• Chcesz pomóc w rozwijaniu forum i naszej pasji? Zamieść link do Forum.Haszysz.com na swojej stronie, blogu, powiadom znajomych na forach lub w komentarzach

nasiona marihuany

[LED240watt][1.44m2hydro/coco]

Wyszukiwarka Forumowa:

THE DOCTOR

Well-known member
Weteran
Buchów
0
witam! <shiza>

po zebraniu odpowiedniego doswiadczenia (mam nadzieje) wystartowalem ze swoim drugiom grow:jaraczz:

obecna fotorelacja bedzie sie skladac tylko z 4 up'ow i bedzie sluzyla tylko do udowodnienia wszystkim ktorzy maja wciaz watpliwosci czy panel LED jest wstanie pobic HPS :spalony:

POSTARAM SIE WAM TO UDOWODNIC BO OSOBISCIE WIERZE W MOZLIWOSC OSIAGNIECIA POD MOIM PANELEM WYNIKU POWYZEJ 3g/watt CO MAM ZAMIAR OSIAGNAC Z 3SZT FEM W HYDRO ORAZ 3SZT FEM COCO

grow swoj uzupelniam automatami ktorych ma rowniez 6szt 3coco/3hydro ale one to tylko do porownania i jak FEM'ki przestawie na FLO to automaty leca do drugiego namiotu rowniez pod moj panel <wodna>

a wiec troche o moim set up'ie :

namiot 1.44m2
hydro pot-18l wilma 3szt tank 45l
coco pot- 18l wilma 3szt
nawozy canna (odpowiednio w/g tabeli)
panel LED DIY Cree/Osram 240watt (red/white)(najlepsze diody z mozliwych na rynku:zombi:)
wyciag Budda smell 180m3/h
wiatraki mieszajace

a wiec tak:
automaty maja po 10dni od dzisiaj w docelowych donicach
FEM 3szt wyszly dzisiaj wciaz czekam na kolejne 3:bounce: (wszystkie w inkubatorze)

temp 23*
wilgotnosc 65%
temp wody 20,7*
20h/24h swiatla dla auto i FEM w VEG
planowany VEG dla FEM 4tyg(moze wiecej)

FEM:
2X SKUNK#1 -SENSI SEEDS-medical cannabis
2X SUPER SKUNK -SENSI SEEDS-medical cannabis
2x CHEMDOG -F2SEEDS

AUTO:
2XWHITE WIDOW(HYDRO/COCO)
1XWHITE RUSSIAN(COCO)
1XMIX(NO NAME Z F2SEEDS-NOWOSC NA JESIEN)(COCO)
1XAMARANT(HYDRO)
1XWHITEDWARF X MAZAR(HYDRO)
WSZYSTKIE AUTO Z F2SEEDS

OTO PARE FOTEK::zjarany:

IMG_6186.JPG

IMG_6193.JPG

IMG_6191.JPG
IMG_6190.JPG
IMG_6196.JPG
IMG_6199.JPG

JAK JUZ FEM WYLADUJA W DOCELOWYCH DONICACH ZAPODAM FOTKE JAK TO WYGLADA I NASTEPNY UP ZA 4TYG<joint>

OBECNIE W NAMIOCIE SA DWA PANELE-120WATT+DOSWIETLAM MALUCHY Z***ANYM CHINCZYKIEM ALE TO MAX 2DNI -MUSZE SKONCZYC POZOSTALE PANELE:lol3:

Z FARTEM DO :harvest:

F.B.I

Well-known member
Weteran
Buchów
0
siemka, siadam w pierwszym rzedzie i bede kibicował, bardzo jestem ciekaw efektów, wiem że ledy cree sa za***iste ale kosztowne, chetnie bym kupił ale nie jestem juz tak cierpliwy jak kiedys do takiej dłubaniny z lutownicą, a panele firmy HydroGrow z usa, mowa o tych sprawdzonych sa kurewnie drogie, a chinole robią syf pod którym nawet mlecze nie rosną, pełno tego na ebay czy aledrogo.

