaczona na nasionka jako osobna fotorelacja.

ŚWIATŁO
WEG
10X10W COB LED 1200lm EPISTA R9.8V - 10.5V 3200K - 3500K + ZASILACZ PC 350W
+ STEP DOWN

FLO
2x COB 50W +2x 30W COB FULLSPECTRUM + POTENCJOMETR Własnej roboty
Tanie COB 230V Fullspectrum oraz 10W COB umieszczone na : Radiator + Wiatrak do chłodzenia procesora PC (używane)
Dodatkową zaletą jest to ze ciepłe ( nie gorace) powietrze z radiatorów leci prosto na dojżałe kwiatostany co skutecznie ogranicza pojawianie się pleśni.

Box : 0.26m2 34x64x93 plus minuys ( Przerobiona szafka narzedziowa PCV)
oklejona mylar D600

Wentylacja :
Wlot - wylot Rury PCV (potocznie kolanko)
IN - pasywne
OUT - Komputerowy AAB "SILENT JET" 12
mieszający - "AAB" 23 lub inny PC
Zasilacz 12V z regulacją 3 - 12 V (właczony 24/7)

Fotoperiod :
VEG 20/4 18/6
FLO 12/12

Ziemia :
BD i tania Ziemia z ogrodniczego do sadzonek + PERLIT 50/50 %
Doniczki : 6 x 3,2L wywiercone dziury dla lepszego dostępu tlenu jak i odparowywania wody

Pożywienie : CANNA BIO - VEGA, FLORES, RHIZOTONIC, BOOST, PH -, HESI - POWERZYME, SUPER - VIT , ASAHI SL, APTUS REGULATOR, MIKORYZA,

PH METR

Trening
HST, LST etc.

Poprzednia edycja została przerwana i wile osób czólo nie dosyt lub nie rozumiało do konca przekazu fotorelacji. Postanowiłem poprawić całość oraz opis dla lepszego zrozumienia.

03.09 Pestki wyladowały w wodzie.
0.5.09 Kiełkowanie w kubkach 0,5L zamkniete w plastikowym pudełku (otwierany 2-3 razy dziennie dla wymiany powietrza ) Od czasu do czasu podgrzałem pojemnik używając "FARELKI" dmuchawy z ciepłym powietrzem, oczywiscie ustawiona w rozsądnej odległości. Boksie 23 - 28 C
06.09 - 09.09 Roślinki pojawiły sie na powieszni, jest miedzy nimi róznica 1-3 dni wiec przyjnme date ostaniej roślnki która wyszła na powierzchnie.

Podlewane wodą od góry i nawadniane od spodu z dodatkiem Rhizotonic Bio Ph 6
Lekko przesadziłem z nawodnieniem ale nie jest zle.
Nastepnie jak ziemia przeschła, podlewałem co dziennie sprawdzając wage kubeczka oraz wizualizacyjnie wigotnośc ziemi od góry, jeśli była wyschnięta. (czasem palcem)
Nie chciałem aby młode za bardzo się wyciagały wiec testowałem, niestety nadgorliwośc temperatura oraz moc zarówek "ugotowała" malutkie roslinki.
50W - 70W na wysokość 50 -60 cm (od dna kubka) jest dobrze jesli chodzi o mój zestaw.
(widac na zdjeciach)
Kubeczki są przeźroczyste dla lepszego wglądu na korzenie, dziurkowane od spodu i boku. Oczywiscie bedą przesadzone do 3L doniczek. Dla osób niedoświadczonych jest to idealna metoda wysiewu.

OD 5 dnia podlewałem powoli tylko od góry w małych ilosciach.
W boksie na podwyszeniu nie mogłem złapac idealnego poziiomu tacki na ktorej stały kubki a co za tym idzie kubki po prawej stronie dostawały wiecej wody niż te po lewej.

18.09. Podlane odstaną wodą z dodatkiem Rhizotonic 4 ml/1L + Powerzyme 2ml/1L
PH 6,1
Większość roślin wypełniła kubek korzeniami, niestety niekture sie ociągają a nie chciałem przesadzać ich na raty wiec czekam. Będę stosował mikoryzę przy przesadzaniu wiec im wiecej korzeni pokrytych tym lepiej, tym razem posypie prosto na korzenie nie do dołka .

