akcesoria do uprawy roślin
nasiona marihuany

LED Phlizon FD6500 1.44m w boxie 2.88m [5x sherbet mint 2x mix bulk full sezon]

Wyszukiwarka Forumowa:

Ledowy

Well-known member
Buchów
566
Odznaki
5

Siemka 👋
Trochę namieszałem w poprzedniej relacji, bo pomyliły mi się rośliny 😅
Za duży kołchoz wyszedł — mazary, dizle w automacie, mietusy i mixy od Bulka w sezonie...
Mazary i te dwa niedorobione dizle jeszcze stoją, ale już dogorywają pod małym LEDem z boku.
Na pierwszy plan poszły teraz:
Sherbet Mint x5 i mix od Bulka x2.

Automaty zakończę w poprzedniej relacji, więc tutaj nie będę o nich wspominał — to inna bajka. Trzeba je po prostu skosić i zamknąć tamten temat.

Mietusy i mixy są już po 3-miesięcznym wegu i kilku toppingach, więc wyrosły z nich konkretne krzaczory 🌿
Żeby nie wyszły przez dach, ujarzmiłem je pod siatką — ugniotłem, powyginałem, niektóre trochę połamałem 😅
Dam im jeszcze tydzień wega, żeby się „oswoiły” z nowym miejscem i pozycją. Czekam też na mały boksik, w którym będzie matka.
Jak przyjdzie, pobiorę klony, ponumeruję wszystko od nowa (mam już dość tego chaosu 😆) i zrobię porządną czystkę pod siatką, bo teraz jest tam masakra.

Led wrocil do ustawienia ~15% mocy
Krzaki dostaja 100%dawki :
Plagron grow, cal mag , enzym , dostały również root.
Wszystkie procz jednego bulkmixa zostały zasypane ziemią od dołu ze ściętych automatów .

Od wczoraj ładnie przebiły się nad siatkę — aktualnie wygląda to tak 👇

13633.jpg

13634.jpg

13637.jpg

13635.jpg

13640.jpg

Ostatnia edycja:

Zielone krainy

Well-known member
Buchów
1,607
Odznaki
4
Widzę, że śpisz przed namiotem, pilnujesz uprawy z kotem ?😄

druh nabuhah

jak moge to pomoge
Weteran
Buchów
12,951
Odznaki
12
Kiedys tez mialem boksa w pokoiku to och**ec mozna przy wentylu 400m3 :D a na moja dzialalo to usypiajaco :D

Ledowy

Well-known member
Buchów
566
Odznaki
5
Kiedys tez mialem boksa w pokoiku to och**ec mozna przy wentylu 400m3 :D a na moja dzialalo to usypiajaco :D
Ja kupiłem te regulowane i fajnie naprawdę cicho chodzą. Poprzednie mialem primaklimy i strasznie głośno
13651.jpg

Tanie w miare byly bo chyba 60€ z przesyłką bylo.
Jeden hałasował na wyższych obrotach , nie chciałem go odsyłać to rozebrałem i jedną łopatkę przyszlifowalem pilniczkiem do paznokci o milimetr i jest git

Ostatnia edycja:

Ledowy

Well-known member
Buchów
566
Odznaki
5
No wreszcie jest i on :)
Mini box na matke 40x40x120cm za 3 dychy os chińczyka :D dzis ponumeruje rośliny i wezme klony . Mixy i Mętusy zostaną przełączone na 12h .
Zaczynam liczyć flo I będę cos tu wrzucał co tydzień:)

13947.jpg

13948.jpg

13949.jpg

Duże panie prezentują sie tak :
13950.jpg

W międzyczasie czasie zrobiłem podsypkę pod duże rośliny z ziemi ze ściętych Mazarów. Wiem że puzno w dniu przełączenia ,ale nie zaszkodzi im

13960.jpg

Do tego mocno przejaśniłem Dół. Żadnego popcornu więcej bo potem szkoda wyj***ć i człowiek iska to gowno dwie godziny...
Za tydzień poprawie
14020.jpg

Ostatnia edycja:

Ledowy

Well-known member
Buchów
566
Odznaki
5
Byly małe perypetie... nabroiłem i nad moim mieszkaniem wisiało widmo najazdu przez bagiety.
Box został rozebrany ,sprzęt wyniesiony do znajomego w ciagu dwuch godzin. Wy***alem do rzeki kilo odpadow starych i terazniejszych na hasz ,rośliny stały przez tydzień przykrywane pościelą w kącie z sekatorem wiszącym nad nimi i bardzo dostały po dupie:/ dobrze ,ze sezony bo podleczę je dwa tygodnie na vegu ,a dziś odbiorę sprzet i wezme sie za odbudowanie . Sytuacja opanowana ,ale czeka mnie duzo roboty . Przezorny zawsze ubezpieczony . Do dzieła :)
14331.jpg

14318.jpg

Ps. Kloniki żyją :p
14332.jpg

Ostatnia edycja:

