• Chcesz pomóc w rozwijaniu forum i naszej pasji? Zamieść link do Forum.Haszysz.com na swojej stronie, blogu, powiadom znajomych na forach lub w komentarzach
akcesoria do uprawy roślin
nasiona marihuany

Ledy Evoled v4 90w

Wyszukiwarka Forumowa:

Fidel Gastro

Stary wyjadacz cukierasków...
Weteran
Buchów
4
Eksperymentowales z odlegloscia lampy od plantow?Moze za wysoko?

agnes

Active member
Buchów
0
lampa jest na wysokości ok.60cm od roślin, myślisz że niżej będzie lepiej ?

Fidel Gastro

Stary wyjadacz cukierasków...
Weteran
Buchów
4
Dlatego pytam,bo musisz wybadac optymalna odleglosc dla roslin.Jakich diodek uzyles i wjakiej konfiguracji?Moje w tej samej konfiguracji co evo +niebieskie diody na 700mA wybarwiaja liscie z 20cm robia sie biale plamy na zielonym lisciu,nie pamietam jak ten proces fachowo sie nazywal ...

Saico

Well-known member
Buchów
0
lampa jest na wysokości ok.60cm od roślin, myślisz że niżej będzie lepiej ?

Ja to myślałem że ledy to się trzyma 20cm max od roślinek czyli prawie przy siatce, toż to nie hps że trzeba 60cm.

agnes

Active member
Buchów
0
[FONT=Verdana, Arial, Helvetica, sans-serif]35x[/FONT] Cree LED XP-E High Power 118lm Red
25x
Cree LED XP-G R5 bin 493lm White
15x
Cree LED XP-E High Power Royal Blue
i na flo dodatkowo
15x
Osram Golden DRAGON Plus, 735mW deep red
wszystkie mają kąt 130 st.

Mokry pierd

Well-known member
Buchów
0
Dlatego pytam,bo musisz wybadac optymalna odleglosc dla roslin.Jakich diodek uzyles i wjakiej konfiguracji?Moje w tej samej konfiguracji co evo +niebieskie diody na 700mA wybarwiaja liscie z 20cm robia sie biale plamy na zielonym lisciu,nie pamietam jak ten proces fachowo sie nazywal ...

Ja również zauważyłem jakieś drobniutkie dolegliwości na liściach od strony doświetlania LED. Odległość od 10 do 30 cm. Obecnie ustawiony panel pod kątem.
Tylko że mój panel to liga chińska liga podwórkowa.

agnes

Active member
Buchów
0
Witam, całkiem inaczej rosną niż pod HPS, mniejsze odstępy między piętrami, pewnie sprawa widma

displayimage.php

displayimage.php

displayimage.php

z fartem

agnes

Active member
Buchów
0
Witam,
minął następny tydzień, rośliny mają się dobrze, od paru dni pod innym widmem , wyłączyłem niebieskie diody, myślę ze zle z konfigurowałem lampę, mam zamiar zwiększyć ilość czerwonych diod, kosztem niebieskich i białych, co o tym sadzicie ?

od lewej Orange od DP, Cannatonic od resin seeds,(rośnie moim zdaniem najlepiej,a jest w zwykłej doniczce) druga Orange

po prawej Beyond the Brain od Mandalaseeds, a ta najmniejsza to Rishi Kush

BB

OB

z fartem :harvest:

Mokry pierd

Well-known member
Buchów
0
Mi zostało z 3 tyg do ścinki, i od dłuższego czasu zastanawiam się czy nie wyłączyć niebieskich i białych. Zostawił bym tylko 660 i 630.
Jakoś mam nadzieję że niebieskie i białe na tak zaawansowanym etapie flo coś dają.

Jak na korzyść czerwonych to pewnie warto.

Choć z drugiej strony możliwe że niebieskie i białe dopełniają potrzebne widmo :)

takie rozkminki po WW. :)

Dobrze lecisz, ciekawy jestem efektu na scroogu.

agnes

Active member
Buchów
0
Tak dopełniają, ale międzywęźla są strasznie krótkie i moim zdaniem rośliny za bardzo karłowacieją.
W tej chwili na 35 red mam 25 cool white i 15 royal blue( w tej chwili wyłączone) i 15 deepred które załącze na flo.
Na następną uprawę planuje 55 red(15 deepred na flo) , 10 cool white i 10 royal blu ?

Mokry pierd

Well-known member
Buchów
0
U mnie wygląda to tak:
27szt 3W RED 660nm
5szt 3W RED 630nm
6szt 3W BLUE 450-455nm
6szt 3W WHITE

Wszystko chińszczyzna.
Planuje dodać jeszcze z 25szt. 660nm.

agnes

Active member
Buchów
0
Uważasz że deepred 660 są ważniejsze od red 630, lepiej puchną ?

Mokry pierd

Well-known member
Buchów
0
Tak, choć 630 też są ważne.
Nie chce mi się szperać po necie i uzasadniać, ale trochę się naczytałem.
Sub dosyć dużo wie na ten temat - dużo się udzielał w tej kwestii.

agnes

Active member
Buchów
0
witam, od środy 12/12, cannatonic idzie najlepiej, reszta się ociąga, tak się składa że jej jedynej nie podsypałem minerałami... ciekawe czy to dlatego <coolpalacz> a i lampa świeci pełną mocą, podobno ilość fotonów ważniejsza niż widmo tak/?

z fartem :harvest:

Z kodem HASZYSZ dostajesz 20% zniżki w sprawdzonym sklepie Growbox.pl na wszystko! akcesoria do uprawy roślin

Sklep z nasionami marihuany

Polecana klinika konopna GreenDoctor.pl

Sklep z growkitami grzybów Z kodem HASZYSZ dostajesz 10% zniżki

Góra Dół