akcesoria do uprawy roślin
nasiona marihuany

[LED COB + RED 360W][1,2m2] - 3x Malawi ( Ace Seeds )

Wyszukiwarka Forumowa:

Ziaba

Well-known member
Buchów
261
Cześć :)

Będzie to moja druga relacja na forum ( do pierwszej link na dole ). Poprzednim razem na tej samej powierzchni miałem dwie rośliny i okazało się, że pozostało jeszcze sporo miejsca, tak więc tym razem robię maksymalizację i posadziłem 3x Malawi od Ace Seeds. W tej uprawie również sadzę w 25l donicach, jednak już w donicach Hercules Super-Roots 25l. W zwykłych donicach przy takiej objętości pojawił się już problem z nierównomiernym wysychaniem gleby, stąd decyzja o wersji z dziurkami :)

Nawożenie - poprzednia uprawa dała mi bardzo dużo do myślenia w kontekście nawożenia, wody i równowagi kwasowo-zasadowej gleby. Moim głównym celem w tej uprawie będzie utrzymanie wysokiego metabolizmu w glebie poprzez zadbanie o życie kultur bakterii i grzybów oraz wysokiej przyswajalności makro i mikroelementów. W kwestii specyfików to pozbyłem się regulatora PH i nawozu na kwitnienie od Plagronu, ponieważ bardzo zakwasza glebę i wymaga używania regulatora. Malawi bardzo długo nie zobaczą nieorganicznego nawozu, dopiero w 3 tygodniu kwitnienia dostaną Green Sensation i Sugar Royal, jednak równocześnie zadbam o życie w glebie podając Bactrex od BioTabs.

Odmiana - wkurza mnie u producentów nasion brak stabilności odmian, a Ace Seeds podobno dba o stabilność odmian i oferuje "czystą" Sative więc zobaczymy co z tego wyjdzie. Producent twierdzi, że Malawi kwitną 16 tyg, więc spodziewam się 20 długich tygodni kwitnienia :)

Niżej ogólna specyfikacja uprawy:
#Box - 175cm x 70cm

#Światło - 2x panele DIY - COB Cree CXB3590 CXA2 Studio 5600k + 32x Cree 630nm + 32x Cree 660nm + 32x Cree 610nm + inicjatory fazy ciemnej 730nm

#Podłoże - Plagron Batmix + mikoryza od BioTabs

#Doniczki - 3x Hercules Super-Roots 25l

#Nawozy - Weg: Orgatrex. Flo: Green Sensation, Sugar Royal. Weg/Flo: Bactrex

#Rośliny - 3x Malawi od Ace Seeds

Włożyłem do box'a trzy rośliny doniczkowe i miskę z wodą w celu podniesienia wilgoci, całkiem nieźle działa :)

Sadzonki w doniczkach torfowych i docelowy Hercules, przed docelowymi donicami sadzonki trafią jeszcze do pośrednich 5l doniczek. Tak więc, tym razem przesadzam dwa razy.

Ostatnia edycja:

Żul

Rzeczny
Buchów
23,252
Będziesz ciał w 16 tygodniu czy przy brązowych trichomach?

Ziaba

Well-known member
Buchów
261
Ciężkie pytanie. Nigdy nie miałem Malawi, więc nie wiem jak to do końca pójdzie. Jedną na pewno zetnę w momencie gdy trochomy zaczną być mleczne, kolejne dwie na granicy momentu brązowienia. A który to będzie tydzień to chyba nikt nie wie.

D

DarkMessiah

Guest
Z czysta sativa bywa tak ze może nie dać wcale brązowych trichomow

Ziaba

Well-known member
Buchów
261
Z czysta sativa bywa tak ze może nie dać wcale brązowych trichomow

O kurde, ciekawa sprawa. Czyli przy ścince kierować się rozwojem kwiatów i kolorem słupków?

Nie masz czasem jakiej publicystyki albo literatury o tym?

Żul

Rzeczny
Buchów
23,252
Widziałem filmik na yt, gdzie Malawi miała brąz po 22 tygach xd

#

Obsługa forum
Administrator
Weteran
Rozwiązań
1
Buchów
18,606
Odznaki
1
Ja to miałem, po 12 tyg. była gotowa. W piz*ę mocne zioło, mi nie podeszło, za bardzo na banię wchodzi.

---------- Post Zaktualizowany 19:46 ---------- Data pierwszego postu 19:41 ----------

Honza

Well-known member
Weteran
Buchów
5,415
Odznaki
2
Uwazaj co wstawiasz do namiotu, zeby nie wniesc robactwa czy innego grzyba - chodzi mi o "nawilzacz" w postaci roslin doniczkowych ;)

Z kodem HASZYSZ dostajesz 20% zniżki w sprawdzonym sklepie Growbox.pl na wszystko! akcesoria do uprawy roślin

Sklep z nasionami marihuany

Polecana klinika konopna GreenDoctor.pl

Sklep z growkitami grzybów Z kodem HASZYSZ dostajesz 10% zniżki

Góra Dół