• Chcesz pomóc w rozwijaniu forum i naszej pasji? Zamieść link do Forum.Haszysz.com na swojej stronie, blogu, powiadom znajomych na forach lub w komentarzach

nasiona marihuany

Legalizacja 2021

Wyszukiwarka Forumowa:

dru

Well-known member
Buchów
19
Do lekarza się dostać nie można, tylko wymyślili jakieś teleporady a wymyślicie że oni wam coś będą legalizować. Oni w dupie mają dobro człowieka, liczą się tylko zyski.

Tak jak wspomniałem, liczy się tylko kasa. Jak złapią kogoś z ziołem to cała masa pod-ludzi zarabia na tym. Policjant zarabia, prokurator, sędzia, adwokat, jak się trafi do więzienia to klawisze też zarabiają, kucharz który w pierdlu musi ci jedzenie zrobić też na tym zarabia, dziennikarz który w gazecie o tym napisze też zarabia.... i ci wszyscy wymienieni oczywiście płacą podatki. A jak by zalegalizowali to kto na tym zyska? Nikt! Jedynie sam konsument a to jest tylko jedna osoba, więc legalizacja jest nie opłacalna.

bigpappa

dont panic its organic
Buchów
328
Odznaki
2
@dru
Ty chyba w kryminale nie byłeś
BO kucharz albo free robi i to osadzony albo za śmiesze pieniądze a do tego pół dostaje na wypiskę
za małol krzunów to prace społeczne się ma a za dużo krzunow to odrazu zamiar masz i magiczne "dziłakowanie"

Mutylator

Well-known member
Buchów
241
Ale jeśli przeszlaby ustawa o możliwości posiadania tylko 5 gieta a uprawa już by była zakazana to państwo by zarabialo robiąc własną plantacje i walac akcyzę po ch**u dużą bo na pewno za gieta trzeba by było zapłacić ponad 5 dych. Sprawa jest też taka że rydzyk nigdy się nie zgodzi na legalizacja a on trzepie polską a politycy siedzą u niego w dupie.

dru

Well-known member
Buchów
19
@dru
Ty chyba w kryminale nie byłeś
BO kucharz albo free robi i to osadzony albo za śmiesze pieniądze a do tego pół dostaje na wypiskę
za małol krzunów to prace społeczne się ma a za dużo krzunow to odrazu zamiar masz i magiczne "dziłakowanie"
Wiem że osadzeni sami gotują i czasami od siebie też komuś naplują jeśli jest taka potrzeba. Ale na czym oni gotują? Patelnie czy garnki trzeba kupić a fabryki które te garnki produkują też zarabiają, kuchnie też trzeba odmalować a farba kosztuje. Cała rzesza ludzi zarabia na tym że jednego człowieka złapią.
I nie jest tak że w każdym kriminale tylko osadzeni gotują.
Ale jeśli przeszlaby ustawa o możliwości posiadania tylko 5 gieta a uprawa już by była zakazana to państwo by zarabialo robiąc własną plantacje i walac akcyzę po ch**u dużą bo na pewno za gieta trzeba by było zapłacić ponad 5 dych. Sprawa jest też taka że rydzyk nigdy się nie zgodzi na legalizacja a on trzepie polską a politycy siedzą u niego w dupie.
W holandi jest 5g i czy tam mają swoje legalne uprawy? Skąd jest haszysz w kofiszopach? W Polsce w aptekach sprzedają trawe, a czy w Polsce są legalne uprawy?

A tak po za tym to po co wam ta legalizacja? (Nie będzie mi jakiś kurdupel który mieszka w Warszawie na Żoliborzu razem z kotem mówił mi jak mam żyć i co robić)
Ja czekam do czerwca i lece na spota! a prawo mnie nie obchodzi, bo te prawo nie jest ani prawe ani sprawiedliwe, a jak mnie złapią to pretensje będe miał do siebie że nie uważałem i tyle.

dru

Well-known member
Buchów
19
Po za tym, jak by zalegalizowali to przyroda na tym ucierpi, bo pomimo tego ze teraz jest nie legalne to i tak dużo osób uprawia i ciężko jest znaleźć dobrego spota. A jak by zalegalizowali, to ci ludzie co mieszkają w domach z podwórkiem to sobie poradzą, a co z tymi co mieszkają w blokach? Ruszą w plener i jeszcze bardziej przyroda będzie zanieczyszczona sztucznymi nawozami, bo nie którzy mają za daleko do łba żeby zrozumieć że chemia jest szkodliwa i do tego jeszcze opakowaniami po nawozach, opryski na robaki, opryski na pleśń, na ślimaki, na nornice i tym podobne.
Róbcie swoje i uważajcie.
Po za tym jest dużo osób co handluje swoim towarem np. ( ? ) chwalił się tym że handluje kritikalem, i jak by zalegalizowali to ( ? ) już by nie zarabiał, to znaczy mógł by zarabiać ale to musiał by lokal wynająć, jakąś koncesje czy coś płacić, zus, podatki te sprawy, a tak to co zarobi to ma dla siebie.

