• Chcesz pomóc w rozwijaniu forum i naszej pasji? Zamieść link do Forum.Haszysz.com na swojej stronie, blogu, powiadom znajomych na forach lub w komentarzach
akcesoria do uprawy roślin
nasiona marihuany

Ledy Evoled v4 90w

Wyszukiwarka Forumowa:

Fidel Gastro

Stary wyjadacz cukierasków...
Weteran
Buchów
4
zamowiles wersje diod stroboskopowa do dyskoteki? :freak:

agnes

Active member
Buchów
0
fakt, po gałach daje dobrze :sunny: a po kieszeni jeszcze lepiej :lol3:

THE DOCTOR

Well-known member
Weteran
Buchów
0
diody mozesz posprawdzac czy nie zjarane uzywajac miernika na funkcji do sprawdzania bezpiecznikow jezeli dasz + do + a - do - to dobra dioda bedzie sie lekko jazyc posprawdzaj wszystkie no i zasilicz na 100% pie****na :(

z fartem

---------- Aktualizacja posta 18:21 ---------- Czas poprzedniego posta 18:20 ----------

ja biore caly czas od tego samego ale nie reklamowalem bo to za duzo ***ania

agnes

Active member
Buchów
0
dzięki za pomoc, sprawdzę dwa następne jak dojdą (innej firmy) mam nadzieje że będą dobre, ale i tak zaliczyłem plecy, częśc diod przypuszczam jest z jarana, trzeba będzie domówić, plus nowe zasilacze... lampa będzie gotowa na wielkanoc :sunny:

z fartem

THE DOCTOR

Well-known member
Weteran
Buchów
0
sprawdz te diody jak ci pisalem miernikiem to bedziesz wiedzial ile zjarales jak w ogole cos zjarales :)
powodzenia

agnes

Active member
Buchów
0
na 35 red padło 15, reszta(deep red i white) ocalały,a i przędziorki zaatakowały moje roślinki :crazy:
edit.

Jednak zasilacze są dobre, to ja odstawiłem fuszerkę, trzeba uważać, aby cyna nie z tyknęła się z krawędzią płytki. Miernik jest nieodzowny, należy sprawdzić każda diodę czy nie ma przebić, poprawiłem białe i wszystkie ładnie świecą, aż mi oczy mgłą zaszły :) lepiej kupować diody na większych płytkach, miejsce do lutowania jest bardziej oddalone od krawędzi, przez to trudniej o błąd.
Przy okazji, jakie kable stosujecie ? 0,50mm2 mogą być ?

te PCB są strasznie małe, zwłaszcza jak ma się lutownice pierwszy raz w rękach

Ostatnia edycja:

THE DOCTOR

Well-known member
Weteran
Buchów
0
o ile sobie dobrze przypominam to tez popalilem na tych malych pcb :) jak nie zjarasz to sie nie nauczysz, powodzenia i obys nie powielal bledow tak jak poszesz kazda sprawdzaj miernikiem dwa razy dla pewnosci :)

z fartem

tolek banan

Well-known member
Buchów
0
Pewnie źle wybrali producenta/dystrybutora.
EVO to konstrukcyjnie prościzna - MCPCB na zamówienie? - minimum - kosztów obudowy - to co było w nich interesującego to diody "nie epistar".

Tak, do Evo PCB było produkowane przez Sinkpad na zamówienie. Podali kosmiczną cenę za to PCB.
A co do diodek, to się zgadzam - na razie:).

---------- Aktualizacja posta 17:33 ---------- Czas poprzedniego posta 17:30 ----------

Od dłuższego czasu to nie działa.

się nie sprawdziło?

Lepsze diody od typowego panelu - wiec nie miało prawa gorzej od "przeciętniej" działać.
Były "w zasadzie" podobne do "blackstar" i innych - tyle, że diody innego sortu.

Strona Hiszpanów nie działa, a na mejle odpisują z niewielkim opóźnieniem.

Fidel Gastro

Stary wyjadacz cukierasków...
Weteran
Buchów
4
Kiedy miales kontakt z nimi?z tego co ja wiem to juz GAME OVER z ta firma

tolek banan

Well-known member
Buchów
0
Kiedy miales kontakt z nimi?z tego co ja wiem to juz GAME OVER z ta firma

ok. 10 października 2012.
oni chyba się podzielili, ale nie wnikałem w szczegóły z różnych względów.
ich kolejnym produktem jest evo dark z możliwością konfiguracji kolorów.
podali z jakich diodek robią i to chyba była ich największa porażka, choć można było samemu szukać u różnych producentów ledów o dobrych parametrach i testować widma.

tolek banan

Well-known member
Buchów
0
A na jakich diodach robią ?
osram oslon ssl

---------- Aktualizacja posta 13:31 ---------- Czas poprzedniego posta 12:25 ----------

nie sadze ze nie dzialalo bo chyba by strony internetowej itp nie robili chyba ze walek byl tego wart :)
na allegro juz jest panel oparty na panelu cR (gdzie on jest cos wspominal ze zniknie) cena 999PLN (ja juz wiem kto to z forum ;) )
mysle ze z tym tematem sprzedawania itd to trzeba na prawde byc przygotowanym (nad czym teraz ciezko pracujemy) no i nie moze tak byc ze przez ledrise lub inny sklep nie mozna dotrzymywac terminow bo diod brakuje lub podobne dla tego ja juz w krotce kupuje po rolce swoje heatsinki pcb na wymiar do 9diodek juz sie nie moge doczekac EVO nie bedzie juz potrzebne :)

z fartem ziomki

Pewnie wszyscy chcieliby sprzedawać, to na czym najwięcej zarabiają i co jest dostępne od ręki. Czerwone, to trochę nietypówka i tyle.

Wracając do Evo - Hiszpanie tłumaczyli, że testują teraz różne konfiguracje spektralne. Czy to tylko taka wymówka? Nie wiem.

agnes

Active member
Buchów
0
Hej, chciałbym wszystkim podziękować za pomoc przy budowie lampy, która już świeci :)
Diody na weg pobierają 140W, na flo razem z deepred 170W

DSC_0325.JPG

roślinki 7 dni
DSC_0341.JPG

z fartem

P.s. Na razie jestem trochę sceptycznie nastawiony, pod HPS po 7 dniach miałem większe roślinki

Z kodem HASZYSZ dostajesz 20% zniżki w sprawdzonym sklepie Growbox.pl na wszystko! akcesoria do uprawy roślin

Sklep z nasionami marihuany

Polecana klinika konopna GreenDoctor.pl

Sklep z growkitami grzybów Z kodem HASZYSZ dostajesz 10% zniżki

Góra Dół