THE DOCTOR

Well-known member
Weteran
Buchów
0
witam

jak obiecalem fotki z set up'u:spalony:

IMG_6368.JPG
IMG_6428.JPG
IMG_6435.JPG
IMG_6434.JPG
IMG_6433.JPG
nastepne fotki dopiero na flo :crazy:

mozecie dogladac tej uprawy na Angielskim forum co tydz up

te trzy male widac jak rosna pod moim panelem a jak pod chinczykiem 6dzien zycia

automaty po doginane jak nalezy juz sa spore ,hydro zaczynam chwytac timery ustawione itp woda 2x dziennie sprawdzana ph itp

a tak wyglada set up na 1m2 :spalony:
IMG_6400.JPG

:bongo4:

z fartem do :harvest:

big skun

Banned
Buchów
0
3gr/1w ale zwala, zapomnij czlowieku z twoim doswiadczeniem napewno ci sie nie uda , to moje zdanie i pewnie poprze je niejeden doswiadczony grower ktory ma za soba duzo wiecej grow i wie ze sprzet to nie wszystko i zadne diody cree nie zastopia doswiadzczenia,wiedzy, reki do roslin,itd ale zycze ci jak najlepiej i obys dotrwal do:harvest: ale z innym nastawieniem bo narazie duzo gadasz.POWODZENIA!!!:zjarany:

THE DOCTOR

Well-known member
Weteran
Buchów
0
3gr/1w ale zwala, zapomnij czlowieku z twoim doswiadczeniem napewno ci sie nie uda , to moje zdanie i pewnie poprze je niejeden doswiadczony grower ktory ma za soba duzo wiecej grow i wie ze sprzet to nie wszystko i zadne diody cree nie zastopia doswiadzczenia,wiedzy, reki do roslin,itd ale zycze ci jak najlepiej i obys dotrwal do:harvest: ale z innym nastawieniem bo narazie duzo gadasz.POWODZENIA!!!:zjarany:

hmm mowisz zwala to pozwol ze ci teoretycznie wytlumacze czemu zakładam 3g/wat ile mozesz wychodować przy dobrym świetle na mojej powierzchni i nie mówimy o LED tylko np HPS-wasz taki ukochany-mam zupełnie inne zdanie na temat HPS ale to moja opinia(podparta na wiedzy) więc ile???

ok wejdzie tam spokojnie 20auto więc ile minimum 50g niech bedzie 40g z krzaka bo przeciez chu**we mam doświadczenie :)
to 20x50g=1kg 20x40g=800g to ile przy 240watt wyjdzie policz chyba wynik jest prosty ja cos wychoduje nawet jak bedą błędy więc jak wzuce auto to mam na pewno 3g/watt więc z tad tak twierdze myślicie ze ja pie****niety jestem czy co ? to teoria a z praktyka dam rade dałem rade zbudować najlepszy LED panel z możliwych to i tu dam rade

pozdrawiam gorąco

ps BTW nie wiesz ile robie i co w przeciwieństwie do ciebie nie krytykuje innych tylko działam i to gdzie sie da (NORML-uk itd sprawdz najpierw kim jestem i naprawde ile pracy wkładam w to co robie a puzniej krytykuj ale jak juz mowilem to tylko jest moja pozywka ta wasza krytyka :)

z fartem

big skun

Banned
Buchów
0
JA rozumiem i domyslam sie ile wkladasz w to pracy i serca ale jak sam widzisz to nie przeklada sie na wynik,efekt, a co do hps-a to jak dla mnie nie ma nic lepszego, tylko ze ja patrze na to przez pryzmat uprawy komercyjnej, bo taka jest moja praca , wiec mysle ze duzo wiecej czasu spedzam przy roslinach niz ty ale to nie o to przeciez chodzi kto wiecej , kto lepiej?! Nie zrozumiales mnie chyba dobrze bo ja cie nie oceniam czy krytykuje po prostu wyrazam swoja opinie poparta moim doswiadzeniem i nie tylko.Sorki za offa ! POZDRAWIAM SERDECZNIE!!!CZEKAM NA EFEKTY I CHETNIE ODSZCZEKAM SWOJE SLOWA JAK PODOLASZ!!!:pl:

