LED COB CLU04H "pytanko"

Wyszukiwarka Forumowa:

Lebowsky

Well-known member
Buchów
0
witam mam zamiar zbudowac kolejny panel tym razem 2 razy COB CLU04 teraz pytanie ktore wybrac PRB chyba jak sie nie myle sa do roslin :) a te PW do doswietlenia pomieszczenia tak? to sa te 81W teraz drugie pytanko jaki zasilacz mysle ze taki byl by ok ale moze sie myle moze ktos zaproponuje cos lepszego Model HLG-120H-42 Wyjście 42V, 0~2.9A Tolerancja +/-1% Zakłócenia 200mV Wydajność 93% Długość przewodów 300mm Wymiary 212.2x68x38.8mm a i jeszcze czy pod holder sie daje jakis klej czy paste? dzieki za odpowiedz pozdro600 Mr.Lebowsky

Lebowsky

Well-known member
Buchów
0
Pomoze ktos z tym zasilaczem COBy zamowione beda takie CITIZEN CLU04H-40/85-PRB-01 80W dwie chce zeby mialy 100w najlepszy by120W i byl z regulacja od 1080 do 2400mA tak jak maja ledy no ale wiadomo wszystkiego miec nie mozna:) pozdro600:)

Shay

Member
Buchów
0
A nie myślałeś może o ELG-200-C2100A? Z tego co pisał w jednym temacie Zmiana_Na_Lepsze wersje A mają wbudowany potencjometr 50%-100%, w specyfikacji nawet jest podane: 1050...2100mA. Wiem, że jest z ogromnym zapasem, ale z ELG-150-C2100A na max prądzie byś przekroczył prawdopodobnie zakres napięcia wyjściowego przy dwóch takich diodach, tak samo moc [ 37.5V*2 = 75, max dla zasilacza według specyfikacji to 36...72V DC.
PS: CLU04H-40/85-PRB-01 ma max prąd 2160mA, nie 2400mA i chyba nikt nie kręci diod na max prądzie, bo spada wydajność.

Lebowsky

Well-known member
Buchów
0
Nie Chce krecic ich na maxa tylko chce z nich wyciagnac 100W a zasilacz mocniejszy przyda sie na przyszlosc teraz mam hlg z regulacja amper dobrze dziala u mnie jestvtak ze im wiecej mozliwosci regulacji tym gorzej;) dzieki sprawdze ten zasilacz moze sie zdecyduje narazie zmontowalem prawie caly panel zasilacz bedzie ostatni:)��pozdro600

bisek

Well-known member
Weteran
Buchów
103
Odznaki
1
pewnie temu, że wersja plant rb jest stworzona własnie specjalnie pod uprawe roślin ;)

dnx

the jungle is massive
Buchów
1
Odznaki
1
Ogolnie jestem ciekaw tych clu pod rosliny. Odpalal je ktoś juz czy swiezynka dopiero?

bisek

Well-known member
Weteran
Buchów
103
Odznaki
1
Dzieki! nigdy bym tego nie ogarnol bez twojej pomocy. Czemu te ledy a nie clu05h?

było by prościej jakbyś precyzował swoje pytania ... ja wiem, że polska jazyk trudna jazyk szczególnie jak się na emigracji siedzi i zaczynasz się zastanawiać czy dalej jesteś Polakiem, czy może już angolem :freak2:

tak dnx, odpalał już je ktoś na tym forum.. nawet fotki były.

D

DarkMessiah

Guest
było by prościej jakbyś precyzował swoje pytania ... ja wiem, że polska jazyk trudna jazyk szczególnie jak się na emigracji siedzi i zaczynasz się zastanawiać czy dalej jesteś Polakiem, czy może już angolem :freak2:

Ale ty jesteś elokwentny! Pytanie było do Leboedy. A ty jak byś pomyślał troszkę to byś się zorientował ze nie pytam o innego rodzaju ledy tylko o serie H. Myślenie nie boli.

bisek

Well-known member
Weteran
Buchów
103
Odznaki
1
spokojnie Panie:) bez spiny. Trzeba świrować, żeby nie zwariować ;)

Shay

Member
Buchów
0
Lebovsky to jak chciałbyś 50w na diodę, to celuj w 1,4A, na oko by było 50w z diody. Np ELG-150-C1400A [ ~12 zł różnicy, 50 wat więcej niż model niżej]. Miałbyś duży zapas i regulacje o połowę mocy ~50w-100w

Tak dnx, używa ich willyballs w swojej fotorelacji, ale nie CLU04H-40/85-PRB-01 tylko tych mocniejszych. Coś ucichł ostatnimi czasy, a szkoda bo miałem nadzieję, że coś więcej się na ich temat wypowie. W jego temacie ostatni post był Twój. :p

Ostatnia edycja:

Lebowsky

Well-known member
Buchów
0
a czemu akurat te ledy wybrales?

Bo mam powierzchnie 0.36 i 100W mi styknie a poza tym ciekawy ich jestem... odpowie ktos na moje pytanie o zasilacz :) jak by ktos mogl jeszcze cos:) pozdro600 mr.Lebowsky

---------- Post Zaktualizowany 18:07 ---------- Data pierwszego postu 16:25 ----------

A nie myślałeś może o ELG-200-C2100A? Chyba zdecyduje sie na ten jednak dzieki kolego powiedz mi jeszcze on ma regulacje pod taka czarna gumka tak:)

Shay

Member
Buchów
0
Powiem Ci tak - osobiście nie miałem zasilacza w wersji "A". Przymierzam się od dłuższego czasu do panelu na jakiś COBach (Póki co mam na monochromatycznych cree), przeorałem tu większość tematów i rzeczywiście gdzieś był temat, gdzie typ kupił taki zasilacz i ktoś dopiero go uświadomił, że ten potencjometr jest pod zaślepką. Ale czy to prawda? Według sklepów i opinii tu, to tak. ^^ Wersja A - potencjometr od 50% do 100% wbudowany, wersja B możliwość podłączenia potencjometru. W tym temacie są te informacje: CREE CXB359 czy CITIZEN CLU048 1812C4, w dziale Lampy -> LED pytania początkujących. Patrząc kto się wypowiada w tym temacie, myślę, że to sprawdzone info. ;)

Lebowsky

Well-known member
Buchów
0
W tym moim hlg tak wlasnie jest pod taka czarna gumka jest regulacja wiec ty pewnie tez tak bedzie dzieki

Z kodem HASZYSZ dostajesz 20% zniżki w sklepie Growbox.pl na wszystko!

Góra Dół