Ledowy

Well-known member
Buchów
566
Odznaki
5
Siemka. Ostatnio zadko jestem ,ale nic sie nie dzieje... dziewczyny stoją I zostały przeglodzone i przesuszone.
Nadal jadą na odżywkach bloom o stężeniu 100% według tabeli ,a fotoperiod to
12-5,5-1-5,5h .
Ta godzina odpalonej lampy trzymała je na pograniczu bo pojawiło sie wiele prefowerow .
Nie są tak ładnie równiutko ułożone jak przed rozbiurką boxa ,a chcialem miec równy dywanik :(
Nie udało mi sie ich juz tak poukładać . Trudno .
Dziś ściągam tą jedną godzinę i zaczynam liczyć flo.
Nastepne podlanie poleci nawóz bloom.
Postaram sie wrzucać coś co tydzień.
Pozdrawiam
15147.jpg

15148.jpg

15149.jpg

15150.jpg

Ledowy

Well-known member
Buchów
566
Odznaki
5
Siemka, nie zbyt wiele zmian chodz na dziewczynach widac pierwsze kwiatki .
Co dwa dni dostaja 20-30 litrow wody ze 100% dawką flo według tabeli producenta plagron .
Ph pozywki trzymam na około +6.2
Temperatura w boksie spadła do 20°c w nocy i 26°w dzień.
Led ustawiony na ~35% mocy
15609.jpg

15610.jpg

15611.jpg

15612.jpg

15613.jpg

Kloniki nie przyjęły sie wszystkie .
Brakuje mi klonów 2 roślin , ale z tego co mam napewno wybiorę jedną matke,a reszta pujdzie na weg pod dużą lampe .
Na razie tne ile sie da zeby sie rozrastały.
Dzis dostały po raz pierwszy power roots 1ml na 1,5l wody dla wszystkich .zobaczymy co sie stanie🤷‍♂️
15614.jpg

15615.jpg

15616.jpg

Ostatnia edycja:

Ledowy

Well-known member
Buchów
566
Odznaki
5

Siemka, kolejny tydzień minął.

Miałem nadzieję, że dziewczyny po indukcji przestaną rosnąć, ale zachowują się jak sativy. W tym momencie, mimo ściśnięcia ich pod siatką, mają około 150 cm wysokości z doniczką i widzę, że nadal się pną...
Cały czas dostają 100% dawki Plagron Flo, czyli bazowy Terra Bloom, PK 13/14, CalMag, od czasu do czasu Pure Enzym i mniej więcej co trzecie podlanie leci sama woda bez stabilizacji pH. Czysta woda ma około pH 7.

Temperatura to około 20°C w nocy i 26°C za dnia, wilgotność utrzymuje się sama w okolicach 50–60%.
W tym tygodniu pierwszy raz dostaną Neudorff na pleśń, zanim kwiatki mocno się zawiną.

15999.jpg

16000.jpg

16001.jpg

Ostatnia edycja:

Ledowy

Well-known member
Buchów
566
Odznaki
5
Pałki sie robią ...
Zmian zadnych nie ma w odżywianiu , wentylatory na drugim poziomie mocy , temperatura troszke nizsza 20-25°c moc lamp 40%
3126.jpg

3128.jpg

3129.jpg

3130.jpg

3131.jpg

3134.jpg

Kloniki wygladają tak i jedna fotka z osobna . Ładnie zaczyna sie krzaczyć:)
3132.jpg

3133.jpg

Na dole pod siatką znow pojawiło sie pełno odrostow . Na razie ich nie usuwam bo jesli nie bedzie trzeba usunac całego boxa na chwile po skończeniu tego rzutu ,to zrobie im reweg .
W małym boxie zostaną w tedy max 2 klony z najokazalszych matek by mogły pożądnie sie rozkrzaczyć :)
Aaa jeśli bede musiał usunąć boxa na chwile to jeden z klonów wyląduje u sąsiada i z niego zaczne kolejny rzut jak sytuacja na froncie sie uspokoi .

Poprzednie automazary na tym etapie nie byly tak oszronione ,lepkie i nie bylo czuć takiego aromatu .

Obstawiam ,ze te sezony bedą klase wyżej od automazarów nie wspominając o dizlach..

Ostatnia edycja:

Ledowy

Well-known member
Buchów
566
Odznaki
5
Nie bylo mnie dlugo, zaniedbalem rosliny i relke z powodu wyjazdow.
Postaram sie wrzucic cos ze scinki , wagi i zamknać temat. Nie raz wracalem i wszystko lezalo bo te 18 l doniczki nie wyrabiały. Co drugi dzien krzaki wisialy przeschnięte, ale wyszły fajne pałki
9725ecafb64bb710f84a.jpg

9726.jpg

9727.jpg

9728.jpg

9725.jpg

9723.jpg

Ostatnia edycja:

Z kodem HASZYSZ dostajesz 20% zniżki w sprawdzonym sklepie Growbox.pl na wszystko! akcesoria do uprawy roślin

Sklep z nasionami marihuany

Sklep z growkitami grzybów Z kodem HASZYSZ dostajesz 10% zniżki

Góra Dół