F.B.I

Well-known member
Weteran
Buchów
0
nie pozostawia wątpliwosci fakt iz z miesiąca na miesiąc diody hi power zyskują coraz lepsze parametry i ceny tez bedą z czasem niższe i wierze w to że wyprą hps pod wzgledem mocy, wydajnosci a z czasem nawet ceny, jestem przekonany ze NASA ma technologie pozwalającą uprawiac dosc wydajnie co chcemy i jak chcemy, której skrawek skapnie nam za 2-3 lata, dzis dobry panel led od hydrogrow kosztuje 10 razy wiecej niz 1000w zestaw hps, ale do czasu.

Doktorku możesz cos napisac o specyfikacji ledów, mam zamiar zamówic troche ledów z Chin na własne potrzeby i potrzebuje kogos kto wie cos na ten temat, jaki masz typ, nazwa handlowa, parametry, i czy jest cos lepszego na rynku niz te które masz??... czy dioda cree xml T6 to dobra dioda??

Natural

Well-known member
Buchów
1
ok wejdzie tam spokojnie 20auto więc ile minimum 50g niech bedzie 40g z krzaka bo przeciez chu**we mam doświadczenie :)
to 20x50g=1kg 20x40g=800g to ile przy 240watt wyjdzie policz chyba wynik jest prosty ja cos wychoduje nawet jak bedą błędy więc jak wzuce auto to mam na pewno 3g/watt więc z tad tak twierdze myślicie ze ja pie****niety jestem czy co ? to teoria a z praktyka dam rade dałem rade zbudować najlepszy LED panel z możliwych to i tu dam rade

nie wcisniesz 20 roslin po 50g w tym namiocie
jak wycisniesz z tego projektu 500g to bedziesz kozak

EDIT, dopiero zauwazylem ze to ma byc hydro....
no wiec mysle, ze jest to realne ale nie bedzie latwo
powodzenia bede zagladac

Ostatnia edycja:

paprotka

Well-known member
Buchów
0

ciągle powtarzam mojej babci że w XXI wieku nie ma czegoś takiego jak ręka do roślin, tylko WARUNKI

THE DOCTOR

Well-known member
Weteran
Buchów
0
JA rozumiem i domyslam sie ile wkladasz w to pracy i serca ale jak sam widzisz to nie przeklada sie na wynik,efekt, a co do hps-a to jak dla mnie nie ma nic lepszego, tylko ze ja patrze na to przez pryzmat uprawy komercyjnej, bo taka jest moja praca , wiec mysle ze duzo wiecej czasu spedzam przy roslinach niz ty ale to nie o to przeciez chodzi kto wiecej , kto lepiej?! Nie zrozumiales mnie chyba dobrze bo ja cie nie oceniam czy krytykuje po prostu wyrazam swoja opinie poparta moim doswiadzeniem i nie tylko.Sorki za offa ! POZDRAWIAM SERDECZNIE!!!CZEKAM NA EFEKTY I CHETNIE ODSZCZEKAM SWOJE SLOWA JAK PODOLASZ!!!:pl:
szanuje twoje opinie naprawde !!!!
mam pytanie ile najwiecej z HPS'a miales?
gdybyś posiadał wiedzę która ja posiadam to bys wiedział ze lepszego światła niż diodami nie dostarczysz rośliną oczywiscie indoor HPS to naprawde nic ciekawego tylko moc nic wiecej a jeszcze do tego 70% tej mocy to ciepło z którym walczysz i jeszcze w ch*j za nie płacisz ale jak nie interesuje Cie ze mozna teoretycznie narazie daj mi 3m-ce moze 4 i ci to udowodnie wyciagnac 3-4g z wata (nie macie pojęcia jakiego światła twoje rośliny potrzebują) a jakie ja im wlasnie dostarczam jestem pierwszy jak narazie oficjalnie na świecie który prowadzi live fotorelacje pod takimi najlepszymi diodami na świecie i nie macie pojęcia co ja zauważyłem 2m ce temu (teoria ale ja juz widzę ze to udowodnie) więc prosze was o cierpliwość bo ja sam nie moge sie doczekac co wam za niespodziankę przygotowałem na Angielskim forum tez są takie opinie i sie wcale nie dziwie ale jak juz mowilem wystarczy ze z jednego auto wyciagne 50g i to juz powinno wam wystarczyć bo jak juz mowilem światło jest w namiocie równomiernie rozłożone jak jeden plant da 50g to 20 da 1kg pod 240wat to chyba bedzie dobrze nawet niech każdy da 40g to i tak bede najlepszy na świecie bo pierwszy który to osiągnie jak nie wierzysz ze 1.86 pod led wychodujesz to do cR fotorelacji zapraszam (znikl chłopak mam nadzieje ze na wakacje tylko)
jak ktokolwiek jest zainteresowany to pomogę zbudować taki panel (mniejszy większy bez różnicy) ja jestem za tym zeby każdy z was używał LED ale jak juz mowilem poczekajcie a sie naprawde zdziwicie :)