21.09. PRZESADZENIE DO DOCELOWYCH DONICZEK
Przed przesadzeniem Oprysk z asahi SL 2 krople + rhizotonic 4ml/1L wody
podlanie wodą + Rhizotonic 100% dawki na 1L wody Ph 5,8 - 6,1 ok. 300 ml na roślinke.
Dodałem podstawki (pudełeczka sniadaniowe na kanapki)

Każda roślina różni się genami co skutkuje inną strukturą krzewu, plan - 4 grube i nie wysokie gałęzie. Przycinanie zgniatanie itp będą brane pod uwagę, ogólnie wszystko co trzeba by wykonać plan.
Zrezygnowałem z nawilżacza, ( był początkowo pare dni ) upałow raczej nie bedzie a to co odparuje z ziemi uważam wystarczające patrząc na rozmiar boxa i ilość roślin. Jeśień = deszcze, wilgotnośc wzrasta. Oprysk samą wodą oraz z dodatkami.

Fotoperiod na poczatku 20/4 dla lepszego odparowania wody jak i wzrostu. (testuję)
14.09 18/6

Aktualny pobór pradu to 80W z czego 60W Ledy, resztę energii pobiera chłodzenie raz sam zasilacz. Wentylacja i mieszajacy 24/7 3.3 W.

Początki bywają cieżkie wiec perfekcyjnie nie idzie... ale idzie.

Miłego ogladania i dziekuje.

Ostatnia edycja:
M

mlodygru

Guest
Zasłoń te kubki czymś. Korzenie nie lubią światła. Poza tym przyciągały Ci się te roślinki. Nie za mało miejsca na 6 krzaków??

Jacula

Well-known member
Buchów
25
Też bym kubki zasłonił np. taśmą czy coś. Kiedy będziesz je przesadzał i ile planujesz robić wega?

mniamniam

Well-known member
Buchów
0
Zasłoń te kubki czymś. Korzenie nie lubią światła. Poza tym przyciągały Ci się te roślinki. Nie za mało miejsca na 6 krzaków??
Też bym kubki zasłonił np. taśmą czy coś. Kiedy będziesz je przesadzał i ile planujesz robić wega?

Spokojnie na chwile obecna nie przeszkadza im to az tak, lada moment zostana przesadzone wiec bedzie ok
pozdrawiam

chce aby orzenie wypełniły kubek, lepiej trzymaja ziemie przy przesadzaniu,
weg raczej 3 tyg max

Ostatnia edycja:
M

mlodygru

Guest
No jasna sprawa że lepiej jest jak porządnie korzenie wypełnią doniczke i to akurat się chwali;) jak widzę jak niektórzy po tygodniu przesadzaja to zastanawiam się czycwiedza w ogóle po co sadzi się najpierw w małej a później w dużej doniczce;)

Honza

Well-known member
Weteran
Buchów
5,268
Odznaki
2
Zgodze sie co do zasady przesadzania jak korzenie wypelnia doniczke, ale po 7 dniach mozna juz zapelnic pierwszy pojemnik. Ja sadzac w 0.2l przesadzam w 7-10 dniu, nie pozniej. Po zdjeciach sadze, ze juz moglyby isc w docelowe, najpozniej przesadzilbym w ciagu 2 dni, bo juz korzenie wypelnily kubeczki.

M

mlodygru

Guest
No może źle to napisałem. Chodzi mi, że niektórzy mają miniaturki ale że minął tydzień to przesadzaja... pewnie, że po 7 dniach można to zrobić ale tydzień nie jest wyznacznikiem

mniamniam

Well-known member
Buchów
0
Zgadza się Panowie, dlatego z góry wyszedłem z założenia ze zawsze któraś może wolniej rosnąc i nie chce mi sie przesadzac na raty po 1-2 troche lenistwo-wygoda, no i jak widac jest miedzy nimi roznica, a po przesadzeniu moge powegować te 3 dni dłużej lub nawet tydz. ale wiem ze korzeń jest jaki ma byc :):jocolor:

mniamniam

Well-known member
Buchów
0
Problemy techniczne zażegnane
Dyzma
dzieki

Ostatnia edycja:

Dyzma

odwyk...
Weteran
Buchów
4,328
Odznaki
2
No to działaj dalej kolego-odwieszona.