Ostatnią edycję dokonał moderator:

Mutylator

Well-known member
Buchów
241
Co prawda to prawda sam opylam część towaru żeby się zwrócił wkład i mam darmowe palenie. Co do przyrody też się zgadzam my na łonie natury jesteśmy gościa i i trzeba to uszanować

Ostatnia edycja:

ceu

Well-known member
Weteran
Buchów
1,703
Odznaki
1
Chyba każdy sprzedaje nadwyżkę swojego towaru. A już gdzieś czytałem że nie 4 krzaki a 2. No nic mam cały czas nadzieję że w tym temacie się coś zmieni. Kiedyś zmiany przyjdą napewno.

Buchów
9
Chyba każdy sprzedaje nadwyżkę swojego towaru. A już gdzieś czytałem że nie 4 krzaki a 2. No nic mam cały czas nadzieję że w tym temacie się coś zmieni. Kiedyś zmiany przyjdą napewno.
Kiedyś się zmieni skoro nawet twórcy prohibicji którzy roznieśli ja na prawie cały świat legalizuja (Stany Zjednoczone) to dla całego świata jest to znak że ta polityka zmierza jednak w złym kierunku i nie warto w niej tkwić skoro nawet jej dotychczasowi zatwardziali wyznawcy i założyciele z niej rezygnują. Aczkolwiek na wszystko potrzeba czasu wydaje mi się że to idzie jak taka fala tsunami najwcześniej kończy się tam gdzie zaczęła a najpóźniej tam gdzie skończyła

bigpappa

dont panic its organic
Buchów
328
Odznaki
2
zalegalizuja to dobrze jak nie top jak zwykle sezon out
proste

DeOEM

4.618
Weteran
Buchów
3,203
Odznaki
3
Ludzie, którzy uprawiają zawodowo częściowo przejdą na legal, częściowo będą dalej na czarnym rynku. Jak ktoś traktuje to poważnie i ma rękę, to wolałby chyba na spokojnie to robić.

Mutylator

Well-known member
Buchów
241
Ludzie, którzy uprawiają zawodowo częściowo przejdą na legal, częściowo będą dalej na czarnym rynku. Jak ktoś traktuje to poważnie i ma rękę, to wolałby chyba na spokojnie to robić.
No właśnie tym bardziej jeżeli to jest czyjeś hobby to wolałby to robić na spokojnie bez obaw. Ja sobie nie mogę wyobrazić żeby jakiś rok nie mieć nic posadzone uprawa bardziej mnie uzależnia niż palenie ?

woddborsuk

Well-known member
Buchów
1,034
Wiem że osadzeni sami gotują i czasami od siebie też komuś naplują jeśli jest taka potrzeba. Ale na czym oni gotują? Patelnie czy garnki trzeba kupić a fabryki które te garnki produkują też zarabiają, kuchnie też trzeba odmalować a farba kosztuje. Cała rzesza ludzi zarabia na tym że jednego człowieka złapią.
I nie jest tak że w każdym kriminale tylko osadzeni gotują.

W holandi jest 5g i czy tam mają swoje legalne uprawy? Skąd jest haszysz w kofiszopach? W Polsce w aptekach sprzedają trawe, a czy w Polsce są legalne uprawy?

A tak po za tym to po co wam ta legalizacja? (Nie będzie mi jakiś kurdupel który mieszka w Warszawie na Żoliborzu razem z kotem mówił mi jak mam żyć i co robić)
Ja czekam do czerwca i lece na spota! a prawo mnie nie obchodzi, bo te prawo nie jest ani prawe ani sprawiedliwe, a jak mnie złapią to pretensje będe miał do siebie że nie uważałem i tyle.
W Polsce wbrew pozorom są legalne uprawy, tylko trzeba mieć na to pozwolenia. W wawie jest przynajmniej dwa laboratoria, które ja znam i które to przetwarzają. Co do ceny za legalną z thc w aptekach. Zobaczcie sobie odmianę Aurora i ile ona kosztuje i kto ją robi. Niemcy raczej by się nie ucieszyli tracąc taki zarobek :D

Mutylator

Well-known member
Buchów
241
W Polsce wbrew pozorom są legalne uprawy, tylko trzeba mieć na to pozwolenia. W wawie jest przynajmniej dwa laboratoria, które ja znam i które to przetwarzają. Co do ceny za legalną z thc w aptekach. Zobaczcie sobie odmianę Aurora i ile ona kosztuje i kto ją robi. Niemcy raczej by się nie ucieszyli tracąc taki zarobek :D
No faktycznie ceny są w ch*j do***ane. Ciekawe czy lekarz mógłby mi wystawić recepte gdy choruje na cukrzycę? Zwykle po zapaleniu cukier mi spada więc tak jakby mi pomaga

woddborsuk

Well-known member
Buchów
1,034
No faktycznie ceny są w ch*j do***ane. Ciekawe czy lekarz mógłby mi wystawić recepte gdy choruje na cukrzycę? Zwykle po zapaleniu cukier mi spada więc tak jakby mi pomaga
Na receptę płacisz za 10g 550 zico, wiem bo znam człowieka, który to bierze na jelita, konkretnie tę odmianę

bigpappa

dont panic its organic
Buchów
328
Odznaki
2
a teraz masz rentę z tytułu niezdolności do pracy jakie 800zł +raka i przepisana recepte 10g za 550zl
zyj w polszy xd

Z kodem HASZYSZ dostajesz 20% zniżki w sklepie Growbox.pl na wszystko!

nasiona marihuany

Polecana klinika konopna GreenDoctor.pl

Polecany sklep z growkitami grzybów Z kodem HASZYSZ dostajesz 10% zniżki

Góra Dół