mam jesze jedno pytanie czy jak udowodnie to o czym was tu czaruje jak jakis (wariat) ;) to zaczniesz używać do swojej komercji paneli LED ?????

pozdrawiam gorąco i naprawde każdy z was ma prowo do poglądów i opinii i chcialbym ich tu widzieć jak najwiecej tych złych i dobrych one naprawde są dla mnie ważne :)

z fartem

---------- Aktualizacja posta 21:39 ---------- Czas poprzedniego posta 21:31 ----------

nie pozostawia wątpliwosci fakt iz z miesiąca na miesiąc diody hi power zyskują coraz lepsze parametry i ceny tez bedą z czasem niższe i wierze w to że wyprą hps pod wzgledem mocy, wydajnosci a z czasem nawet ceny, jestem przekonany ze NASA ma technologie pozwalającą uprawiac dosc wydajnie co chcemy i jak chcemy, której skrawek skapnie nam za 2-3 lata, dzis dobry panel led od hydrogrow kosztuje 10 razy wiecej niz 1000w zestaw hps, ale do czasu.

Doktorku możesz cos napisac o specyfikacji ledów, mam zamiar zamówic troche ledów z Chin na własne potrzeby i potrzebuje kogos kto wie cos na ten temat, jaki masz typ, nazwa handlowa, parametry, i czy jest cos lepszego na rynku niz te które masz??... czy dioda cree xml T6 to dobra dioda??

z tego co mi wiadomo to NASA ch*j robi i to w dodatku na chujowych panelach (w porównaniu do mojego)
ale o tym troche puzniej bo juz mam kontakt z ludźmi co robia panele dla NASA a nie NASA je robi mam nadzieje ze po weekend'zie sie odezwą ;)

co do parametrów to wszystko jest popracujcie troche ja straciłem ponad 10kg przez ostatnie 3m ce i wszystko jest w temacie o budowie ale powiem ci ze są lepsze od T6 ale troche inne nimi sie zajme za tydz dwa :) a w moim panelu uzywam T6 ;)

z fartem

big skun

Banned
Buchów
0
jezeli by byly wydajne tak jak piszesz to zastanowilbym sie nad tym dwa razy ale...cena tych ledow musialaby byc przystepna bo nie wy***ie 100000 zl na 20 lamp (podaje przykladowo) zeby wychodowac kilka kilo ziolka.Takie sa brutalne prawa czarnego rynku.CCC cena czyni cuda!!!POZDRO DOCTOR!

