Lekarz okulista posiadający doświadczenie z Medyczną Marihuaną ?

Wyszukiwarka Forumowa:

Ruroya

New member
Buchów
0
Szukam lekarza okulisty, posiadającego doświadczenie w terapii medyczną marihuaną.
Czy ktoś zna kogoś godnego polecenia?

Nie znalazłem żadnej kliniki posiadającej w zespole lekarza takiej specjalności. A lekarze ze zwykłych klinik nie chwalą się takim doświadczeniem.

Zjarana_Zaba

Member
Buchów
12
Jak masz jaskrę to bezproblemowo każdy okulista Ci wystawi. Ziomek kiedyś poszedł z dokumentacją medyczną do okulisty i bezproblemowo dostał. Warto wcześniej powiedzieć jeżeli miałes medyczną marihuanę na coś,że w stanach podniesionego cisnienia w oku ci pomagało.
Okulista nie powinien mieć problemu aby wystawić ci receptę

TommyChong

DIY Grower.
Weteran
Buchów
1,368
Odznaki
3
Np reguluje ciśnienie wewnątrz gałki ocznej, w sensie może podnosić itd
Ma obniżać, nie podnosić ciśnienie wewnątrzgałkowe.
PS ja na przykład mam zaćmę, ogarniał ktoś na to? Może kolejna recepta byłaby za darmoszkę:)

Ruroya

New member
Buchów
0
A jaką wadę chcesz leczyć Medyczną Marihuaną?
Z ciekawości pytam.
Nie tyle leczenie, co konsultacja.
Choroba wielonarządowa. Konsultacja o dziwo pozytywnego wpływu na paczajki, zalecona przez lekarza prowadzącego posiadającego wiedzę w MM ale nie w okulistyce. Tylko weź i znajdź takiego specjalistę :)

Jak masz jaskrę to bezproblemowo każdy okulista Ci wystawi. Ziomek kiedyś poszedł z dokumentacją medyczną do okulisty i bezproblemowo dostał. Warto wcześniej powiedzieć jeżeli miałes medyczną marihuanę na coś,że w stanach podniesionego cisnienia w oku ci pomagało.
Okulista nie powinien mieć problemu aby wystawić ci receptę
Nie wiem czy to uwaga do mnie, ale ja nie szukam recepty, tylko potrzebuję lekarza z konkretną wiedzą/doświadczeniem. Właśnie o dziwo w naszym kraju nawet przy jaskrze nie trafiłem jeszcze na fachowca z wiedzą o MM.
Pytałem już na forach o jaskrze i lekarzy "od jaskry" i mówią a na co to panu, a nie ma dowodów że to coś daje, a to tylko używka takie i takie tam.

BetonowyDaniel

Kocham Żula
Buchów
1,110
Odznaki
4
A spróbuj napisać do naszego forumowego lekarza konopnego @GreenDoctor.pl - może jak nie będzie miał dość wiedzy to będzie mógł coś/kogoś polecić

BetonowyDaniel

Kocham Żula
Buchów
1,110
Odznaki
4
Nie znam jeszcze netykiety tego forum. Wystarczy, że o @GreenDoctor.pl wspomniano i dostanie powiadomienie i jeżeli będzie chciał to się wypowie, czy lepiej abym napisał do niego w wiadomości prywatnej?
Obie formy kontaku będą poprawne aczkolwiek można zaczekać :)

GreenDoctor.pl

Well-known member
Klinika
Buchów
214
A spróbuj napisać do naszego forumowego lekarza konopnego @GreenDoctor.pl - może jak nie będzie miał dość wiedzy to będzie mógł coś/kogoś polecić
Zasadniczo są dość wiarygodne badania wskazujące, że THC obniża ciśnienie śródgałkowe, w USA było to jedno z wcześniejszych wskazań do stosowania medycznej marihuany. Mamy kilku pacjentów, którzy stosują konopie w jaskrze jako lek obniżający ciśnienie śródgałkowe.
Aczkolwiek w mojej ocenie nie jest to najlepsze wskazanie, wydaje się że są lepsze leki o mniejszych efektach ubocznych, o lepszej, potwierdzonej naukowo skuteczności. Gdyby opracowano leki z THC podawane miejscowo to miałoby większy sens, mimo wszystko działanie ogólnoustrojowe MM jest dość znaczące i w jaskrze zupełnie niepożądane. Oprócz obniżania ciśnienia śródgałkowego postuluje się także działanie przeciwbólowe (wiadomo) oraz neuroprotekcyjne na nerw wzrokowy.
Tak czy siak, nie jest to oczywiście standardowa terapia w przypadku jaskry ;)

Śmieszek420

World Wide Weed
Weteran
Buchów
7,517
Odznaki
2
Jeden z pierwszych pacjentów medycznej marihuany, jeszcze z przed jej legalizacji - program federalny. Określona grupa pacjentów dostawała od rządu gotowe jointy. Był właśnie chory na jaskrę. Koleś pojawia się w wielu dokumentach o MM jak kto zainteresowany to na pewno znajdzie na YouTube.

Ruroya

New member
Buchów
0

Jeden z pierwszych pacjentów medycznej marihuany, jeszcze z przed jej legalizacji - program federalny. Określona grupa pacjentów dostawała od rządu gotowe jointy. Był właśnie chory na jaskrę. Koleś pojawia się w wielu dokumentach o MM jak kto zainteresowany to na pewno znajdzie na YouTube.

Miałem napisać, że to już przysłowiowy, często pojawiający się w żartach, zwłaszcza sprzed kilkunastu lat z USA "lek na jaskrę", ale z racji mojej małej wiedzy powstrzymałem się.

No to gdzie jest przykładowy lekarz okulista posiadający wiedzę w temacie? Trafiłem już na polskich Ekspertów np. w leczeniu bólu MM. Ale wciąż nie trafiłem na okulistę, który (nawet że tak powiem "prywatnie") zna temat.

Z kodem HASZYSZ dostajesz 20% zniżki w sklepie Growbox.pl na wszystko!

Góra Dół