akcesoria do uprawy roślin
nasiona marihuany

Led FullSpectrum

Wyszukiwarka Forumowa:

lubie_k

Member
Buchów
0
Cześć
Mam Boxa 0,16m2 i chcę włożyć do niego oświetlenie LED DIY. Tak się składa, że "odziedziczyłem" 60 diód 1W FullSpectrum oraz 8 x 1W 6500k. Czy takie diody wystarczą do oświetlenia? Czy lepiej zrobić jakąś kombinację tych diód i innych. W razie co dokupie inne albo wogóle tych nie użyję.
Nie chciałbym marnować czasu na robienie czegoś co da słabe światło roślinkom ;)

THE DOCTOR

Well-known member
Weteran
Buchów
0
Siema
Co to za diody full spectrum?? 6500K to swiatło białe zimne z dużą zawartoscią niebieskiego światła potrzebnego przy kiełkowaniu i fazie veg
Na twoją powierzchnie możesz zastosować 18diod Cree lub Osram i osiągnąć naprawde dobre rezultaty -puszczając to na zasilaczach 0.7A bedziesz miał 30wat Jak jesteś zainteresowany to Ci pomogę złożyć coś konkretnego -ja też rozpoczynałem karierę tutaj z pomocą innych użytkowników 5lat temu :) własnie robię mały comeback na forum hehe

lubie_k

Member
Buchów
0
Czesc, te diody full spectrum pochodza z tej zarowki
I mam ich 60 (kazda 1w) plus 8 x 6500k 1w. Ale nie orientuje sie jak sie te full spectrum sprawuja. Ogolnie te pobieraja troszke powyzej 1W wiec moc maja. Moj pomysl byl taki ze chcialem zamontowac 4 diody cree cxb1507 3000k (lacznie jakies 55w i 5000lm) i dodac do nich 8w 6500k oraz 42w tych full spectrum. Lacznie wszystkie powinny dawac okolo 10000lm. Myslisz ze takie rozwiazanie byloby ok?

Ostatnią edycję dokonał moderator:

Z kodem HASZYSZ dostajesz 20% zniżki w sprawdzonym sklepie Growbox.pl na wszystko! akcesoria do uprawy roślin

Sklep z nasionami marihuany

Polecana klinika konopna GreenDoctor.pl

Sklep z growkitami grzybów Z kodem HASZYSZ dostajesz 10% zniżki

Góra Dół