THE DOCTOR

Well-known member
Weteran
Buchów
0
jezeli by byly wydajne tak jak piszesz to zastanowilbym sie nad tym dwa razy ale...cena tych ledow musialaby byc przystepna bo nie wy***ie 100000 zl na 20 lamp (podaje przykladowo) zeby wychodowac kilka kilo ziolka.Takie sa brutalne prawa czarnego rynku.CCC cena czyni cuda!!!POZDRO DOCTOR!

CCC nad tym juz cieżko pracuje a np 20 lamp to 25% sumy o ktorej mowisz ;)
a czy sie opłaca nie wiem na komercji sie nie znam i mam nadzieje ze sie nie bede musiał poznać :) ale policz sobie sam ty bedziesz przecierz wiedzieć ja choduje dla medycznych i euforycznych powodów i ponad £1000 na panele to chyba i tak nie zle niektórzy wydają o wiele wiecej na hobby ;)

szacun !!!!!

z fartem

G

gowna strugi

Guest
Doktor ty lecisz po bandzie, ale po dobrej stronie toru <coolpalacz> ku**a i mam nadzieję, że się rozpędzasz :) Życzę chłopaku z całych sił, żeby Twój setup zadziałał jak należy... w LEDach kiedyś grzebałem, ale w innej branży, widać w tym wielki potencjał, ale podobnie jak w reklamie, grow LEDowy to branża nadal owiana tajemnicą 'pierwszych zdobywców'. Obyś był jednym z nich i obyś sięgnął szczytów :] a wtedy pomożesz nam zbudować nasze panele za akceptowalne pieniądze <joint>

zostawiam bucha <peace>

THE DOCTOR

Well-known member
Weteran
Buchów
0
Doktor ty lecisz po bandzie, ale po dobrej stronie toru <coolpalacz> ku**a i mam nadzieję, że się rozpędzasz :) Życzę chłopaku z całych sił, żeby Twój setup zadziałał jak należy... w LEDach kiedyś grzebałem, ale w innej branży, widać w tym wielki potencjał, ale podobnie jak w reklamie, grow LEDowy to branża nadal owiana tajemnicą 'pierwszych zdobywców'. Obyś był jednym z nich i obyś sięgnął szczytów :] a wtedy pomożesz nam zbudować nasze panele za akceptowalne pieniądze <joint>

zostawiam bucha <peace>
i oto mi wlasnie chodzi szanowni growerzy wysadzmy ten pie****ony ustawiony przez wszelakiego rodzaju maniakow dyktatorów i za***anych świń polityków Swiat nasza wspaniala roślina (przeciez to dar o Boga)
a ja zrobie wszystko zeby wam pomoc bo wytoczylem im wszystkim wojnę i zobaczycie ze wiecej napalencow jak ja i oni nie bedą mieli nic do powiedzenia (daje max 2lata i w uk cannabis bede uprawiał na legalu) wspomnicie moje słowa :)

dużych zbiorów nie ważne pod czym :)

---------- Aktualizacja posta 16-08-2012 17:25 ---------- Czas poprzedniego posta 11-08-2012 22:41 ----------

nie za dobre wieści panowie projekt został wstrzymany przez psiarnie :(
jestem juz po 30h wolny 21/12 mam sprawę więc nie znikne ale uprawiać nie moge :(

z fartem

Natural

Well-known member
Buchów
1
skad przypal?
przeciez to ledy heh....

skoncentruj sie na uprawie a nie na pokazywaniu wszystkim wszystkiego
dzialasz na przynajmniej 3 forach....
pewnie sporo znajomych wie, ze uprawiasz

wiesz jak to jest - im mniej ludzi wie, tym trudniej o przypal

powodzenia w sadzie mam nadzieje, ze wyciagniesz wnioski
z fartem.

PS szkoda tych paneli.....

Z kodem HASZYSZ dostajesz 20% zniżki w sklepie Growbox.pl na wszystko!

nasiona marihuany

Polecana klinika konopna GreenDoctor.pl

Polecany sklep z growkitami grzybów

Góra Dół