Ostatnia edycja:

mniamniam

Well-known member
Buchów
0
Update

25.09. Ciecie 4 way. Oprysk asahi sl + rhizo + sol gorzka 1:30 h przed i zaraz po.
Wciąż podlewane odstaną wodą + super vit + rhizo 4m/1L + PowerZyme 2m/1L PH 5,7-6,0

26.09. Podlanie. Odstana woda + rhizo 4ml/1L + POWERZYME 2ml/1l + Sól Gorzka 0,2% PH 5,8 - 6,0
27.09. Przycinanie odrostów. Oprysk ASAHI SL 60% dawki + sól gorzka 0,2%.
28.09. Podlanie odstaną wodą 0,5 L na łeb Bio Vega 4m/1L + Rhizot. 4m/1L + POWERZYME 2mL/1L + Super Vit 1kropl*/5L PH ok 6
21 dzień życia/weg.
Przełaczyłem swiatło na 12/12 i zaczynam liczyć jako 1 dzien indukcji.

Pain Killer wytworzył 2 głowną łodyge i tak się zastnawiam nad fox tail
Ogólnie rosną zdrowo lub po prostu lubią jak sie na nie gapie ;) Zawsze moge Cal Mag dac.
Ostatnie zdjecia przedstawiaja faze ciemną ( w dzien ) bez lampy i z lampą.

Zdjęcie bez filtra ale i tak nie oddaje prawdziwego efektu

Zdjecie podczas Fazy ciemniej (za dnia) z lampa i bez

I kilka z innej perspektywy

Pozdrawiam :)

bisek

Well-known member
Weteran
Buchów
104
Odznaki
1
o wrócił ProfesorG czy jak Ci tam było <lol>

mniamniam

Well-known member
Buchów
0
Update ver. 3.0

W miedzyczasie Podlałem raz? niektóre szybciej schły inne mniej Wymieniłem mieszający na zielony WENTYLATOR Akyga Zephyr(do podgladania), i zmieniłem układ żrówek, moc pozostala praktycznie ta sam jak i pobór pradu.

06.10. Oprysk : Aptus Regulator, Super Vit, Bio Boost, GHE Micro, GHE Bloom ostatnie dwa to połowa dawki lucas, 3 pierwsze po 100%

Białych włosków jeszcze nie ma ale widać preflowery
Nie fotek z paru dni wstecz ale to juz każdy sobie wyobrazi lub sprawdzi ;)

Zmiana Wiatraczka i układu lampek

https://www.forum.haszysz.com/solarr/displayimage.php?pos=-926996

Na dnia napewno podleje BIO VEGA BIO FLORES BIO BOOST i inne super pyszne dodatki, co by nic im nie brakło.
:bongo4::silent::queen:

---------- Post Zaktualizowany 21:47 ---------- Data pierwszego postu 21:13 ----------

o wrócił ProfesorG czy jak Ci tam było <lol>

Pozdro

mniamniam

Well-known member
Buchów
0
Status raport. Head Shot Hydro Succes

Witam ponownie,

Dzisiaj postanowiłem zajrzeć do pojemniczka po lodach gdzie byly wszystkie glowki (topy)
ku memu zaskoczeniu ujrzałem nawet ładnie rozwinięte korzonki,
łodygi jak widac cały czas moczyly sie w wodzie o ph 5,7-5,9 bez dodatkow
swiatło 12/12

:iconev::albino::szczena:

Z kodem HASZYSZ dostajesz 20% zniżki w sklepie Growbox.pl na wszystko!

nasiona marihuany

Polecana klinika konopna GreenDoctor.pl

Polecany sklep z growkitami grzybów

Góra Dół